Műsorújság
RTL Most

A szívünk Oscar-díját tutira Jacob Tremblay kapja

A szoba 9 éves férfi főszereplőjét, noha nem jelölte az Akadémia, simán kiérdemelte volna, hogy ott legyen legalább egy kategóriában. Ezért és mert imádtuk a filmben, most összeszedtük az összes szívmelengető cukiságát, amit az eddigi díjátadókon és interjúin produkált.
A gyerekek általában előnyöket élveznek, és ezt senki sem irigyli tőlük (igazából de), főleg nem egy olyan arctól, mint amilyen A szoba sztárjáé. Mióta beindult a film promóciós szekere, megannyi interjún, fotózáson és díjátadón vett részt, karöltve imádott kolléganőjével, Brie Larsonnal. És ennyi idő alatt már bizton állíthatjuk, hogy egész Hollywood a szívébe zárta a kissrácot – teljes joggal.

Az olvadás nagy korszaka a Golden Globe díjátadón indult diadalútjára. Mielőtt azonban belemennénk, hogy mivel hívta fel magára a figyelmet a 9 éves titán, jobb tisztázni, hogy igazi Star Wars fanatikus. Az éjjeli szekrényén egy Millenium Falcon pihen, ha nem színészkedne, már régen egy Jedi képzőben tengetné napjait, és az új trilógiából Poe Dameron a kedvence. Sőt, Brie Larsonnal az SW iránti rajongásuk alapozta meg a barátságukat.


Mindezen információk birtokában van igazán súlya a nagy Golden-találkozásnak: Oscar Isaaccel (Poe Dameronnal személyesen) vívtak egy rögtönzött lézercsatát. Az afterpartin futottak össze, ahol Isaac megszakítva a nagy ünneplését a Golden Globe győzelme miatt, beszélgetett egy kicsit az ifjú padawannal:


Persze, nemcsak Isaaccel készültek közös fotói:


Noha, Tremblay nem nyert aznap, Brie Larson (aki A szobában az édesanyját alakította) igen, és Jacob már barátja győzelmétől a mennyekben érezte magát!


„Miután nyertem, Jacob odajött hozzám és rám vetette magát. El is bőgtem magam. Utána biztosan táncolni is kezdett örömében. Őt ismerve, Johnny Deppel, Will Smith-szel és Amy Schumerrel kezdett el vonatozni.” – nyilatkozta Brie Larson.

Nem volt messze az igazságtól, hiszen kedvenc színészével, Deppel és Schumerrel is lőtt egy-egy képet:

 
Ezek után jöhetett a Critics’ Choice Awards győzelem, ahol Tremblay nyerte a Legjobb Fiatal Színész díját, és a köszönőbeszéde hallatán (és láttán) mindenkinek elakadt a szava. Egyrészt nem érte fel a mikrofont, úgyhogy egy kis segítséggel tudta csak megoldani, hogy mindenki hallhassa, amit mond:


Majd a beszédében – természetesen – nem hagyhatta ki a nagy kedvenceit sem:

„… Szerintem, amiatt válhatott valóra ez a film, hogy együtt dolgozhattunk” – mutatott itt kiemelten Brie Larsonra.
 

„ És pont ezért, ezt a díjat nem csak én kaptam, de Ti is! És már azt is tudom, hova teszem majd: a Millenium Falcon mellé, a polcomon!”


Ahogy az átadó után ünnepelt, arról pedig kár is beszélni... Jobb, ha megnézitek:
 
 

Celebrating the #criticschoiceawards to my favorite jam!! Thank-you!!! #roomthemovie

Jacob Tremblay (@jacobtremblay) által közzétett videó,


A SAG díjátadón ugyan nem vitt haza semmilyen díjat, de még így győztesnek mondhatja magát (illetve tökéletes kabalának), hiszen mindenki Leójával is találkozhatott:

 

Persze ennek is megvan a maga története: az Ellen DeGeneres Show-ban mesélte el, hogy amikor meglátta az Oscar-díjra is jelölt színészt, mindenki sorban állt, hogy autogramot vagy egy közös fotót kérhessen tőle. Jacob viszont gondolt egyet, és lévén ő egy gyerek – és ugye, a gyerekek kiváltságosak –, mindenki elé bevágott. Ki fog szólni neki ezért? Naná, hogy senki (van itt rafkó dögivel).

És persze még ezt is tudta fokozni, amikor kijelentette, hogy mivel sok szerencsét kívánt DiCapriónak, a színész meg is nyerte a díjet, ergo ha valaki a győzelemre vágyna, akkor ő a tökéletes kabala:


És akkor befejezésként neki ítélhetjük a legegyüttérzőbb intejúalany díját is, hiszen egy szokásos kérdezz-felelek során a színészkedés esszenciájáról kérdezték. Ő pedig szépen elmondta, hogy színészként megnevetteti az embereket, de az is előfordul, hogy könnyekig hatódnak miatta, ami viszont nem feltétlenül egy kedves dolog. Erre a riporter közölte vele, hogy ő bizony elbőgte magát miatta, Jacob persze rögtön bocsánatot kért és:Képek: Jacob Tremblay Instagram, Tumblr

Legnézettebb videók