Műsorújság
RTL Most

A Deadpool újabb rekordokat döntöget!

A Ryan Reynolds-féle szuperhős kaland már nem egyszer bebizonyította, hogy jól is elsülhet, ha a stúdiók bevállalják az R-rated besorolást és az elvetemült trollkodást. A film és a számok most újra bemutattak mindenkinek.
Ugyebár, anno megírtuk, hogy Mr. Poolnak minden idők egyik legerősebb nyitóhétvégés kezdését sikerült produkálnia, ráadásul úgy, hogy bőven a nyári blockbuster idény előtt indult harcba, és ennek tetejébe még a korhatár besorolása is eltért a megszokott, 12-estől. És így is sikerült 134 millió dollárt kaszálnia.

Most újra megmutatta a többieknek: kiderült, hogy az elmúlt hétvégére a Deadpool (kritikánk itt) összesen 754,5 millió dollárt szerzett világszerte. Ezzel pedig a legtöbb pénzt hozó X-Men-filmmé lépett elő. A második helyen tanyázó X-Men: Az ellenállás vége „csak” 747 milliót hozott össze.

Több kérdés is felmerül ezzel kapcsolatban: 1. hogyan lehetett eddig Az ellenállás vége a legjobb 2. mégis mennyiben számít a Deadpool X-Men-filmnek?!
Az első persze csak költői kérdés volt, a második viszont már a meghatározható kérdések kategóriájába esik. Nehéz megmondani, hogy az X-Men világán belül mégis hol helyezhető el pontosan Wade Wilson sztorija, viszont annyi biztos, hogy Kolosszus és Negaszonikus TiniTorpedo cameózásaival méltán nevezhetjük X-filmnek a dolgot. Ráadásul végig ott van a levegőben, hogy mindenképpen szeretnék, ha ő is becsatlakozna az X-ek fiúbandájába, hogy a bűn ellen harcoljon – na, még mit nem...

Összességében nézve viszont óriási boldogság ez a hír, hiszen ez egy olyan hősfilm korszakhoz vezethet, amelyben a stúdiók végre sutba dobják a karót nyelt hozzáállásukat, és mernek igazán szélsőséges, poénos, és közel sem 12-es korhatár alapanyagokat kidobni a filmpiacra. Ezzel pedig egy kicsit megbonthatnák a lassan kiszámíthatóvá váló világmegmentő ikonjaik történeteit.
 
 

Miközben Pool egyre magasabbra szárnyal, arról sem szabad megfeledkeznünk, hogy a DC-féle Batman Superman ellen már a rajongók körében is kiverte a biztosítékot. Kezdetben elözönlötték az internetet a kritikusok negatív kritikái – köztük a miénk is –, és ennek megfelelően már az első hétvégéjén pöppet tántorogva – 166 milliói dollár – teljesített. Erre tett rá egy lapáttal, hogy kb. a második hétvégéjén, pénteken majdnem 80%-os zuhanást produkált…

Sokan a kritikusok szigorú ítéleteit okolják ezért, azonban lássuk be: aki meg akarta nézni a filmet, így is, úgy is megtette. Nagyobb az esélye, hogy a mozinézők által beindított szóbeszéd generálta a siralmas számokat.
 

Forrás: CinemaBlend
Képek: Tumblr

Hasonló videók

  • A megcsalás szabályai: Ha állandó kapcsolatod van, és valaki mással szexelsz. Nem minősül megcsalásnak, ha különböző az irányítószámotok. Nem minősül megcsalásnak, ha annyira be vagy állva, hogy nem is emlékszel rá, mert ha nem emlékszel rá, akkor igazából nem is történt meg. Nem minősül megcsalásnak, ha egyszerre két emberrel csinálod, mert érvénytelenítik egymást. De tutira megcsalásnak minősül, ha felveszed videóra és valaki véletlenül postázza a kazettát a csajodnak. Legnagyobb rémületére egy az egyben ez történt Josh-sal (Breckin Meyer) is. Josh ugyanis videóra vette egy röpke pásztoróráját, amit véletlenül élete szerelmének címezve adott postára. Valahogy utol kell érni a bűnjelet, mielőtt mindent végleg elront...

  • Az éjszakai munkából hazatérő Jillt (Amanda Seyfried) döbbenetes hír fogadja: testvérét, Mollyt (Emily Wickersham) elrabolták. Jillt egy évvel korábban szintén elrabolták, de megmenekült. A lány meggyőződése, hogy ugyanannak a sorozatgyilkosnak a fogságába került Molly is. A rendőrség őrültnek tartja a lányt, ezért nem akarnak segíteni neki. Jill érzi, hogy Mollyt megöli az elrablója, ezért maga indul a gyilkos nyomába, hogy megmentse testvérét.

  • Az angol miniszterelnök rejtélyes körülmények között meghal, és temetése kötelező minden nyugati vezető számára. De ami a világ legjobban őrzött eseményének indul, kiderül, hogy egy jól tervezett halálos támadás a világ legbefolyásosabb emberei ellen, hogy elpusztítsák az angol főváros összes nevezetességét. Csak három ember tudja megállítani ezt: az Egyesült Államok elnöke, Mike Banning (Gerard Butler), a titkosszolgálat vezetője és Benjamin Asher (Aaron Eckhart) angol ügynök, aki jogosan nem bízik senkiben.

  • Kate (Sandra Bullock) a munkája miatt megválik a gyönyörű tóparti házától. A postaládában üzenetet hagy a következő lakónak. Alex (Keanu Reeves), az építész megdöbbenve egy elhanyagolt házat talál. Előveszi Kate levelét és válaszol rá. Kiderül, hogy Alex és Kate nem egy idősíkban, hanem kétévnyi távolságban élnek egymástól. Levelezni kezdenek és egy nap úgy döntenek, hogy megpróbálnak találkozni.

  • Parapolis (Luciano Catenacci), a hírhedt görög tartja a markában Miami kaszinóit és fogadóirodáit. O'Connor admirális (Woody Woodbury) megelégeli a dolgot és hadat üzen az alvilágnak. Johnny Firpo hadnagyot (Terence Hill) bízza meg az akció lebonyolításával. Féltestvére, Charlie (Bud Spencer) régen szerencsejátékosként kereste a kenyerét, most betanítja a kártyatrükkökre testvérét is, így a két fivér együtt indul harcba a maffia ellen a kaszinóban.

  • Javában dúl a második világháború. A lelkes és mindenre elszánt ifjú, Steve Rogers (Chris Evans) is jelentkezik a hadseregbe, ám a gyenge fizikuma miatt eltanácsolják. Ezért örömmel jelentkezik a titkos katonai kísérleti programba, melynek keretében szuper katonát csinálnak belőle. Az izomkolosszussá fejlődött Amerika Kapitány feladata megállítani a nácik titkos tudományos részlegét, a Hydrát, melyet a világuralmi törekvéseket dédelgető, rettegett Vörös Koponya (Hugo Weaving) vezet.

  • Wilbur Walsh (Bud Spencer) és Matt Kirby (Terence Hill) a kikötőben bóklászva próbálnak munkát szerezni. Ám a furcsa párosnak nincs nagy szerencséje, munka helyett néhány helyi gengszter és pár autó szétpüfölésével kell vigasztalódniuk. Ezért úgy döntenek, hogy kirabolnak egy szupermarketet, de az akció balul sül el. A bolt hátsó bejárata helyett a helyi rendőrőrs ajtaján robbannak be. Hogy elkerüljék a letartóztatást, beállnak rendőrnek. A törvény jó oldalán állva sem hazudtolják meg önmagukat, aktuális pofonzáporaik között nyomozni kezdenek egy kínai titokzatos halála után, és miközben a szálakat gombolyítják, előszeretettel teszik helyre a környékbeli rossz fiúk állkapcsát és más, ütésre zsibbadó testrészeit is.

  • Will Strongholddal (Michael Angarano) szemben nagyok az elvárások. Szülei, Steve (Kurt Russell) és Josie (Kelly Preston) a világ legnépszerűbb és legbátrabb szuperhősei. Nem csoda, ha a szuperhős-csemeték sulijában mindenki nagy várakozással tekint az érkezése elé. A srác azonban csalódást okoz. Még egyetlen szuper képessége sem fejlődött ki. Egyik nap azonban felbukkan a főgonosz, aki nemcsak barátait és az iskolát, de Will családját is halálos veszélybe sodorja. Itt az ideje, hogy Will végre szuperhős legyen…

  • Charlotte (Diane Keaton) tökéletes karácsonyról álmodik, és mindent el is követ ennek érdekében. Az idillt semmi nem ronthatja el, még az a tény se, hogy házassága Sammel (John Goodman) romokban, a lányuk, Eleanor (Olivia Wilde) meglehetősen frusztrált, míg fiuk, Hank (Ed Helms) egyedülálló apaként próbál kislánya mellett helytállni. De a többiek se különbek. Húga, a kleptomániás Emma (Marisa Tomei) a börtönbe tart, apja, Bucky (Alan Arkin) pedig karácsonyi ajándékként egy pincérnőt, Rubyt (Amanda Seyfried) viszi haza. Lehet tökéletes az ünnep ennyi tökéletlen emberrel az asztalnál?

  • Maria Altmann (Helen Mirren), az idős zsidó asszony hosszú útra kel, hogy visszaszerezze a nácik által elrabolt családi kincseit, köztük Klimt híres festményét. Tapasztalatlan, de vakmerő fiatal ügyvédjével, Randy Schönberggel (Ryan Reynolds) hosszas küzdelem elé néznek az osztrák elittel és az amerikai legfelsőbb bírósággal szemben. Az út során Mariának a családjához kötődő, súlyos tényekkel is szembe kell néznie.

Legnézettebb videók