Műsorújság
RTL Most

Kenyér felfújt borsos steakkel és paprikamártással

A zsűrinek tetszett László étele: ízekben és tálalásban is jól sikerült. Egyetlen probléma volt csupán, a guba túlságosan szárazra sikerült, igényelte volna, hogy mártást tegyen fel mellé.


Alapanyagok:

paprika, olaj, só, bors, paradicsom, menta, oliva, vaj, baguette, metélőhagyma, tej, tojás, steak, színes és szecsuáni bors
 

Recept:

A paprikát megtisztítjuk, majd olajon megpirítjuk. Ezt követően egy nejlonzacskóban megfonnyasztjuk. Kicsi pihentetés után leszedjük a héját, miközben pár paradicsomot forró vízben leforrázunk, kimagozunk, és paprikával, mentával és olívaolajjal összeturmixoljuk. Átpasszírozzuk, és vajjal beforraljuk.
 

 


A bagetteket és a metélőhagymákat apró kockákra vágjuk, és forró tejjel meglocsoljuk, majd az összes tejet kinyomkodjuk belőle. Megsózzuk, és 2 tojássárgáját hozzákeverünk, a tojás fehérjét pedig kemény habbá verjük folyamatosan sózva. Ezután óvatosan hozzákeverjük a kenyeres masszához. Formába töltjük, és 220 fokos sütőben ropogósra sütjük.

A steak minden oldalát megpirítjuk 4-5 percig oldalanként, és 190 fokos sütőbe tesszük, a tetején vajjal megkenve. 12 percig sütjük, kivesszük, pihentetjük. A színes borsót és szecsuani borsot mozsárban összetörjük, megpirítjuk, majd a steaket megforgatjuk bennük.
 

Legnézettebb videók