Műsorújság
RTL Most

Deadpool után szabadon, jön a következő generáció

Sajnos nem a Deadpool 2-ről szivárogtak ki információk. Csupán a film kasszasikerét meglovagolva a jövőben több képregényfilm is búcsút mond a tökéletes állú, tisztaszívű hősök eposzának.
Az új megközelítés alapgondolata, hogy a képregényfilmek felnőtteknek szólnának, és komikus főszereplői más irányvonalat követve káromkodó rosszfiúk lennének, akik akaratukon kívül hőssé válnak. Mindez, a paródiának tűnő szuperhősfilm, a Deadpool miatt. A film már a nyitóhétvégéjén kasszasiker lett a korhatárra való besorolása ellenére is. Azóta pedig a csapból is a nagyszájú ex-katona folyik, sőt már most a folytatását tervezik. Ha nem is a második részen, de a sikereken felbátorodva, dolgoznak a 90-es évek egyik képregényén a Spawn - Az ivadékon.

Kép:Tumblr

A történetnek Al Simmons a kulcsfigurája, aki egy bérgyilkosból vált hőssé. Csak nem ismerős valahonnan? Bizony, nem is olyan régen már mi is találkozhattunk ezzel a történettel, csak akkor éppen a Ryan Reynolds főszereplésével készült Deadpool film kapcsán. Nem csak felütésében és cselekményében, de karakterében is hajaz az előbb említett egyébként kopasz kedvencünkre. Simmons meghal és mivel már életében sem volt a szőke herceg fehér lovon, pokolra jut.. hé, mintha erről is lett volna már szó! Így alkut köt az ördöggel, hogy életben maradhasson. Azonban ahhoz, hogy újból az élők közé kerülhessen, szolgálnia kell a pokol urát, aki ennek feltételeiről nem számol be hősünknek. Ahogy arról sem, hogy nem egészen élőként térhet vissza. Szerintünk már van olyan antihős, aki a haláltól is megmenekül és ennek mellékhatásaival nincs igazán tisztában. Minek még egy?

Spawn, vagy magyarul Ivadék egyébként szupererős, (ki gondolta volna). Bár szervei vannak, de nem funkcionálisak ennek és  minden támadással szembeni ellenállásának köszönhetően, lényegében sebezhetetlen. Nekünk ez is rémlik valahonnan. Valaki, aki haldoklik, de egy kísérlet miatt később gyorsabban regenerálódik, mint bárki más? Ja, igen Wade Wilsonnal is hasonló dolog történt.

Visszatérve az Ivadékhoz, ereje egyetlen határa a képzelete. Éppen ezért tud teleportálni, alakot váltani és nem csak önmagát, mást is képes meggyógyítani. A szuperereje és mindenhatósága mellett, nem feledkezhetünk meg múltjáról sem, ahogyan azt Ő sem teszi. Képzett katonaként jól bánik bármiféle fegyverrel, és előszeretettel használja is őket, hiába a természetfelettiség.

Kép:Tumblr

Azt, hogy a képregény hasonló alapokon nyugszik, mint a nagyszájú zsoldos története, azt már láthatjuk, de egy valamiben biztosan különbözni fog, ez pedig nem más, mint a történet filmre vitelének módja.

Todd McFarlane a képregény alkotójának közleményéből ugyanis kiderül, hogy bár a filmnek a Deadpool sikere engedett zöld utat, azért próbálnak eltérni a nagy elődtől. Ha pedig elsőkről van szó, ne feledkezzünk meg, az Ivadék ’97-es mozifilmjéről, amely hatalmas bukás lett. Ezt elkerülendő McFarlane maga szeretné rendezni a történet felfrissített változatát, melynek elkészítésében már 2014 óta reménykedik. A vörös ruhás fickó hagyományait tovább fűzve, a rendező egy sejtelmesebb, sötétebb világot teremtene, még több természetfeletti jelenséggel és szinte már horrorisztikus hangulattal. Állítása szerint, Ivadék a japán történetekből már ismert szellemként térne vissza, hogy bosszút álljon és felszámolja a szervezett bűnözést. Elképzelései szerint alacsonyabb költségvetésű filmről lesz szó, őrült filmes trükkök nélkül.

Kép:Tumblr

De vajon sikerülhet ez? El tudunk képzelni egy olyan akciófilmet, melynek hősei vagy szörnyei, illetve azok harcjelenetei mentesek a moderntechnikáktól? Alacsony költségvetéssel, eddig inkább csak művészfilmeket készítettek, nem képregény adaptációkat. Lehetséges lenne ez, a mai korban? Valamint a legfontosabb kérdés, van erre egyáltalán ebben a formában, igény?

Annyi bizonyos, új korszak kezdődött, amit Deadpool barátunknak köszönhetünk. Egy kicsit örülünk is, meg nem is. Addig is kíváncsian várjuk, az Ivadék film újabb fejleményeit.

Az amúgy megvolt, amikor összemértük a szuperhősök erejét? Csak jeleznénk, hogy ott is Deadpool vitte a prímet!

Legnézettebb videók