Műsorújság
RTL Most

Sztárok, akiket a véletlen tett híressé

Hollywoodi kedvenceinknek sem volt mindig egyszerű, ugyanis a hírnév nem jött könnyen számukra. Előfordult, hogy a külső, de az is megesett, hogy a kétkezi munka hozta meg a sikert számukra. Hiába voltak már akkor is tehetségesek, valahogy el kellett indítani őket a pályán - az biztos, hogy jól jött nekik egy kívülálló fél beavatkozása!

Harrison Ford Chicagóban született, de 22 évesen úgy döntött, rádiós bemondó lesz Los Angelesben. Sajnos az állást nem tudta megszerezni, de nem adta fel, és statisztálni kezdett Kaliforniában. Eleinte a neve se került fel a stáblistára, és később meg is unta a neki szánt szerepeket, ezért könyvekből új mesterséget tanult, majd ácsnak állt Hollywoodban. Így került kapcsolatba George Lucasszal, aki nem csak kézügyességével és asztalosmunkájával volt elégedett. Eleinte mellékszerepeket adott neki, később viszont felkérte, hogy a Csillagok háborúja válogatáson lássa el a szövegfelolvasó feladatkörét. De még ez is kevés volt a nagy áttöréshez. Szerencsére ekkor figyelt fel rá Spielberg, aki végül meggyőzte a film rendező-forgatókönyvíróját, hogy adja neki Han Solo szerepét - innentől pedig felfelé ívelt karrierje. Belegondolni is szörnyű, mi lett volna velünk és Forddal, ha nincs Steven, a háromszoros Oscar-díjas amerikai filmrendező.Kevesen vannak, akiknek a Baywatchról és a jól ismert főcímdaláról ne jutna azonnal eszébe a telt idomú Pamela Anderson. De azt vajon hányan tudják, hogy hogy került be a köztudatba? A kanadai színésznő szintén 22 évet várt, hogy beinduljon karrierje, ugyanis az érettségije után fitneszedzőnek készült. Még a 90-es évek előtt egy futballmeccsen fedezték fel, ahol egy sörgyártó cég pólójában jelent meg. A márka képviselői felkérték, hogy legyen az ital reklámarca, ami hamarosan meghozta neki a nyuszismagazin címlapos megjelenést is. Két évvel később pedig már egy egész világ C. J. Parkerként emlegette a szőkeséget, ami ugye nem történhetett volna meg az első modellfelkérése nélkül.Ki az a híres és sármos színész, aki szintén kapcsolatban állt egy híres sörgyárral? A Batman egyik rosszfiúja targoncakezelő, majd sofőr volt az ír italgyártó cégnél, de már akkor is érdeklődött a színészkedés iránt. Emlékeztek Liam Neeson ikonikus szerepére, Oskar Schindlerre? Ezt a karaktert Spielberg feleségének köszönheti az Elrabolva filmek hős apukája. Pár évvel később, 1990-ben pedig Lucast ostromolta Qui-Gon Jinn szerepéért, amiért végül a kritikusok elismerését is bezsebelhette.
Több olyan világsztár van, akik kicsiben kezdték a nagy alakítások előtt. Sylvester Stallone Woody Allen 1971-es filmjében állt a háttérben, a „Legszexibb élő férfi” címet birtokló Brad Pitt pedig 1987-ben tűnt fel Less Than Zero képkockáin. Clint Eastwood, a vadnyugat ikonikus alakja sem volt mindig főszereplője a moziknak, Matt Damon és Ben Affleck pedig közösen ücsöröghettek a tömeg hátsó soraiban az 1989-es Field of Dreams című Kevin Costner filmben. Ez is azt bizonyítja, hogy minden nagyágyúnak szüksége van valakire, aki meglátja bennük az egyedi tehetséget!


Arról nem beszélve, hogy olyan is előfordult már a történelemben, hogy valaki nem azt a karaktert kapta meg végül a szereplőválogatáson, amire eredetileg készült és jelentkezett. Ugye mindenki számára ismerősen cseng Chuck Bass neve?! De azt tudtátok, hogy a dúsgazdag sármőrt alakító Ed Westwick a jófiú, Nate Archibald szerepére pályázott? Így utólag  már el se tudnánk képzelni a fordított felállást, igaz? És jó eséllyel már senki nem emlékezne a két srácra, ha a kívülálló szemek nem terelik őket a helyes irányba...

 
Minden sztár kicsiben kezdte, függetlenül attól, hogy hol tartanak most. Ami még közös bennük, hogy ha ők nem is érezték elég jónak magukat, vagy éppen bátortalanok voltak, szerencséjükre a semmiből felbukkant a "megmentőjük", akiknek mostanra nagyon sokat köszönhetnek. Neked is van olyan barátod, vagy közeli ismerősöd, akinek szerinted kivételes érzéke és tehetsége van az énekléshez? Segíts neki! Nem kell mást tenned, mint elküldeni nekünk a nevét és az elérhetőségét, mi pedig a kezünkbe vesszük az irányítást!

Ismersz valakit, akinek az X-Faktorban lenne a helye? Légy Te az ügynöke, kattints a képre és mutasd be nekünk!
képek: Instagram

Legnézettebb videók