Műsorújság
RTL Most

A nyelvész rejtélyes halála

Egy tragikus sorsú XX. századi értelmiségi, aki kis híján megjárta a hitleri Németország poklát. Megmenekült, de csak azért, hogy Rákosi egy másik bugyorba száműzze. Montágh Imrét végül abszurd módon a saját autója ölte meg. A pletykák titokzatos körülményeket és összeesküvést emlegettek.
A televízió tette közismertté Montágh Imrét, a tanár urat, aki beszélni tanította az országot, és nem mellesleg számos ismert színész pályáját indította el, olyanokét, mint Eperjes Károly, Bálint András vagy Esztergályos Cecília.

Valószínűleg olimpiai bajnok lett volna Eperjes Károlyból, ha nem találkozik Bázakerettyén azzal a férfival, aki meglátta benne a színészi tehetséget.

Ha ő nincs, akkor valószínűleg nem kerülök a pályára!” - meséli Eperjes.

A tanár urat a televízióból ismerték a legtöbben, ahol beszélni tanította az országot. Senki sem tudta róla, hogy mosolya mögött mekkora tragédia rejtőzik.

Majdnem a hitleri Németországba került, de megmenekült, Rákosi Mátyás viszont egy másik bugyorba száműzte. Halála abszurd volt: saját autója gázolta el. Sokan titokzatos körülményekról és összeesküvésről suttogtak.

Nézze meg a XXI. század riportját!


A XXI. század riportjait a videótárban nézheti meg.

A teljes adást visszanézheti az RTL Most-on!

Legnézettebb videók