Műsorújság
RTL Most

Barátok közt: Ez történt a 46. héten

Vajon hogyan reagál Balázs és Timi Szonja és Miklós eljegyzésének hírére? Gergő megosztja Natasával meglepő, Diánával kapcsolatos gyanúját. Attila és Júlia párkapcsolatai egyaránt veszélybe kerülnek. Vajon melyiküknek jár a happy end? László új vállalkozásba akar kezdeni. Zsolt lebukik Oszkár előtt. Szonja aljas célból segít Miklósnak fegyvertartási engedélyt szerezni. Gergő visszavág az utána szaglászó Péternek.

Timi kiakad, amikor megtudja, hogy apja Szonja enyhe rosszulléte miatt a fél várost bejárja gyógyszerért, Nórához viszont nem megy be a börtönbe. Később Miklós és Szonja Balázs és Timi legnagyobb megdöbbenésére bejelentik, hogy Miklós eljegyezte Szonját. Timi felháborodottan vágja Miklós fejéhez, hogy eljegyzés helyett foglalkozhatna inkább Nóra sorsával. Miklós később hiába próbálja Timivel megértetni indokait azzal kapcsolatban, miért éppen most jegyezte el Szonját, Timi úgy tűnik, egyáltalán nem hajlandó megbékélni. Szonja is hiába próbálja kimagyarázni a dolgot Balázsnál, a srác szintén képtelen bármiféle megértésre az eljegyzéssel kapcsolatban. Timit megviseli, hogy az anyja börtönben van, kiönti a szívét Bandinak Nóra meghurcoltatásával kapcsolatban, a beszélgetésnek pedig Oszkár fültanúja lesz. Timi eldönti, hogy el akarja terelni a gondolatait, ezért beleegyezik, hogy Lucával igyanak egy kicsit. Timinek azonban nem sikerül cidert vennie Lászlótól. Timi nem adja fel, és elhatározza, hogy a bisztróból csen el némi italt. Ki is használja, hogy Krisztián elfoglalt, és besurran a bisztró irodájába, ám hamarosan lebukik Zsolt előtt, viszont ahelyett, hogy elszégyellné magát, összekap Zsolttal és a betoppanó Oszkárral. Oszkár Zsolt mellé áll, és később Timi összeveszik a szülei zavaros ügyeire megjegyzést tevő Oszkárral.

Natasa és Diána egy bensőséges, nagy beszélgetés során közelebb kerülnek egymáshoz, és elhatározzák, később újból találkoznak majd. Míg Natasa Ádám elől óvatosságból elhallgatja, Gergőnek már lelkesen újságolja a fejleményeket, ám ekkor kénytelen szembesülni Gergő megdöbbentő feltevésével. A férfi szerint Diána romantikus célból próbál közeledni Natasához.

A randira készülő Márk és Júlia összefut Attilával és Jankával, akik egy italra ugrottak le a bisztróba, és végül kénytelen-kelletlen közös asztalhoz ülnek le. Mindketten szeretnék, ha új párjaik úgy éreznék, ők már tovább léptek a házasságukon, ezért oldani próbálják a feszültséget, ám a beszélgetés hamar megint kényelmetlenné válik, amikor Attila és Júlia átesnek a ló túloldalára. Amikor Attila és Júlia túl jól szórakoznak, Janka úgy dönt, hazamegy, mert nincs kedve tovább azt nézni, ahogy a pasija a szeme láttára jön össze a volt feleségével. Később Janka megbékél, Márk azonban, Júlia legnagyobb meglepetésére befejezi a randizást, mert nem akar egy ilyen bonyolult ügybe keveredni. A csalódott Júlia a másnapi mediátori tárgyaláson tartja magát és mindenben együttműködik Attilával annak érdekében, hogy lezárják a válást.

 

 

A nyaralásból hazatérő László és Gizella lelkesen elmesélik Bözsinek és Vilmosnak, hogy mennyire jól érezték magukat, és kiosztják a nekik vett ajándékokat. Később Vilmos óvatosan megpendíti, hogy szerinte nem helyes, hogy László Gizella pénzén henyél, de László nem veszi komolyan Vilmos aggodalmaskodását. Lászlónak azonban az már kissé rosszul esik, amikor Zsolt is beszól azzal kapcsolatban, hogy Gizella tartja őt el. Miután kipanaszkodja magát erről Vilmosnak, Vilmos azt javasolja Lászlónak, hogy találjon ki ő is magának egy jövedelmező vállalkozást. László egy darabig őrlődik ezen, de végül rájön, hogy milyen vállalkozásba kellene fognia, hogy ő is sok pénzt keressen. László eztán bejelenti Gizellának, hogy kézműves sört fog főzni. Gizella szerint nem jó ötlet, hogy László saját sört készítsen, és azt árulja. László ezen megsértődik, sőt, azt is megtudja, hogy sem Vilmos, sem Bözsi nem tartja jónak az elképzelését. Gizella Vilmos hatására rájön, hogy László azért akar belevágni a sörfőzésbe, mert ő is olyan sikeres szeretne lenni, mint Gizella az írásban, ezért Gizella biztosítja Lászlót, hogy ő úgy szereti, ahogy van, nem kell Lászlónak bizonyítani. De mivel Gizella látja, hogy László milyen szomorú az újabb kudarca miatt, úgy dönt, mégis segít neki a vállalkozás megvalósításában. Már az első lépéseknél kiderül, hogy nincs elég pénzük egy ilyen üzlet beindítására, ezért László kénytelen elfogadni, hogy erről az álmáról is le kell mondania, ám ekkor beugrik neki egy ötlet, hogyan lehetne mégis saját söre úgy, hogy nem ő készíti el.

 

 

Miután Zsolt és Oszkár beköltöznek Tóbiás lakásába, Oszkár megmutatja Zsoltnak és Giginek a legújabb számot, amit a családjáról írt. Zsolt megpróbálja leplezni Oszkár előtt, hogy anyagi problémája van, és belemegy, hogy megvegyenek két drága koncertjegyet. Miután Gigi rámutat, hogy Zsoltnak nem kéne felelőtlenül költenie a pénzét, hiszen bevétel hiányában a tartaléka egyre csak apad, Zsolt elmondja Giginek, hogy abban bízik, Krisztián neki fogja adni Gizella üzletvezetői pozícióját. Zsoltnak azonban csalódnia kell, mert Krisztián csupán takarítóként hajlandó alkalmazni őt. Más választása nem lévén, Zsolt kénytelen elfogadni az állást, de mivel szégyelli, Oszkárnak nem árulja el, hogy mit is csinál a bisztróban valójában. Később Zsolt Krisztián miatt lebukik, így Oszkár megtudja, hogy apja takarítóként dolgozik a bisztróban. Oszkár dühös Zsoltra, mert újra hazudott neki, pedig azt ígérte, képes megváltozni. Zsolt sikertelenül próbálja kiengesztelni Oszkárt, ezért úgy érzi, újra megbukott apaként. Gigi viszont ráveszi, hogy küzdjön tovább azért, hogy rendbe hozza a viszonyát Oszkárral. Zsolt végül eléri, hogy Oszkár adjon neki újabb esélyt arra, hogy bizonyítsa, képes a változásra.

 

 

A kétségbeesett Nóra közli Gedeonnal és Péterrel, hogy mindenképp beszélni akar Miklóssal, hiszen ő az egyetlen reménye azzal kapcsolatban, hogy kikerüljön a börtönből. Gedeon hatására Péter elvállalja, hogy teljesíti Nóra kérését és megkéri Miklóst, hogy látogassa meg őt, de nem jár sikerrel, ugyanis Miklós elhatárolódik a látogatástól. Miklós biztosítja Szonját, hogy ha kell, az egész családjával szembeszáll, de minden áron megvédi őt a szerinte alaptalan vádaktól. Miklósnak ekkor azonban egy újabb komoly problémával kell szembenéznie, ugyanis kap egy levelet, amiben a rendőrség arra kéri, igazolja, hogy törvényesen tartotta a fegyverét, amivel lelőtték. Szonja ráveszi Gergőt, hogy szerezzen Miklósnak fegyvertartási engedélyt, és miután Miklós elmereng azon, amit látni vélt, amíg élet és halál között lebegett, beállítanak Miklóshoz a megoldással.

Péter a bizalmatlansága miatt visszautasítja, hogy Gergő nyomtassa ki a befektetővel kötendő szerződését, majd megosztja reményeit Júliával a hamarosan megvalósuló üzleti megállapodásával kapcsolatban. Eközben azonban Gergő, hogy hátrányos helyzetbe hozza Pétert az üzleti megállapodásban, átírja a szerződést, még mielőtt Péter kinyomtatná és aláírná, így miután Péter magabiztosan aláírja a szerződést a befektetővel, ledöbben, amikor rájön, hogy hátrányosabb feltételekbe egyezett bele, mint arra ő számított.

 

 

 

Legnézettebb videók