Műsorújság
RTL Most

Ajándékot ad a pápának az RTL csapata

Nagyon sokan találgatnak, hogy vajon mi kerül a dobozba, mióta kiderült, hogy az RTL csapata ajándékot ad a pápának. Az egyik meglepetés az egyházfő hobbijához kapcsolódik, a másik pedig a fő küldetéséhez.

 

A katolikus egyházfő mielőtt pápává választották Buenos Aires bíborosa volt. Egész életében szerény körülmények között élt, egy hobbijának azonban rendszeresen szentelt időt. Kijárt kedvenc focicsapatának a meccseire, sőt még klubtagságit is kiváltott. Hiába nagy sztár Maradona és Messi Argentínában az ő szíve a San Lorenzo csapathoz húz. A gárda a pápaválasztás után tiszteletből még a mezre is felrakta Ferenc pápa képét, később pedig róla nevezték el a stadionjukat. 

A katolikus egyház vezetője megválasztása óta több focicsapatot, legendás futballistát fogadott már a Vatikánban, akiktől dedikált focilabdát és csapatmezt kapott. Ebből többet kiállítottak egy vitrinben a Vatikáni Múzeumban is. Ezért az egyik ajándékunk, a magyar válogatottal dedikáltatott egyedi mez:

 

 

Az egyházfő másik ajándéka Vanyarcon készült. A település egyik házában Bálint Csabáné 2008-ban kezdett el a helyi, főleg roma gyerekekkel foglalkozni, miután a katolikus egyház cigánypasztorációs vezetője felkérte, hogy csatlakozzon a programhoz. Erzsó 6 éven keresztül a saját lakásában fogadta a gyerekeket minden nap iskola után. Aztán az egyház megvette nekik a közösségi házat, ahova jelenleg 16-an járnak.

Miután a gyerekek kötődnek a katolikus egyházhoz, őket kértük fel, hogy készítsenek egy különleges rajzot Ferenc pápának. Ők úgy döntöttek, hogy egy földgömböt rajzolnak, körülötte különböző nemzetiségű, bőrszínű, nemű gyerekekkel, a rajz közepén pedig egy fehér galambbal.

 

 

 

 

A gyerekek rajza egy szép keretet kapott, az ajándékok pedig bekerültek az RTL Magyarország díszdobozába. A pápai repülőjárat pénteken kora reggel indul Rómából Bukarestbe, a pápa pedig utazómagasságban mindig személyesen is üdvözli a sajtó kiválasztott képviselőit. Terveink szerint ekkor adjuk majd át neki az ajándékokat.

Hasonló videók

  • A színésznő Tisza-tó rajongása a lehető legkalandosabb formában kelt életre, amikor szinte eggyé vált a természettel abban a pár napban, amíg a gyönyörű magyar tájegységen pihenhetett. Bár a Jófiúk forgatása miatt túl sok ideje erre nem volt, de ezt a rövidke időt is a számára legtökéletesebb helyen tölthette.

  • A túlzásba vitt pirulák sokszor inkább ártanak, mint használnak, ezért csak azt és annyit szabad használni, amennyi tényleg szükséges a szervezetnek. Hírességeket is kérdeztünk, hogy miket szednek? C, D, A, B vitaminok, amiket hajlamosak vagyunk túladagolni. Mégis miből mennyit érdemes és lehet-e őket máshogy pótolni?

  • Először erősítette meg az amerikai haditengerészet hivatalosan, hogy UFO-k, azaz azonosítatlan repülő tárgyak láthatóak azon a három felvételen, amit még a New York Times szivárogtatott ki 2017-ben. Donald Trump is megszólalt az ügyben.

  • A legtöbb macska ugyan gyűlöli a vizet, de ez, a Virgin Islands-beli Mike Usher kiscicájára nem igaz. Gracie egy pillanatra sem inog meg vidáman úszkáló gazdája fején, ő maga is követi Mike-ot a vízbe. Úgy tűnik, hogy ő a világ első macskája, aki szívesen vesz úszóleckéket is a gazditól.

  • Először a Fókusz riporterének mesélt Fecsó (Szegedi Ferenc) Vivivel (Vasvári Vivien) történt szakításáról. Elmondta, mi miért történt, és hogy érzi most magát. Arról is beszélt, mi lesz közös kisfiúkkal.

Legnézettebb videók