Műsorújság
RTL Most

Barátok közt: Ez történt a 17. héten

Liza megvádolja Bandit és Renátát, míg Ottó is beszáll a pár megfigyelésébe. Stella csalódik egy számára nagyon fontos személyben. Félixet megfenyegeti egy volt alkalmazottja. Miklós és Attila elhatározzák, hogy miként kezeljék Szörényit. Fény derül Vilmos szörnyű titkára. Miklósnak egyre komolyabb elvárásai vannak Bandival szemben. A kérdés csak az, hogy miként kezeli ezeket a fiú. Kristófot kellemetlen meglepetés éri. Rudit az anyagiak döntésre kényszerítik. Tóbiásnak jó oka van arra, hogy nem akarja Gigire bízni Bencét. Liza állapotában sokkoló változás áll be.

Bandi és Renáta terve a kocsmatúrásokkal egyre jobban halad. Renáta rábeszéli Bandit, hogy ünnepeljék meg a KisSzékben aratott sikert, és menjenek el kocsikázni valamerre. Renátának sikerül rávennie Bandit, hogy egy kicsit vezethesse az autót. Renáta figyelmetlenségből nem sokkal később meghúzza az autót. A KisSzékben később Liza helyettesíti Ottót és gyanút fog azzal kapcsolatban, hogy valami nincs rendben az árak körül és megvádolja Bandit és Renátát, hogy trükköznek az árakkal.

 

 

 

Gizella és László sehogyan sem tudják megvigasztalni Stellát, aki beleélte magát az anyja érkezésébe, és most rendkívül csalódott. Úgy döntenek, felhívják Katalint, Stella nagynénjét, hogy megtudják tőle, mik Piros tervei. Stella Júliának árulja el, mi bántja igazán: azt hiszi, nem szereti őt az édesanyja.

 

 

 

Félix elmondja Emíliának, hogy a volt gondnoka ellopta az egyik festményét, de a rablással nem fordulhat a rendőrséghez, ugyanis a festmény az illegális gyűjteményének darabja volt. Később a volt gondnok megfenyegeti Félixet, hogy ha nem vásárolja vissza áron felül a festményét, további betörésekre számíthat. Félix ezért úgy dönt, állást ajánl Rudinak. Mivel másnap reggel Rudi döbbenten szembesül a ténnyel, hogy elvesztette a tőzsdén az összes pénzét, kénytelen elvállalni a munkát.

 

 

 

Miután Miklós és Attila kiiktatta Szörényit, Miklós elégedetten nyugtázza, hogy a Szörényi-féle fenyegetőzésről készített hangfelvétellel később a kft. visszaperelheti majd a hexafa-szállítmány felgyújtásával elveszített pénzt. Attila másnap reggel megnyugtatja Júliát, hogy Szörényi kiiktatásával elhárult az art café-projektet fenyegető veszély.

 

 

Vilmos egy rég elfeledett kincsre bukkan a lomtalanításon egy láda formájában, amelybe negyven évvel ezelőtt az árvaház lakói üzeneteket helyeztek el a jövőbeni önmaguk számára. Előkerül egy Vilmos által írt lista is. A listán annak idején olyan árvaházi gyerekeket nevezett meg, akiket az intézet vezetőjének javasolt vidéki áthelyeztetésre. Köztük Novák Lászlót is, akit valóban áthelyeztek egy évre. László megtörten kéri számon Vilmost. A bűntudatos Vilmos megpróbál bocsánatot kérni Lászlótól, de László csak akkor enyhül meg vele kapcsolatban, amikor fültanúja lesz annak, hogy Vilmos a védelmébe veszi őt Miklóssal szemben.

 

 

Kristóf megtudja, hogy egy nap múlva tartják az apja hagyatéki tárgyalását. Nóra beleegyezik, hogy jogi képviselőként elkíséri Kristófot a tárgyalásra. Habár Kristóf tudja, hogy az apja a kitételt azelőtt írta, hogy kibékültek egymással, és csak a hirtelen halála miatt nem volt ideje a végrendeletét módosítani, továbbra sem érti, hogy kényszerítheti egy apa házasságra a fiát, akiről tudja, hogy meleg.

 

 

Zsófi nagy reményeket fűz a festőművészhez, akivel találkozni készül, azonban a művész lemondja a megbeszélést. Gigi megmentőnek bizonyul: néhai férje, Veintraub „Tomci” Tamás sok festőt ismert és van olyan, aki szívesen találkozna Zsófival. Amikor Tóbiás elmondja Margónak, hogy Zsófi Gigi Tomcijának festő ismerősével találkozik, Margó felkelti Tóbiás gyanúját: Gigi múltkor Tomcinak szólította Bencét! Tóbiást megijeszti, amikor kiderül, hogy Gigi a halott férje nevén szólította Bencét, ezért arra kéri Zsófit, hogy egy időre szüneteltessék Gigit, mint bébiszittert.

 

 

Ágnes bárhogy erősködik, Liza hallani sem akar arról, hogy kiköltözzenek külföldre. A lány Ottóhoz menekül, de rájön, hogy otthon hagyta a gyógyszereit. Ottó felajánlja, hogy majd ő elhozza neki őket a villából. Amikor azonban Ottó később Ágnessel együtt visszamegy a Fittlaborba, azt látja, hogy Lizára rátört egy újabb roham, és épp egy ollóval vagdossa össze az itallapot és a kasszában lévő pénzt.

 

 

Legnézettebb videók