Műsorújság
RTL Most

Tavasszal Keira Knightley is Budapesten forgat

A szülési szabadság után, a színésznő ismét beleveti magát a munkába. A jövőben láthatjuk orosz cárnő, francia kurtizán és talán még az X-Men-ek csapatában is. A szerencsések fővárosunkban is összefuthatnak vele.
Tavasszal igazi sztár dömpingre számíthatunk, nem csak Ryan Gosling és Harrison Ford látogat el hozzánk. Az angolok kedvence, Keira Knightley is Budapesten forgat májustól, ahogy azt már a színésznőtől megszokhattuk, egy életrajzi kosztümös filmet, a Colette-t.

A történet hősnője egyébként az 1940-es években élt és a francia irodalom egyik jeles képviselője volt. Az írónő nevéhez fűződik a Gigi, melyet 1951-ben, az akkor még teljesen ismeretlen, és egyébkén első főszerepét játszó Audrey Hepburn-nel mutattak be a Broadway-n. A francia kurtizán többnyire a nők érvényesüléséről írt, és nemcsak műveivel, magánéletével is megbotránkoztatta a közvéleményt. Nyíltan vállalta biszexualitását, és azt sem tagadta, hogy második házasságának végét, a 16 éves mostohafiával való viszonya jelentette.Kevésbé botrányos, de annál monumentálisabb szerep várhat még a színésznőre, ugyanis bejelentették, hogy egy, a már évekkel ezelőtt Kristina Lauren Anderson által megírt forgatókönyv megfilmesítésébe vágnak bele.

A film II. Nagy Katalin orosz cárnő életet dolgozná fel, a főszerepet pedig Keira Knightley játszaná. Ezzel akár bezsebelhetné az Oscar-t is, hisz előtte olyan színésznők játszhatták el a cárnőt, mint Marlene Dietrich vagy Julia Ormond. Eddig egyébként Knightley-t kétszer jelölték a díjra(Büszkeség és balítélet, Kódjátszma).

A brit szépség mellett rendezőként nem más tűnne fel, mint Barbara Streisand, aki az 1996-os Tükröm, Türköm óta nem rendezett semmit. Ha összejön, elég nagy dobás lehet!De még egy ennél is nagyobb durranás ötlete látott napvilágot: a Deadpool folytatásának kapcsán emlegették a színésznőt. A rajongók kedvencének, Kábel megjelenésével került szóba, sőt maga Deadpool viccelődött azzal, hogy Knightley lenne a tökéletes választás a szerepre. Ezen felbátorodva fan art-ok lepték el a Twitter-t és a Tumblr-t: az alábbi képen Keira arcára montírozták Kábel karakterének ismertetőjegyeit:Mint láthatjátok, a mű annyira jól sikerült, hogy szerintünk telitalálat lenne a színésznő a szerepre. Arról nem is beszélve, hogy Knightley legakciódúsabb filmje lehetne ez a Karib-tenger kalózai és a Domino óta, és valljuk be, a vérfrissítés is ráférne a színésznőre. Ideje lenne, hogy a szempilla rebegtetés helyett, minden angolságot mellőzve szétrúgna néhány hátsó felet.

A készítőknek pedig meg kéne fontolnia annak hatását, hogy egy olyan személyt szerződtessenek a szerepre, aki még sosem játszott ezelőtt képregényfilmben. Bár ezek még korai találgatások, szerintünk pozitívak a kilátások!

Amíg a fent említett filmek sorsa eldől, addig is reménykedjünk, hogy nemsokára saját szemünkkel láthatjuk, Budapest utcáin kószálni a színésznőt.


Forrás: Deadline, Uproxx

Képek: Tumblr
 

Legnézettebb videók