Műsorújság
RTL Most

A Deadpool újabb rekordokat döntöget!

A Ryan Reynolds-féle szuperhős kaland már nem egyszer bebizonyította, hogy jól is elsülhet, ha a stúdiók bevállalják az R-rated besorolást és az elvetemült trollkodást. A film és a számok most újra bemutattak mindenkinek.
Ugyebár, anno megírtuk, hogy Mr. Poolnak minden idők egyik legerősebb nyitóhétvégés kezdését sikerült produkálnia, ráadásul úgy, hogy bőven a nyári blockbuster idény előtt indult harcba, és ennek tetejébe még a korhatár besorolása is eltért a megszokott, 12-estől. És így is sikerült 134 millió dollárt kaszálnia.

Most újra megmutatta a többieknek: kiderült, hogy az elmúlt hétvégére a Deadpool (kritikánk itt) összesen 754,5 millió dollárt szerzett világszerte. Ezzel pedig a legtöbb pénzt hozó X-Men-filmmé lépett elő. A második helyen tanyázó X-Men: Az ellenállás vége „csak” 747 milliót hozott össze.

Több kérdés is felmerül ezzel kapcsolatban: 1. hogyan lehetett eddig Az ellenállás vége a legjobb 2. mégis mennyiben számít a Deadpool X-Men-filmnek?!
Az első persze csak költői kérdés volt, a második viszont már a meghatározható kérdések kategóriájába esik. Nehéz megmondani, hogy az X-Men világán belül mégis hol helyezhető el pontosan Wade Wilson sztorija, viszont annyi biztos, hogy Kolosszus és Negaszonikus TiniTorpedo cameózásaival méltán nevezhetjük X-filmnek a dolgot. Ráadásul végig ott van a levegőben, hogy mindenképpen szeretnék, ha ő is becsatlakozna az X-ek fiúbandájába, hogy a bűn ellen harcoljon – na, még mit nem...

Összességében nézve viszont óriási boldogság ez a hír, hiszen ez egy olyan hősfilm korszakhoz vezethet, amelyben a stúdiók végre sutba dobják a karót nyelt hozzáállásukat, és mernek igazán szélsőséges, poénos, és közel sem 12-es korhatár alapanyagokat kidobni a filmpiacra. Ezzel pedig egy kicsit megbonthatnák a lassan kiszámíthatóvá váló világmegmentő ikonjaik történeteit.
 
 

Miközben Pool egyre magasabbra szárnyal, arról sem szabad megfeledkeznünk, hogy a DC-féle Batman Superman ellen már a rajongók körében is kiverte a biztosítékot. Kezdetben elözönlötték az internetet a kritikusok negatív kritikái – köztük a miénk is –, és ennek megfelelően már az első hétvégéjén pöppet tántorogva – 166 milliói dollár – teljesített. Erre tett rá egy lapáttal, hogy kb. a második hétvégéjén, pénteken majdnem 80%-os zuhanást produkált…

Sokan a kritikusok szigorú ítéleteit okolják ezért, azonban lássuk be: aki meg akarta nézni a filmet, így is, úgy is megtette. Nagyobb az esélye, hogy a mozinézők által beindított szóbeszéd generálta a siralmas számokat.
 

Forrás: CinemaBlend
Képek: Tumblr

Hasonló videók

  • Háború dúl az emberek és boszorkányok között, akik a világra akarják szabadítani a fekete halált. Boszorkányvadászok harcolnak az ördögi ellenséggel az egész világon, köztük Kaulder (Vin Diesel), akinek sikerül megölnie a boszorkák mindenható királynőjét. Azonban a halála pillanatában a királynő halhatatlansággal átkozza meg Kauldert, ezzel mindörökre elválasztva őt imádott feleségétől és lányától. Mára ő az utolsó boszorkányvadász. Egy pappal és egy boszorkánnyal az oldalán folytatja a törvényen kívüliek vadászatát. Meg kell állítaniuk Belialt (Ólafur Darri Ólafsson), aki fel akarja támasztani a boszorkányok királynőjét, hogy az emberiségre zúdíthassa a fekete halált.

  • Phoenix (Wesley Snipes), Los Angeles legelvetemültebb bűnözője összetűzésbe kerül minden idők legbrutálisabb zsarujával, Spartannal (Sylvester Stallone). Bár a harc döntetlennel ér véget, mindketten Kalifornia kirogenikus börtönébe kerülnek, ahol mélyfagyasztott állapotban várják büntetésük végét. 2032-ben azonban a tökéletesen erőszakmentes társadalomban Phoenix kiszabadul és ismét pokoli időszak köszönt a városra, melynek irányítói rövidesen belátják, csak egy ember képes megfékezni a fékevesztett terminátort: a nála is durvább Pusztító.

  • Doug Carlin ügynök (Denzel Washington) a kompon történt katasztrófa ügyében nyomoz, amikor az esettől látszólag független halálesethez hívják. Carlin biztos benne, hogy Clair (Paula Patton) halála összefüggésben áll a merénylettel. Váratlanul megkeresik őt egy szigorúan titkos katonai kutatóközpontból, ahol lehetősége nyílik betekinteni a múltba. Doug minden titkolózás ellenére rájön, hogy nemcsak megfigyelheti a múltbéli eseményeket, hanem meg is változtathatja a végkifejletet.

  • Sean Vetter (Vin Diesel) rendőrtiszt partnere segítségével kézre keríti a mexikói drogkartell fejét, akinek a helye nem sokáig marad üresen: Diablo, a könyörtelen szállító kerül a kokain-birodalom élére. Az újdonsült drogbáró azonnal parancsot ad Vetter likvidálására. Az ügynök ugyan megússza a támadást, gyönyörű felesége azonban meghal a tűzharcban. Bosszúra éhesen, mindent feladva Vetter a végső leszámolásra készül...

  • Chris Kyle (Bradley Cooper) az amerikai hadsereg mesterlövésze, mind közül a legjobb, 150 ellenséggel végzett. Gyerekkorában az apjával járt vadászni, akkor ismerkedett meg a fegyverekkel. Tengerészgyalogos kommandósként az első vonalban harcolt Irakban, társai életét védte és mentette a hajszálpontos, halálos lövéseivel. Ezért is kapta a Legenda becenevet, míg ellenségei Ördögként emlegették, és vérdíjat tűztek ki a fejére. Hazatérve egészen másfajta csata várta, arra törekedett, hogy jó apa és férj legyen.

  • Ben Randall (Kevin Costner), a legendás vízi mentő egy szerencsétlen bevetés során elveszíti egész csapatát. Ben beleveti magát a tanításba, de szabadelvű oktatási módszerével rövid időn belül felborítja a gondosan kidolgozott tantervet. A csoport egyik tagja, a fiatal úszóbajnok Jake Fischer (Ashton Kutcher), akinek eltökélt szándéka, hogy ő legyen a legjobb a csapatban. Fischer nem könnyű eset, de Randallnek kemény munkával sikerül elérnie, hogy a fiúból valóban elhivatott vízi mentő váljék.

  • Dave Harken (Kevin Spacey) megalomán marketinges, Dr. Julia Harris (Jennifer Aniston) szexmániás fogorvos, Bobby Pellitt (Colin Farrell) pedig mindent tönkretesz maga körül. Ők hárman a világ legutálatosabb főnökei. Kurt (Jason Sudeikis), Nick (Jason Bateman) és Dale (Charlie Day) a szenvedő alkalmazottak, akik felbérelik Jonest (Jamie Foxx) három piszkos munkára. Jones azonban csak tanácsadóként hajlandó közreműködni, és azt tanácsolja, egymás főnökeit tegyék el láb alól. Az amatőr banda a sorozatokból vett fogásokkal vág neki a feladatnak.

  • Kalifornia lakói mindenre fel vannak készülve, csak erre a katasztrófára nem. Amikor 9-es erősségű földrengés dönti romokba San Franciscót, Ray, a profi pilóta (Dwayne Johnson) és válófélben lévő felesége, Emma (Carla Gugino) vállalják a lehetetlent. Megpróbálják felkutatni és megmenteni a romok között maradt lányukat. De amikor azt hiszik, túl vannak a nehezén, akkor jön csak a java.

  • Dastan (Jake Gyllenhaal), az utcagyerekből lett herceg kénytelen szövetségre lépni a gyönyörű, de veszélyes Taminával (Gemma Arterton), hogy megmentsék pusztulástól az egész világot. A veszélyt maga a herceg okozta, akit a gonosz Nizam (Ben Kingsley) csellel rávett, hogy eressze ki a mágikus homokórából az idő homokját, ami az egész ország lakosságát félelmetes démonokká változtatta. Dastanon a sor, hogy helyrehozza a hibáját, ám ehhez az idő tőrjére és őrzőjére, Taminára is szüksége van.

  • A pesti bérházak rengetegében áll a Parkoló. A Parkoló ura Légiós (Lengyel Ferenc) egy saját kis birodalmat hozott létre a tűzfalak tövében, és nem akarja, hogy a külvilág káosza betörjön ide. Egy nap azonban olyan vendég érkezik, aki felforgat mindent. Imre (Szervét Tibor), a gazdag üzletember 1968-as Ford Mustangjának keres biztonságos parkolóhelyet. Hamarosan egy fordulatos, meglepetésekkel teli párbaj veszi kezdetét a belváros két magányos harcosa között a hullámpalával fedett parkolóhelyért.

Legnézettebb videók