Műsorújság
RTL Most

Barátok közt: Ez történt a 47. héten

Nóra és Péter kezdik belátni, hogy csatát vesztettek a Harmath testvérek ellen. Szonja elkezd visszaférkőzni Timi bizalmába. Elfogadja-e végül Miklós Attila segítségét? Dávid újabb ajánlata súlyos konfliktust okoz Krisztián és Aliz között. Natasa és Diána kapcsolata váratlan fordulatot vesz. Vajon el tud-e menni Attila a válóperére? László lebukik Gizella előtt az illegális sörével. Balázs ultimátumot ad Szonjának: vagy ő, vagy Miklós! Zsolt előléptetést kap Krisztiántól, de ettől csak rosszabbra fordulnak a dolgok.

Péter kénytelen elfogadni, hogy aláírta a kedvezőtlen szerződést, ezután pedig még azt is tudomásul kell vennie, hogy Attilának sem sikerült rábeszélnie Miklóst, hogy változtassa meg a vallomását a meglövéséről. Péter elárulja Nórának, arra gyanakszik, Gergő szúrt ki vele, Nóra pedig megígéri, hogy átnézi a szerződést. Péter később − egy meglehetősen bizarr beszélgetés miatt − elbizonytalanodik a Gergővel kapcsolatos gyanújában, Gergő pedig megosztja Szonjával, úgy érzi, végleg összezavarta Pétert. Nóra megvizsgálja Péter szerződését, de mivel nem tud segíteni, és Péter is belátja, hogy ő sem segíthet Nórán, megértik, hogy csatát vesztettek a Harmath testvérek ellen.

 

 

Timi és Oszkár veszekedésének Luca és Bandi vet véget, így Timi ingerültségében Lucán vezeti le az Oszkár miatti dühét. Másnap reggel Miklós érkezik látogatóba Timihez, akivel Timi először nem hajlandó szóba állni, ugyanis neheztel rá, amiért Szonja miatt nem tesz semmit a börtönben ülő Nóráért, ám elcsodálkozik, amikor megtudja, hogy Miklós Szonja kérésére látogatta meg Nórát a börtönben. Timi ezután úgy dönt, visszavág Oszkárnak a beszólogatásáért, és elrejti a drága koncertjegyeit, így eléri, hogy Oszkár hülyét csináljon magából. Míg Oszkár elpanaszolja Zsoltnak, hogy Timi megőrjíti, Timi Szonjával osztja meg, hogy Oszkár kikészíti. Szonja úgy érzi, elérkezett az alkalom, hogy visszaépítse Timiben a felé támasztott bizalmát. Timi később megtudja Nórától az ő verzióját, mi történt valójában, amikor Nóra véletlenül meglőtte Miklóst. Timi elhatározza, hogy Szonja bizalmába férkőzve nyomozni kezd utána, hogy így szerezzen olyan bizonyítékot ellene, amivel Nórát kihozhatja a börtönből.

 

 

Miklós gondolkozási időt kér Gergőtől a fegyvertartási engedéllyel kapcsolatban, ezen pedig összekülönbözik Szonjával, aki kijelenti, ha Miklós Attilától szerzi be az engedélyt, és eleget tesz Attila kérésének, hogy hozza ki Nórát a börtönből, ő nem jön többet a házba. Miklóst ezután ismét rémálmok gyötrik. Attila elcsíp egy beszélgetést Miklós és Timi között, amiből megérti, ha Miklóst lecsukják illegális fegyvertartásért, Timi mindkét szülőjét elveszíti. Attila szembesíti Miklóst, milyen következményei lesznek Timi életére nézve annak, ha Miklós vállalja a felelősséget az illegálisan tartott fegyvere miatt: Miklóst egy újabb rémálom tovább erősíti az elhatározásában, bármennyire megrémíti tervével Szonját is. Később azonban Miklós megtudja Gizellától, hogy a túlvilági lelkek üzeneteit nem szabad szó szerint, racionálisan értelmezni, és rájön, hogy András üzeneteinek talán más értelme van, mint azt eddig gondolta. Végül úgy dönt, elfogadja Attila segítségét, és egyben új értelmet talál András üzenetei mögött.

 

 

Miklós simán belemegy, hogy Krisztián kivásárolja. A sikert megkoronázó bulin azonban hatalmas veszekedés tör ki Krisztián és Aliz között, mikor Krisztián megtudja, hogy Dávid teljes munkaidős állást ajánlott Aliznak a golfpályán. Végül Krisztián nekitámad Dávidnak, mert meghallja, hogy Dávid egy telefonbeszélgetésben arra céloz egy barátjának, hogy bármikor lefektethetné Alizt. Péter elrángatja a dühös Krisztiánt a bisztróból, hogy lenyugodjon. Aliz meglátja, hogy Dávid verekedés okozta sérülése vérzik, és felajánlja, hogy ellátja a sebét. Közben a feldúlt Krisztián ír egy SMS-t Aliznak azzal a szöveggel, hogy ne várja haza, és hogy azt csinál, amit akar. Miután az elkeseredett Aliz megosztja ezt az üzenetet Dáviddal, a férfi rákapcsol az udvarlásra, és végül egész éjjel az irodában viszkiznek és nosztalgiáznak. Amikor a másnapos Krisztián felébred, egyből hívni kezdi Alizt, akit a telefonja csörgése ébreszt. Bepánikol, amikor meglátja, hogy Dávid mellett fekszik a földön, fehérneműben. Próbál visszaemlékezni, hogy mi történt közöttük, de Dávid sem emlékszik. Krisztián bocsánatot kér Aliztól, amiért nekiesett Dávidnak, de Aliz, aki feszült az éjszaka miatt, kikéri magának, hogy Krisztián nem bízik benne. Krisztián elhatározza, hogy bebizonyítja Aliznak az ellenkezőjét, Aliz pedig közben saját magát győzködi arról, hogy nem feküdhetett le Dáviddal. Aliz bűntudata az egekbe szökik, amikor Krisztián bejelenti, hogy szeretné, ha Aliz elvállalná a cateringes munkát Dávidnál, ezzel bizonyítandó, hogy bízik Alizban.

Ádám bosszúsan fogadja Diánát, mikor beállít az amúgy döcögősen induló bulijára, hiszen Natasa korábban azt állította Ádámnak, hogy nem tervez többet találkozni Diánával. Natasa azonban meggyőzi Ádámot, hogy Diána vidám, energikus jelenléte csak jót tehet nekik és ennek a bulinak is. Ennek ellenére lassan mindenki hazaszivárog Ádám bulijából, csak Ádám, Natasa és Diána marad. Miközben Ádám pakol, Diána megkörnyékezi Natasát, és megcsókolja a lányt. Natasa kihátrál a csókból Diánával, és közli vele, hogy félreértette őt, mert ő a fiúkhoz vonzódik.

A szorult helyzetben lévő Attila elfogadja Janka segítségét egy nyomozásban, ami annyira beindítja Jankát, hogy szeretkezni kezdenek. Szex közben azonban Attila és Janka legurulnak az asztalról, és Attila úgy megüti magát, hogy nem tud felállni, pedig válni kellene. Janka felveti, hogy a kórház előtt Júlia és Attila esetleg letudhatná a válást, de Attila ezt nem akarja. Amikor a kórházban kiderül, hogy Attilának nincs komoly baja, ez a kérdés újra felmerül, de Attila és Júlia teljes egyetértésben állapítja meg, hogy nem gond, ha kicsit csúszik a válás kimondása. Júlia bevallja Nórának, hogy örül, amiért nem történt meg hivatalosan a válás.

 

 

László titokban címkéket rendelt a söréhez, amit olcsó sörök ízesítésével készül piacra dobni. László, hogy a végeredménnyel majd örömöt szerezzen Gizellának, egyelőre előtte titokban tartja a tervét. Ám Gizella rajtakapja Lászlót az átcímkézés közben, de képtelen szembesíteni Lászlót az ötlet képtelenségével, mert nem akar a lelkébe taposni. Bözsi szerint viszont azonnal közbe kell lépniük, mielőtt Lászlót megbüntetik. László majdnem eladná az első hamisított sörét, mikor Gizella Vilmos és Bözsi segítségével leállítja, és lebeszéli a tervéről. A csalódott László nem érti, hogy ő miért nem tud olyan üzleti sikereket elérni, mint Zoltán és Miklós. Végül rájön, hogy ők rendelkeztek olyan kapcsolatokkal, amik segítettek a simlis ügyletek eltusolásában. László ahelyett, hogy letenne a tervéről, elgondolkozik, hogyan tehetne szert ilyen kapcsolatokra, hogy boldoguljon az üzleti életben.

 

 

Balázs feltűnően távolságtartóan viselkedik Szonjával, és minden erejével a munkába temetkezik. Szonja próbál beszélni vele, de Balázs lerázza, és a tudtára adja, hogy az eljegyzéssel Szonja elásta magát nála. Amikor Szonja megkérdezi Balázst, hogy mit vár tőle, Balázs ultimátumot ad neki: ha Balázzsal akar lenni, hagyja el Miklóst! Balázs faképnél hagyja Szonját, miután a nő nem tud válaszolni arra a kérdésre, hogy képes-e elhagyni Miklóst, hogy Balázzsal együtt lehessenek. Szonja megpróbál beszélni Balázzsal, mert idegesíti, hogy Balázs meg sem akarja hallgatni, de mikor szemben állnak egymással és vita alakul ki köztük, végül önkéntelenül egymásnak esnek, és szeretkezni akarnak. Bandi véletlenül meglátja ezt, és teljesen ledöbben.

Zsolt körül kezdenek helyreállni a dolgok: nagyon jól kijön Oszkárral és Gigivel, ráadásul Krisztián felajánlja neki, hogy Aliz helyett ideiglenesen legyen a bisztró üzletvezetője. Zsolt még boldogabb lesz, mikor megtudja, Oszkár elérte Andreánál, hogy határozatlan ideig Zsoltnál maradhasson, mert Andrea pozitív fejlődésnek tartja Zsolttól, hogy tisztességes munkája van. Zsolt találkozik egy beszállítóval a bisztróban, aki még a régi időkből ismeri. A beszállító közli Krisztiánnal, hogy ő és a többi beszállító megszakítja a kapcsolatot a bisztróval, ha Zsolt lesz az üzletvezető, mert a múltja miatt nem bíznak benne.

 

 

Legnézettebb videók