Műsorújság
RTL Most

Barátok közt: Ez történt a 22. héten

Zsófi akaratlanul megsérti azokat, akik segíteni próbálják, ami könnyen lehet, hogy beláthatatlan következményekkel jár. Milán veszélyes tervet eszel ki. Péter nem tudja, hogyan alakítsa a kapcsolatát Hannával, és ez egyre jobban nyomasztja. Bandi egyre nehezebben bírja a nyomást, és megdöbbentő dolgot tesz. Gizella meglepő döntést hoz a vizsgáival kapcsolatban, ráadásul váratlan látogatójuk érkezik. Tóbiás végre olyan munkát végezhet, amihez igazán ért.

Rudi meglátogatja Félixet Emíliánál, hogy haladékot kérjen. A beszélgetésüket az őrző-védő cég hívása szakítja félbe, akik közlik, hogy betörés történt Félix házában. Később Rudi elmondja, hogy szerinte Milán áll a betörés mögött. Amikor számon kérik, Milán beismeri, hogy biztosítási csalást akart elkövetni, hogy a biztosító kifizesse a megsérült képet Félixnek. Félix felvilágosítja Milánt, hogy a terve inkább nagyobb bajt okozott, ugyanis a rendőrség hivatalból feljelentést tett, így bármikor kinyomozhatják, hogy Milán volt a felelős a betörésért.

 

 

Zsófi boldogan meséli Ádámnak, hogy Mikkel, a norvég fotós Rómába hívta egy napra, a megnyitó után, hogy megmutassa az új galériáját. Zsófi Giginek is beszámol a római útról, ám Gigi félreérti őt, azt hiszi, mindketten utaznak. Gigi később fel is keresné Zsófit, hogy megbeszélje vele az úttal kapcsolatos részleteket, ám Ádám rádöbbenti, hogy valamit félreérthetett: Zsófi egyáltalán nem akarta őt magával vinni Rómába.

 

 

Miután megtudta, hogy Zsófi nélküle utazott Rómába, Gigi megalázottnak érzi magát, így visszatér az eredeti tervéhez. Ádám fülébe ülteti a bogarat, hogy Zsófi talán nem véletlenül akart egyedül menni Mikkel Knutsennel. Gigi szerint már a megnyitón is izzott körülöttük a levegő. Amikor Ádám megtudja, hogy Zsófi tovább akar Rómában maradni, és ezt még csak nem is vele közli, hanem Tóbiással üzenget, kiakad, és beállít Gigihez azzal, hogy utazzanak el valahova kettesben.

 

 

Péter üzenetet kap Majoros Páltól, hogy mégiscsak benne lenne Péter korábban félbeszakadt dokumentumfilmjének forgatásában. Péter úgy dönt, hogy itthon marad néhány hónapig, amíg elkészül a film, ám ekkor üzenetet kap Hannától: azt szeretné, ha Péter kiköltözne hozzá. Péter dilemmában van: menjen, vagy maradjon? Júlia azt javasolja, hogy fejezze be a filmet, aztán menjen, Attila azonban azon a véleményen van, hogy egy nőért küzdeni kell, Péter menjen. Péter nem tud dönteni, ezért a szerelmes Natasa titkon reménykedni kezd.

 

Huszti beállít és közli, hogy a vád talált egy szemtanút. Nóra arra jut, hogy fel kell készíteniük Bandit a bírósági tárgyalásra, hogyan mesélheti el hitelesen, hogy azért ütött, mert azt hitte, veszélyben van. Nóra, Miklós és Bandi megkezdik a próbatárgyalást, de nem járnak sok sikerrel: kiderül ugyanis, hogy Bandi lelkileg egyáltalán nem áll készen arra a tortúrára, ami hamarosan várja. Miklós azzal bátorítja a fiút, hogy képes lesz szembenézni a nehézségekkel. Később Miklós elmondja Nórának, hogy szerinte sikerült meggyőznie Bandit, lelket öntött belé. Miklós és Nóra Attilától megtudják, hogy Bandi meglógott Miklós kocsijával. Hiába próbálják telefonon elérni a fiút, nem járnak sikerrel. Később Bandi telefonál, és Miklósék megtudják, hogy Zsuzsához ment pár napra, mert időre van szüksége, hogy átgondolhassa a dolgokat.

 

A fáradt Júlia azon mérgelődik, hogy habár rengeteg dolga lenne, Miklós rásózott egy halom számlát, hogy nézze át őket. Ágnes megkéri Tóbiást, hogy legyen Júlia segítségére, akit rögtön felvillanyoz a gondolat, hogy végre valami olyasmivel foglalkozhat, ami a valódi szakmájába vág. Júlia először ellenkezik, ám végül elfogadja Tóbiás ajánlkozását.

 

 

 

Gizella aggódik, mert bár a nyakán van az üzletvezetői tanfolyam záróvizsgája, szembe kell néznie a ténnyel, hogy mivel eddig halogatta a tanulást, most egyetlen éjszaka alatt kell pótolnia mindent. Gizella másnap bevallja Júliának, hogy nem biztos abban, hogy a fejében lévő tudás elegendő lesz a vizsga sikeréhez, talán be sem kéne mennie. De Júlia meggyőzi, hogy menjen el. Azonban Gizella az utolsó pillanatban visszafordul. Elmeséli Júliának, hogy mit tett, Júlia pedig ismét igyekszik lelket önteni az összetört Gizellába. Nem sejtik, hogy a betegeskedő Máté kihallgatja a beszélgetést, és továbbadja a hírt Stellának. Így amikor Gizella azt hazudja Lászlónak, hogy sikeresen letette a vizsgát, Stella nehéz helyzetbe kerül. Stella bevallja Aliznak, hogy ő úgy tudja, Gizella valójában el sem ment a vizsgára. Habár Aliz eleinte kételkedik abban, hogy Gizella ne mondana igazat, megígéri Stellának, hogy utánajár a dolognak, később pedig Gizella mindent be is vall neki. Aliz azt tanácsolja Gizellának, hogy mondja el a történteket Lászlónak. Gizella megfogadja a tanácsot, bevallja Lászlónak és Stellának, hogy mit csinált, és megígéri, hogy a következő vizsgaidőpontra már tényleg felkészül. László nem haragszik, és úgy döntenek, hogy azért elmennek ünnepelni. Ekkor azonban váratlanul feltűnik Piros, Stella édesanyja. 

 

 

Legnézettebb videók