Műsorújság
RTL Most

Nicholas Hoult, mint a Zabhegyező írója

Megfilmesítik J. D. Salinger életét. A filmet Danny Strong rendezi, akinek Az éhezők viadala: A kiválasztott filmek forgatókönyveit köszönhetjük. A főszerepben pedig Nicholas Hoult-ot láthatjuk.

 
Az író egészen haláláig visszavonultan élt, interjút sem adott, de pár éve már készítettek róla egy dokumentumfilmet. Nos, úgy fest, ezúttal nagyjátékfilmen elevenedhet meg előttünk Salinger. ​Egyébként a történet a Rebel in the Rye címet kapja, ezzel is utalva a Zabhegyező eredeti angol címére, a The Catcher in the Rye-ra.

A film az író életét fogja bemutatni, elmeséli a Zabhegyező születését, valamint Salinger fiatalkoráról, második világháborús élményeiről, azok feldolgozásáról és a New York-ban íróként töltött éveiről fog szólni.

Mindenki Holden Caulfieldjének „atyját” pedig nem más játssza, mint a gyerekszínészből a Mad Max: A harag útja, és az újabb X-Men filmekkel világsztárrá felnövő Nicholas Hoult.


A színész mellett nem kisebb neveket láthatunk majd, mint Kevin Spacey, aki Whit Burnett-et a Columbia Egyetem egyik professzorát fogja alakítani. A professzor volt a mentora a fiatal Salingernek, illetve ő ösztönözte arra, hogy fejlődjön íróként.


Valamint Zoey Deutch a Vámpír Akadémia sztárja is látható lesz a filmben, mint a német drámaíró Eugene O’Neill lánya, Oona O’Neill. Az akkor még ismeretlen íróval, 1942-től találkozgattak egészen addig, míg a lány meg nem ismerkedett Charlie Chaplin-nel és hozzá nem ment.Képek: Tumblr

Forrás: The Hollywood Reporter,Variety
 

Legnézettebb videók