Műsorújság
RTL Most

15 brit sztár, aki állati jól játssza az amerikait

Be kell ismernünk, mind imádjuk a brit szépfiúkat, meg persze az amerikai rosszfiúkat is. Akkor most mi? Teljes képzavar, de a legjobb, ha a kettő együtt jár.
Szerencsére a filmtörténet során volt már erre példa, nem is egy! Arról nem is beszélve, hogy az angol lányok is tudnak olyan lazák lenni, mint amerikai társaik és ezt a színésznők be is bizonyítják.

Lássuk, hát miket szedtünk össze nektek:

1. Rosamund Pike a Holtodiglanban:
 

Emlékezzünk csak vissza a bágyadt angol szépségre Keira Kinghtley mellett a Büszkeség és balítélet című filmben. Hát az angol rózsa ezúttal kinyílt és nem is akármilyen szerepet kapott, a tipikus menő new yorki lány szerepében, aki később Ben Affleck eltűnt felesége lesz. Máig nem értjük, hogy nem kaphatott ezért Oscar-díjat!

2. Daniel Day-Lewis a Lincolnban:

A leghíresebb amerikai elnököt egy angol színész játssza? Úgy bizony, a tősgyökeres londoni Daniel Day-Lewis kapta az amerikai történelem egyik legmeghatározóbb alakjának szerepét, Steven Spielberg filmjében.

3. Emily Blunt a Sicario - A bérgyilkosban:
 

A színésznő eldobva brit akcentusát, Kate Macy FBI ügynök bőrébe bújt, hogy egy titkos akcióban vehessen részt, amely Mexikó és az Egyesült Államok területén tevékenykedő banda felkutatására vállalkozott. Blunt minden angol finomságot hátrahagyva alakította az amerikai kemény csajt, aki olyan rosszfiúk ellen harcolt, mint Benicio del Toro karaktere.

4 - 5. Benedict Cumberbach és Chiwetel Ejiofor a 12 év rabszolgaságban:

Angol sztárdömping volt a film forgatásán, így rögtön két színészt is megemlíthetünk. Az első Cumberbach, aki ismerős lehet a Sherlock című sorozatból, illetve Ejiofor, akit láthattunk már az Igazából szerelem című filmben. Előbbi egy amerikai ültetvénytulajdonos rabszolgatartót alakít, utóbbi pedig egy elrabolt, majd rabszolgává kényszerített zenészt játszik. Meg kell említenünk természetesen Michael Fassbendert is, (bár ő ír) a színész egy kegyetlen rabszolgatartót formált meg a drámában.

6. Michael Fassbender a Steve Jobs-ban:
 

Ahogy már említettük, a színész szülei német és ír származásúak. A család azonban már Fassbender gyermekkorában Londonba költözött. Azóta a színész a hadiszállását áttette Los Angelesbe, és milyen jól tette! Így kaphatta meg Danny Boyle filmjében, a kaliforniai cégalapító Steve Jobs szerepét. A nagyon amerikai cég fejét úgy tűnik, egy angol tudta leginkább eljátszani, ami valóban olyan jól sikerült, hogy még egy Oscar-díj jelölést is bezsebelhetett érte.

7. Daniel Radcliffe az Öld meg kedveseidben:

Ha valami nagyon angol, akkor az J. K. Rowling könyve a Harry Potter, melynek sztárja Radcliffe, a londoni színész, nem kisebb szerepet kapott, mint hogy az amerikai beat kultúra egyik híres költőjét, Allen Ginsberget játszhassa el. Az író New Jersey-ből származik és a Columbia Egyetemi illetve new yorki éveiről szól a történet.

8. Henry Cavill, Az acélemberben:
 

Ki lehet a legjobb arra, hogy eljátssza a legismertebb amerikai szuperhőst, mint egy, az Egyesült Királyság egyik szigetén született, tipikus angol pulcsis színész! Henry Cavill, a  jersey-i Clark Kent szerepével egyenesen az „A-listás” sztárok közé repült. Valamint, nem is olyan régen ismét magára öltötte Superman köpenyét, hogy megküzdjön a denevéremberrel (Ben Affleck), a Batman Superman ellen - Az igazság hajnala című alkotásban.

9. Jack O’Conell a Rendíthetetlenben:

Angelina Jolie harmadik rendezésében, egy amerikai-olasz felmenőkkel rendelkező olimpikon és háborús hős, Louis Zamperini került a középpontba. A szerepet pedig egy fiatal, feltörekvő brit színész kapta: Jack O’Conell nevét jobban tesszük, ha megjegyezzük, mert hallani fogunk még felőle!

10. Carey Mulligan a Nagy Gatsby-ben:
 

Az angol színésznő nem mást személyesíthetett meg, mint a ’20-as évek amerikai álmát és egyúttal Gatsby (Leonardo DiCaprio) szerelmét, Daisy Buchanant. A csillogó It Girlt meglepően jól játssza a brit naiva!

11. Tim Roth a Selmában:

Ha tippelnünk kéne, a leghíresebb amerikai beszéd címére méltán nevezhetne, Martin Luther King jr. - "Van egy álmom.." kezdetű felszólalása. Így nem maradhat el az sem, hogy megfilmesítsék. A stáb tagjai közül pedig a már nem először amerikait játszó színész, Tim Roth sem hiányozhatott. Ezúttal George Wallace, alabamai kormányzót alakította.

12. Jamie Dornan, A szürke ötven árnyalatában:
 

A nagy botrányt kavart könyv filmadaptációjának sztárja egy kis szigeten született Angliához közel. Ahhoz pedig, hogy eljátszhassa az amerikai csábítót, fel kellett vennie az amerikai akcentust és a seattle-i üzletemberek beszédstílusát is el kellett sajátítania. Sajnos, ez sem volt elég ahhoz, hogy megmentse a filmet, de ennek ellenére is készül a folytatás.

13. Christian Bale az Amerikai botrányban:

A Harverfordwestben született, gyerek színészből igazi hollywoodi csillaggá felnövő Christian Bale, Oscar-díjat nyert Irving Rosenfeld, egy a ’70-es évek Amerikájában tevékenykedő szélhámos alakításával. De ne feledjük el azt sem, hogy ő formálta meg a Christopher Nolan-féle sötét lovagot, a szintén amerikai képregény hőst, Batmant.

14. Emilia Clarke a Terminátor: Genisysben:
 

A szépséges brit színésznő, akit nevezhetünk a szigetország legújabb üdvöskéjének is, ezúttal egy hamisíthatatlan amerikai akciófilmben vesz részt. Arnold Schwarzenegger, Kalifornia volt kormányzója mellett harcol a cyborgok ellen.

15. Tom Hiddleston az I Saw the Light-ban:

A Londonban született Hiddleston a legendás country énekest, az alabamai születésű Hank Williamset játssza az említett filmben. A színésznél britebb személyt el sem tudunk képzelni, azonban tehetsége bizonyítja, hogy megállja a helyét Amerika déli területein is.


Forrás: Entertainment Weekly
Képek: Tumblr

Legnézettebb videók