Műsorújság
RTL Most

Barátok közt: Ez történt a 3. héten

Balázs elhatározza, hogy konkurens céget alapít. Nóra furcsa módját választja, hogy közelebb kerüljön Timihez. Gizella egy másik élet után kezd vágyakozni. Péter és Gergő csúnyán összevesznek. Krisztián és Aliz a lehető legkínosabb módon buknak le Bözsi előtt a titkukkal. Gergő bizarr tettre szánja el magát, hogy bizonyítsa, képes leszámolni a múltjával. A Berényiek összefogását Zoltán régi ellenségének felbukkanása árnyékolja be.

Balázs próbál beszélni Miklóssal, hogy megmagyarázza, miért árulta el. Miklós azonban nem hajlandó meghallgatni, és közli vele, miután minden bizalmával visszaélt, nem tekinti a fiának. Balázs elhatározza, hogy nem törődik Miklós fenyegetőzésével, és megpróbál munkát szerezni. Sikerül is leszerveznie egy állásinterjút, ami jól sikerül, és Balázs már éppen megkapná az állást, mikor Miklós megjelenik, és elintézi, hogy ne vegyék fel Balázst. Később Balázs felkeresi Miklóst, és kétségbeesésében egy veszekedés keretében tudatja vele, hogy képtelen megérteni, hogy Miklós miért nem bocsát meg neki, de többé nem is érdekli, és konkurens céget alapít a Berényi Kft-vel szemben.

Nóra megtudja, hogy Timi egész éjszaka egy dolgozatra készült, amit reggel írnak Somogyi, a hírhedt magyartanár óráján. Nóra megígéri Timinek, hogy elviszi őt autójával az iskolába, de azzal szembesül a parkolóban, hogy a kocsija kereke leeresztett. Nóra kénytelen elkérni az éppen érkező Vilmos autóját, hogy Timi beérjen a dolgozatra. Timi és Nóra éppen beérne, mikor Nórát megállítja egy rendőr, aki megbünteti, mert az autójában telefonált. Timi végül elkésik a dolgozatról, Somogyi pedig nem engedi, hogy megírja. Nóra személyesen keresi fel Somogyit, hogy meggyőzze, ne Timit büntesse meg, hiszen Nóra hibájából késett el. A szigorú tanár azonban hajthatatlannak tűnik. Nóra sarokba szorítva érzi magát, amikor Levente azzal szembesíti, hogy Timi mostanában sokat lóg az iskolából. Nóra számon kéri Timit, persze újabb veszekedés robban ki közöttük. Nóra elkenődve figyeli Luca és Aliz már-már barátnői kapcsolatát, és amikor rajtakapja Timit, hogy egy csínnyel készül megleckéztetni Leventét, ahelyett, hogy leállítaná, ő is részt vesz az „akcióban”, és közben egymásra hangolódnak Timivel.

 

 

Gizella kezdi belátni, amit Gigi állít, hogy Soma valójában randevúra hívta, így Gizella lemondja a közös mozizást Somával. Kiderül azonban, hogy Soma csak barátként tekint Gizellára, csak félreérthetően fogalmazott. Gizella nagyon kínosan érzi magát, de Somának sikerül mentenie a helyzetet, és újra egy jót beszélgetnek Gizellával. A beszélgetést László zavarja meg, és pár otromba viccel még Somát is sikerül megbántania. Gizella egyre többet gondol Somára, és egyre jobban zavarja László keresetlen stílusa. Gizella végül beismeri Giginek, hogy nagyon jól esett neki, mikor azt hitte, hogy Soma férfiként közeledett hozzá.

 

 

Pétert váratlanul éri, amikor meglátja, hogy Gergő továbbra is lejár bokszedzésre a Fittlaborba. Vita alakul ki közöttük, amibe Gergő annyira belelovallja magát, hogy azonnali hatállyal meg akarja szüntetni Péter bérleti szerződését. Péter később összefut Attilával, aki felajánlja, hogy segít higgadtan tisztázni a helyzetet Gergővel, akinek semmilyen jogosultsága nincs semmissé tenni Péter érvényes bérleti szerződését. A higgadtnak tervezett beszélgetés azonban hamar tettlegességig fajul. Gergő kijelenti, hogy soha többé nem akarja Pétert a Fittlabor épületében látni, az sem érdekli, ha a bérleti szerződés jogtalan felbontása miatt fizetnie kell. Gergőt Natasa nyugtatja le, és rávezeti arra, hogy Péternek semmi köze ahhoz, ami egykor Lovas Karcsival történt. Gergőt megérintik Natasa szavai és bocsánatot kér Pétertől. Natasa értékeli Gergő előre lépését és így a páros egyre közelebb kerül egymáshoz.

Vilmos azt a feladatot kapja, mint díszpolgár, hogy a Rózsában segítsen megszervezi az önkormányzat fiatal házasok családalapítását támogató programjának ismertető eseményét. Vilmos úgy dönt, hogy felkéri Krisztiánt és Alizt, hogy legyenek ők a program reklámarcai, mint friss, boldog, fiatal házasok. Krisztián és Aliz kínban vannak, mert nem akarják elmondani Vilmoséknak, hogy különváltak. A fiatalok elvállalják a színjátékot, azonban Krisztiánból egy ponton kifakad, hogy nem hajlandó megbocsátani Aliznak, és amikor a fejére olvassa, hogy Dávidtól terhes, ezt Bözsi is meghallja. Bözsi először kiakad Alizra, de aztán megsajnálja és Vilmossal együtt biztosítják arról, hogy számíthat rájuk. Alizban tudatosul, hogy Krisztián nem hajlik a békülésre, ezért megkéri Gizellát, hogy jósoljon neki Krisztiánnal kapcsolatban. Gizella jóslata – miszerint Aliznak egy új, belevaló férfi játszik majd fontos szerepet az életében – teljesen letaglózza Alizt, különösen azért, mert azt hiszi, a külföldi útjáról váratlanul visszatérő Dávidra vonatkozik. Dávidról kiderül, hogy azért jött, mert furdalja a kíváncsiság, miről akart vele beszélni Aliz, amikor nem tartózkodott az országban. Aliz összeszedi magát, és kiböki Dávidnak, hogy teherbe esett, és mivel Krisztián nemzőképtelen, csak Dávid lehet az apa. Dávid kihátrál a helyzetből, így Alizban nemcsak az tudatosul, hogy a jövőben csak magára számíthat, hanem azt is kénytelen elfogadni, hogy örökre elveszítheti Krisztiánt.

Gergő összetörik, amikor Szonja bejelenti, hogy hamarosan külföldre költözik, és hogy maradásra bírja nővérét, még azt is felajánlja neki, hogy letesz a bosszútervéről a Berényi család ellen. Hiába bizonygatja azonban ezt eltökélten, Szonja nem hisz neki. Natasa tanácsára Gergő rájön, hogy valamivel bizonyítania kell Szonjának, hogy megváltozott, csak így bírhatja maradásra. Gergő bizarr módját választja ennek: szétveri a gerendát, ahová az apja annak idején felakasztotta magát. Mivel Ádám megsérül, segítségért rohan. Nem találja otthon Miklóst, ezért Zsolttól és Gigitől kér segítséget. Amikor visszaérnek a lakásba, Zsolt lefegyverzi Gergőt, majd kihajítaná a házból, de Natasa meggyőzi, hogy engedje, hogy beszéljen vele. Gergő később azzal próbálja Szonját maradásra bírni, hogy másodszor is megígéri neki, örökre felhagy a Berényi család elleni harccal.

Nóra döbbenten tudja meg Júliától, hogy Miklós még nem informálta a családot arról, hogy végleg oda a vízüzem, mert nem tudta megmenteni a csődtől. Nóra hatására Miklós összehívja a családot, hogy bejelentse a rossz hírt. Miklós azonban előáll egy ötlettel, miszerint benevezte a Kft-t egy jótékonysági programra, amelynek a népszerűsítése egy kosármeccs keretében zajlana, és ezáltal visszaállíthatnák a cég megromlott renoméját. A család azonban olyan mértékig ki van borulva Miklósra, hogy nem hajlandók részt venni a meccsen, így Miklós azzal szembesül, hogy csak magára számíthat, és úgy dönt, egyedül fogja képviselni a Kft-t a rendezvényen. Amikor azonban Bandi felhívja a tulajdonostársak figyelmét, hogy bár megérti az álláspontjukat, Miklósnak most szüksége lenne a családjára, a Kft. tagjai belátják, hogy cselekedniük kell. Miklós így az utolsó pillanatban azt tapasztalhatja, hogy mégiscsak összetart a családja. Mindeközben Balázs – aki fekete bárány lett a családban a Szonjával folytatott viszonya miatt – Vilmos hatására mégis elgondolkozik azon, hogy neki is ki kellene mennie a meccsre. A meccsen a család csapata gyengén teljesít, sőt László és Júlia le is sérülnek az egyik legrosszabb pillanatban. Balázs azonban váratlanul felbukkan, és Attila hatására Miklós belemegy, hogy engedje a fiát játszani. Miklós végül győzelemre juttatja a csapatot, így Balázs kivételével mindenki önfeledt ünneplésbe kezd. Később azonban Miklóst komoly meglepetés várja: Ilona fogadja az irodában, aki mindent tudni akar arról, mi történt Zoltánnal húsz évvel ezelőtt…

Legnézettebb videók