Műsorújság
RTL Most

A menekültkérdés felrobbantotta a közösségi médiát

Megállíthatatlanul ömlenek az ismerőseink véleményei az arcunkba, amint belépünk a közösségi oldalunkra. Felidegesítjük magunkat és vitába szállunk, ha nem értünk egyet valamivel?
A menekültek helyzetéről szóló posztok, videók lavinaként árasztották el a közösségi oldalakat, és felrobbantották, ezzel 3 részre osztva a felhasználókat, s átformálva internetes kapcsolatainkat. Ha egy vacsora mellett beszélgetünk a barátainkkal, kevés az esélye, hogy felálljunk az asztaltól és köszönés nélkül távozzunk csak azért, mert nem egyezik a véleményünk valamely közéleti témában. A közösségi oldalon viszont simán töröljük az ismerőseink közül. Vagy maga az oldal töröl valakit viselkedése miatt, mint például egy magyar dj-t, aki heteken át uszító és bizonyítottan hamis információkat tartalmazó posztokat tett közzé a menekültekkel kapcsolatban. Mindezt úgy, mintha ő is folyamatosan a helyszínekről közvetítene.

Geszti Péter úgy fogalmaz, ha leiratkozol a közösségi médiáról, akkor azzal együtt leiratkozol a saját véleményed megszólaltatásáról, és akkor mindig csak mások fognak beszélni, azok, akik más nyelven beszélnek.
 

A teljes adást megnézheti az RTL Moston!

Legnézettebb videók