Műsorújság
RTL Most

A nő 50 árnyalata: 10 film, olyan nőkről akiknek fontos a karrierjük!

Mai világunkban, már nemcsak a meghitt családikör megteremtése fontos a nők számára, hanem a munkavilágában való előrébb jutás is. Azt azonban el kell ismerni, egy nő kevés dolgot képes félgőzzel csinálni.
Ezúttal olyan filmeket szedtünk össze, melyek hősnői nemcsak a valóéletben, de a filmekben is megdolgoztak a pénzükért, ahogy azt az elismerésünk kivívásával is tették.

Lássuk, kik azok a nők, akiket szívesen alkalmaznánk:

1. Erin Brockovich – Zűrös természetAz állástalan, háromgyermekes Erin (Julia Roberts) a jogban járatlan, mégis munkát kap egy ügyvédi irodában. Néhány iratnak utána nézve rájön, hogy egy cég szennyezi egy város vízkészletét, megbetegítve ezzel az ott lakókat. Végül az elszánt nő bepereli a céget és megnyeri az Egyesült Államok történetének pereskedés útján kifizetett legnagyobb kártérítését. Így kell ezt csinálni csajok!

2. Az ördög Pradát viselEbben a témában "a film" minden bizonnyal Az ördög Pradát visel, amihez foghatót azóta sem találtunk, Miranda Priestly típusú főnököt pedig semmiképp sem kívánunk magunknak. Ennek ellenére kívülről fújjuk minden kritikáját megelőző ajakbiggyesztését. A Meryl Streep által megformált díva új munkatársa, Andy Sachs (Anne Hathaway) a frissen végzett főiskoláslány egyáltalán nem illik a képbe: szürke, több mérettel nagyobb a cégnél dolgozó csinibabáknál, viszont intelligens, elszánt és nagyon céltudatos, a kérdés már csak az, elég-e mindez ahhoz, hogy megtartsa a mindenki által csak álom állásként aposztrofált munkáját.

3. Dolgozó lányAz azóta már kultfilmként emlegetett Dolgozó lány rögtön a sztárok közé repítette főszereplőjét Melanie Griffith-t, valamint nemcsak a férfiak, a nők is elkezdtek rajongani Harrison Fordért. Katherine Parker (Sigourney Weaver) élete nagy lehetősége előtt állva eltöri a lábát, és Tess (Melanie Griffith) hirtelen ötlettől vezérelve Katherin-nek adja ki magát. Hamarosan rájön, hogy Katherine át akarta verni, így szövetkezik egy jó nevű és igen csak jóképű brókerrel, hogy rendbe hozza az életét.


4. Ébredj velünk!Egy újabb Harrison Ford-film, hosszabb kihagyás után ezzel a filmmel tért vissza a nagy öreg, Rachel McAdams partnereként. A tévésként dolgozó Becky Fuller élete siralmas mind szakmailag, mind pedig a magánéletét tekintve. Nagy lelkesedéssel veti magát új munkájába és ügyesen megszerzi a legendás műsorvezetőt, akit Ford alakít. A férfi azonban nem hajlandó együttműködni sem vele, sem pedig a reggeli műsor új üdvöskéjével. Becky azonban kétségbeesetten küzd azért, hogy megmentse az állását és azzal együtt a műsort is.

5. Frances HaFrances a New York-i fiatalok átlagos és nem kevésbé problémás életét éli. Miközben szembesül a kérdésekkel: az álmait kövesse, vagy inkább az előrehaladásáért dolgozzon? Szerezzen rendes melót, vagy maradjon gyakornok egy tánctársulatnál? A lány leginkább a boldogságot keresi, aminek eléréséhez azonban felelőtlen döntéseket hoz.

6. Miért éppen Minnesota?A legambiciózusabb nő egész Miamiban Lucy Hill (Renée Zellweger). Mindennél jobban imádja a karrierjét, amivel szemben minden csak másodlagos. Újabb előléptetés reményében beleveti magát egy isten háta mögötti gyár átszervezésébe a nem éppen napsütéses Minnesotában. Mind tudjuk, a munka nem tesz boldoggá és nem takargat be egy hideg éjszakán, a helyi szakszervezet elnöke azonban szívesen megtenné ezt Lucynak, ha a nő is úgy akarja.

7. MagánürügyStacy egy népszerű kibeszélő-show segédproducere. A szakmai életében úgy fest révbe ért, szeretné ugyanezt a magánéletével is. A fiatal lány barátja azonban irtózik a házasság gondolatától is. Ezért a lány végzettségéhez mérten oknyomozásba kezd, mintha egy következő műsorhoz gyűjtene anyagot, miközben a fiú múltjába készül beleásni magát. Ebben segítségére vannak kollégái is, azonban Stacy hamar megtanulja, amit mi már rég tudunk, nem érdemes a munkát a magánélettel keverni.

8. Fekete hattyúA köztudatban az él, hogy a balett táncosok élete könnyed, akár a táncuk, csupa csillogás és szépség, mint amilyenek ők maguk is. A valóságban azonban számos áldozattal járó, kemény munka. Nina (Natalie Portman) a balerina elnyeri a Hattyúk tava előadás címszerepét. A művészeti vezető Leroy (Vincent Cassel) azonban tart a fekete hattyú elég sikeres megformálásától. A férfi úgy gondolja egy másik táncos, a laza Lily (Mila Kunis) jobban képes megformálni a hattyú fekete énjét. Nina azonban kész mindenre, hogy eleget tegyen az elvárásoknak. Akárcsak a lány, úgy a színésznő Natalie Portman is megdolgozott a szerepért és végül el is nyerte méltó jutalmát, az Oscar-díjat!

9. Mi kell a nőnek?Ki is tudhatná jobban, hogy mi kell a nőnek, mint a gondolatolvasó Mel Gibson. A macsó Nick Marshall a világ császára. Körül veszik, és a lábai előtt hevernek a nők, a munkahelyén és az életben egyaránt. Egészen addig, míg új főnököt nem kap, a határozott és rámenős Darcy (Helen Hunt) személyében. Így rá kell jönne, hirtelen jött képessége inkább áldás, mint átok.

10. Micsoda nőkMelyik nemzetnél találhatóak meg a legkarrieristább nők, ha nem a franciáknál, akik a szüfrazsetteket is adták a világnak! A történet párizsi, talpraesett nők életét mutatja be, hogyan igazodnak el a férfiak között és hogyan találják fel magukat nem kevés humorral, eltérő szituációkban. Mindegyik szereplő különbözik a többitől, de ugyanazokkal az élethelyzetekkel kell megküzdeniük. Szerelem és munka terén egyaránt.

+ 1. Állítsátok meg Terézanyut!Listánk utolsó szereplője ismét egy magyar alkotás, de ezúttal nemcsak pasira vadászik főhősünk, hanem megfelelő állásra is. A legjobb pedig, ha a kettőt egy helyen találja meg… vagy mégsem?  Kata (Hámori Gabriella) ambiciózus, vonzó nő, akire ahol megjelenik, tapadnak a férfiak. Ő azonban egyáltalán nem boldog attól, ami megadatott neki, hiába a szerető család, kiegyensúlyozott párkapcsolat és a lelkes barátnők. A lány úgy gondolja, se igazi munkája, se igazi szerelme sincs. Így hát szorgalmasan jár állásinterjúkra és legalább ilyen szorgalmasan próbálkozik különböző férfiakkal is, legfőképpen újdonsült főnőkével.


Képek:Tumblr

Legnézettebb videók