Műsorújság
RTL Most

9 dolog, amit valószínűleg nem tudtál Han Solo-ról

Egy igazi rajongónak persze ez a kilenc nem kilenc, hanem max. egy-kettő, de így is találtok majd olyan infót, ami meglep. Mindenesetre érdemes tenni egy próbát: teszteljétek a tudásotokat!

No, akkor vágjunk is a közepébe, tán mondanunk sem kell, hogy az utolsó, kilencedik lesz a legdurvább, úgyhogy akinek nincs sok ideje, az rögtön ráugorhat a tutira.

1. Eredet

Han Solo a korai tervek szerint eredetileg egy zöld színű földönkívüli lett volna, aki Jedi, szabadidejét mégis a kocsmában tölti (azért valljuk be, vagyunk ezzel így egy páran, zöld jedik).

2. Riválisok

Harrison Ford nem kisebb neveket ejtett ki a szereplőválogatás során, mint Nick Nolte, Christopher Walken és Kurt Russel. Egy Walken-féle Solo megformálásra azért kíváncsiak lennénk...

3. A király

Han Solo karakterét megannyi színész alakította az évek során (rádió- és videojátékokban, hangoskönyvekben), köztül Perry Kinggel, aki a népszerű eredeti trilógiás rádióváltozatban is életre keltette Hant, sőt a szereplőválogatáson is ott volt.
 

4. Kicsi Han

A Sith-ek bosszújában eredetileg szerepelt volna Han 10 éves énje, akit Csubi nevel a Kashyyykon, a vukik szülőbolygóján. Mi azért titkon örülünk, hogy ez mégsem került be a filmbe.

5. Master Blaster

Han fegyverének fantázianeve "BlasTech DL-44", amit egy valós német Mauser C96 pisztolyról mintáztak. Sőt, az egyik ilyen kelléket egy 1968-as Frank Sinatra filmben is felhasználtak már, a The Naked Runnerben.

6. Sötét múlt

Az expanded (kiterjesztett) univerzumban, amit számtalan könyv, képregény és egyéb mű alkot, Han eredetileg birodalmi tiszt volt, de aztán kirúgták, mivel megmentett egy vukit. Ki nem találjátok, ki volt ez a vuki. Mindez persze kuka, mivel a Lucasfilm eltörölte a kiterjesztett univerzumot...

7. Gyorstüzelők

Örök kérdésnek tűnik, amit valószínűleg sosem fogunk kideríteni: ki lőtt először? Bár múltkor Peter "Csubakka" Mayhew megosztotta az eredeti forgatókönyv ide vonatkozó oldalát, és abból világosan kitűnik, hogy Han, George Lucas szerint mégis Greedo volt a gyorstüzelő. Lucas azzal magyarázza a dolgot, hogy túl közeliek voltak a felvételek, ezért nem mindenki láthatja jól, hogy Greedo lőtt először, de tényleg ő volt az. Talán nem vagyunk egyedül, ha mi meg azt mondjuk, hogy Han volt.
 

8. Én vagyok a mostohaapád!

A Birodalom visszavág korai változatában Hant nem fagyasztották karbonitba, de így is eltűnt volna a film végén, mivel elindul megkeresni a mostohaapját, hogy a Szövetség oldalára állítsa. Talán jobban jártunk a karbonitos dologgal, hiszen olyan örökérvényű párbeszéd nélkül maradtunk volna, mint a "Szeretlek! - Tudom." (Vagy esetleg Han és a mostohafater között játszódott volna le.)

9. Han Solo halála

No és akkor most jön az igazi mindfuck: egy 2004-es képregényben Han és Chewie egy őrületes hiperugrást hajt végre, aminek eredményeképp a Föld (!) nevű bolygón lyukadnak ki. Itt azonban a bennszülöttek megölik (!) Hant. 100 évvel később egy fiatal régész, név szerint Indiana Jones (!) megtalálja Han csontvázát, miközben a Nagylábú/Bigfoot/Jeti után nyomoz, aki pedig nem más, mint Csubi(!)...

Szóval ez az a kilenc infó, amiből legalább egyet nem tudhattál Han Solo karakteréről, hacsak nem olvastad máshol ezt a lassan 1 éves összeállítást. Reméljük, hogy azért tudtunk újat mutatni.

Legnézettebb videók