Műsorújság
RTL Most

Még Christian Bale sincs megelégedve önmagával

A színész egy meglepő interjúban vallotta be, hogy hiába ő a rajongók egyik kedvenc Batmanje, ő ennek ellenére se érzi tökéletesnek a trilógiában nyújtott alakítását.
Bale-t legújabb filmje – a Knight of Cups – promótálása közben kérdezték a Zack Snyder rendezésében készülő szuperhősfilmről, amelyben már Ben Affleck húzta magára a fekete gúnyát, és persze saját Batman-alakítása is szóba került. Ekkor jött a meglepő fordulat:
 

„Nem igazán sikerült összehoznom, amit szerettem volna. Nolannek sikerült, de nekem valahogy az az érzésem, hogy nem találtam el igazán a karaktert.”
És mi volt az az aspektus, amit nem tudott maximálisan a felszínre hozni? A hős összetett, zavaros személyiségét, a benne rejlő sötétség és az embereknek nyújtott segíteni akarás közötti küzdelem és kettőség – szerinte – kicsit elveszett a vásznon:
 
„Batman egy nagyon zavart és végtelenül sötét karakter. Amikor felvettem a jelmezt, mindig azt éreztem, hogy meg kell mutatnom az utálatos oldalát is.”

De vajon mi lehetett az oka, hogy nem érezte teljesnek az alakítását? A válasza újfent meglepő volt: Heath Ledger.
 
„Heath megjelent és szimplán minden tervemet dobhattam a kukába: annyival érdekesebb volt, amit ő csinált az enyémnél.”Nálunk ennek ellenére is ő marad az egyik favoritunk, március 24-én pedig kiderül, hogy Ben Affleck megugorja-e Bale alakítását. A Batman v Superman előzetesei még nem annyira, viszont a legutóbbi tv-szpotja már minket is meggyőzőtt.

Forrás: Variety
Képek: Tumblr

 

Legnézettebb videók