Műsorújság
RTL Most

Ajándékot ad a pápának az RTL csapata

Nagyon sokan találgatnak, hogy vajon mi kerül a dobozba, mióta kiderült, hogy az RTL csapata ajándékot ad a pápának. Az egyik meglepetés az egyházfő hobbijához kapcsolódik, a másik pedig a fő küldetéséhez.

 

A katolikus egyházfő mielőtt pápává választották Buenos Aires bíborosa volt. Egész életében szerény körülmények között élt, egy hobbijának azonban rendszeresen szentelt időt. Kijárt kedvenc focicsapatának a meccseire, sőt még klubtagságit is kiváltott. Hiába nagy sztár Maradona és Messi Argentínában az ő szíve a San Lorenzo csapathoz húz. A gárda a pápaválasztás után tiszteletből még a mezre is felrakta Ferenc pápa képét, később pedig róla nevezték el a stadionjukat. 

A katolikus egyház vezetője megválasztása óta több focicsapatot, legendás futballistát fogadott már a Vatikánban, akiktől dedikált focilabdát és csapatmezt kapott. Ebből többet kiállítottak egy vitrinben a Vatikáni Múzeumban is. Ezért az egyik ajándékunk, a magyar válogatottal dedikáltatott egyedi mez:

 

 

Az egyházfő másik ajándéka Vanyarcon készült. A település egyik házában Bálint Csabáné 2008-ban kezdett el a helyi, főleg roma gyerekekkel foglalkozni, miután a katolikus egyház cigánypasztorációs vezetője felkérte, hogy csatlakozzon a programhoz. Erzsó 6 éven keresztül a saját lakásában fogadta a gyerekeket minden nap iskola után. Aztán az egyház megvette nekik a közösségi házat, ahova jelenleg 16-an járnak.

Miután a gyerekek kötődnek a katolikus egyházhoz, őket kértük fel, hogy készítsenek egy különleges rajzot Ferenc pápának. Ők úgy döntöttek, hogy egy földgömböt rajzolnak, körülötte különböző nemzetiségű, bőrszínű, nemű gyerekekkel, a rajz közepén pedig egy fehér galambbal.

 

 

 

 

A gyerekek rajza egy szép keretet kapott, az ajándékok pedig bekerültek az RTL Magyarország díszdobozába. A pápai repülőjárat pénteken kora reggel indul Rómából Bukarestbe, a pápa pedig utazómagasságban mindig személyesen is üdvözli a sajtó kiválasztott képviselőit. Terveink szerint ekkor adjuk majd át neki az ajándékokat.

Legnézettebb videók