Műsorújság
RTL Most

10 sztár, akit kivágtak kedvenc filmjeinkből

Bizony, a rendezők kíméletlenül vágják ki alkotásaikból a színészeket, ha nincsenek megelégedve velük vagy csak egyszerűen nincs szükség több jelenetre. Összegyűjtöttünk nektek pár olyan csillagot, akik sajnos erre a sorsra jutottak.
1. Harrison Ford

Ugyanabban az évben, amikor szerepelt a Szárnyas fejvadászban, a rajongók arra számítottak, hogy Ford feltűnik majd az E.T. – A földönkívüli című filmben is. A jelenetet azonban, melyben a színész a főszereplő kisfiú, Elliott iskolájának igazgatóját alakítja, végül nem tették bele a nagysikerű filmbe.

2. Sienna Miller
 
 

Azt hittük, hogy a brit szépséget láthatjuk majd Catherine Greigként, aki a Johnny Depp által alakított hírhedt gyilkos barátnője volt a Fekete Mise című filmben. Sajnos erre nem került sor, Miller ugyanis nem szerepelt a végleges változatban. Scott Cooper rendező a narratív elbeszélési móddal magyarázta az esetet.

3. Kevin Costner

Karrierje elején Costner kapott egy kisebb szerepet A nagy borzongás című filmben, melyben egy olyan személyt játszott, aki öngyilkos lett és különböző visszatekintéseket tesznek az életére a film során. A film elkészültekor azonban Costner már csak egy halott ember maradt, az életében felvett részeket ugyanis végül kivágták.

4. Mickey Rourke

Majdnem abban a szerencsében részesültünk, hogy láthattuk a ’90-es évek szívtipróját Terrence Malick 2005-ös filmjében, Az őrület határában. Azonban, az egyébként híresen ingatag rendező, megvált Rourke jeleneteitől, ami igencsak feldűhített a színészt:

„Ez volt az egyik legjobb munka, amiben részt vettem az évben. Politikai okokból hagytak ki a filmből, ami nagyon felidegesített!”

5. Michelle MonaghanMonaghan a főszereplő szerelmét megformálva dolgozott Keanue Reeveszel a Constantine – A démonvadászon.

A rendező, Francis Lawrence ezzel indokolta döntését:

„Michelle fantasztikus volt, és a jelenet, amit kivágtunk, nekem az egyik kedvencem volt az egész filmből, de muszáj volt ezt tennünk, mert nem illett a magányos Constantine történetébe!” - mondta a rendező.

6. James Gandolfini

Az egyik utolsó alkotás, melyben láthattuk volna a színész legendát a Rém hangosan és irtó közel című Oscar-díjas alkotás lett volna. Szerepe szerint, egy olyan személyt játszott, akivel Sandra Bullock egy segítő csoportban találkozik, olyanok számára, akik elvesztették valamilyen hozzátartozójukat a szeptember 11-ei történtek során. Sajnos ezeket a jeleneteket már nem láthatta a nagy közönség.

7. Chris Cooper

Valószínűleg A kör minden idők egyik leghátborzongatóbb horror története.  Eredetileg a film kezdő és befejező jelenetében Cooper is látható lett volna.

8. Liv Tyler
 
 

A színésznő együtt dolgozhatott Edward Nortonnal és Drew Barrymore-al egy Woody Allen filmben, a Varázsige: I Love You-ban. Egy kisebb szerepet kapott, az egyik szereplő szerelmét alakította:
 
„Allen írt nekem egy levelet, - amit azóta is az íróasztalomon tartok és néha rápillantok - azt írta, hogy nagyon sajnálja és hogy jó volt velem dolgozni és még fogunk is. De azóta sem kért fel újból egyetlen szerepre sem.” - nyilatkozta Tyler.

9. Andy Garcia

Garcia Michelle Pfeifferrel és Jerry Bruckheimerrel forgatta a Veszélyes kölyköket. A színésznő karakterének szerelmét alakította, de a mozi változatba végül nem került be, ugyanis a rendező úgy döntött Garcia karaktere felesleges.

10. Uma Thurman
 
 

Thurmant sosem láthatták rajongói Oliver Stone-filmben, mivel a Vadállatok című munkájából a rendezőnek, amiben Blake Lively karakterének anyját játszotta, kivágták.

A rendező a következőképp magyarázta az esetet:

„Az eredeti regényben az anya karaktere nagyon érdekes volt, Uma pedig nagyszerű volt a szerepben, a jelenetek is jól sikerültek, csupán  nem volt elég időnk, rövidebbre kellett vágni a filmet!”

+1. Paul Rudd

Az eredeti elképzelések szerint Paul Rudd nagyobb szerepet kapott volna a Koszorúslányokban. A Kristen Wiig által alakított karakternek kellett volna elmennie vele egy vakrandira. A dolog érdekessége, hogy Rudd egy felfuvalkodott, bunkó pojácát testesített meg.

Mikor visszanézték a felvett anyagot, sem a színészeknek, sem pedig a vígjáték rendezőjének nem tetszett, amit látott. Természetesen nem Rudd teljesítményével volt a baj. A stáb szerint, az emberek csupán nem akarnák ilyennek látni az egyébként mindig a jófiút játszó színészt, így mindnyájan egyetértettek azzal, hogy a felvett részt nem használják fel a mozifilmben.

Szerencsére kedvenceinket, az olykor igazságtalan kivágások és balul elsült jelenetek ellenében is számos szerepben megcsodálhatjuk!

Forrás: Entertainment Weekly
Képek: Tumblr

Legnézettebb videók