Műsorújság
RTL Most

A zenészek is megtapasztalták az éhezést

Néhány magyar híresség maga is éhezett, és nélkülözésből indult el az álmai útján. Azért beszéltek róla, hogy még többen meghallják a hangjukat azok közül, akiknek van lehetőségük felszámolni Magyarországon a gyermekéhezést.
Qka MC és Ricsipí volt az egyik záróakkord. Talán mert a Józsefvárosban nőttek fel és sokat lógtak az utcán, hamar megtalálták a hangot a gyerekekkel a szombati Nemzeti Minimum koncerten. A Quimby-n is látszott, hogy érzik, milyen fontos feladat a zenészeké. Többek közt az, hogy emlékeztessék a gyerekeket, hogy joguk van egészségesen felnőni. Például nekik is, akik kivárták az utolsó fellépőt. Talán köztük is akadt olyan, aki ismeri a nélkülözést. Még ha azt nem is biztosan fogta fel, hogy érte volt ez a koncert.

Az autóbuszokkal a koncertre például Kápolnásnyékről vagy Beremendről a koncertre utaztatott gyereketek ekkor már hazafelé utaztak. A gyermekéhezés felszámolására meghirdetett Nemzeti Minimum kampány eredménye eddig több 100 fellépő es egy országgyűlési határozat javaslat.

A Quimby-n is látszott, hogy érzik, milyen fontos feladat a zenészeké. Többek közt az, hogy emlékeztessék a gyerekeket, hogy joguk van egészségesen felnőni. Például nekik is, akik kivárták az utolsó fellépőt. Talán köztük is akadt olyan, aki ismeri a nélkülözést. Még ha azt nem is biztosan fogta fel, hogy érte volt ez a koncert.

A cél hogy költségvetési alapelvárás, azaz Nemzeti Minimum legyen a gyermekéhezés felszámolása Magyarországon. Ehhez a szombati koncert csak az alaphangot ütötte meg.
 

A teljes adást megnézheti az RTL Moston!

Legnézettebb videók