Műsorújság
RTL Most

Az ezerarcú Gálvölgyi

A politika sosem érdekelte. Mások karakterével játszott. A Kádár-paródiát megúszta, de Rózsa György és Isaura miatt meg akarták lincselni.
Gálvölgyi János drámai színész akart lenni, de nem sikerült. Szerencsétlennek érezte magát, amikor azt javasolták, csinálja azt, amit tud: utánozza a nagyokat. Azokat az embereket, akik a példaképei voltak – a nagy drámai színészeket, Latinovitsot, Bástit, Márkust. Semmi sem volt szent, mindenből tréfát csinált, megmutatva a fennkölt stílus fonákját.

Hogyan látta Gálvölgyi János a 20 évvel ezelőtti változásokat, és mi köze volt Benny Hillhez, aki Londonból figyelte?

Nézze meg a riportot itt! >>>

A XXI. század riportjait a videótárban nézheti meg.

A teljes adást visszanézheti az RTL Most-on!

Hasonló videók

  • 1989-ben a kommunista diktatúra összeomlása óriási energiákat szabadított fel a korábban szigorúan szabályozott könnyűzenei életben: az állami kontroll egyik napról a másikra megszűnt, a piaci viszonyok viszont még nem alakultak ki. Ebben a rövid ideig tartó vákuumban szabad tere nyílt az alulról jövő kezdeményezéseknek, hirtelen mindenki zenekart alapított, klubot nyitott és fesztivált szervezett – pénz nélkül, de hatalmas lelkesedéssel. A fiatalok új kedvenceit, a Sex Actiont, a Tankcsapdát vagy a Kispál és a Borzot az idősebb generációk eleinte hasonló megütközéssel fogadták, mint az ő szüleik annak idején a hatvanas évek beatzenekarait.

  • Felégetik a parkettát, disznót tartanak a kádban, nem szeretnek dolgozni. - Előítéletek a szocializmusban, amikor felszámolták a telepeket és új házakhoz juttatták a romákat. De vajon le lehetett-e rombolni a beidegződéseket és álmodhatott-e más életről egy cigány gyerek akkor, amikor hivatalosan nem is létezett szegénység? Egy zseniális dokumentum-játékfilm nyomában, avagy Cséplő Gyuri története. Veress Krisztina filmje a XXI. században.

  • 1989-ben a magyar kormány úgy döntött, megnyitja a határt a kelet-német menekültek előtt. De mi volt ennek a következménye? A 30 éve történt döntés hátteréről és saját szerepéről az akkor miniszterelnök, Németh Miklós is megszólalt.

  • Gurult a golyó, repültek a bábuk, a szocializmus egyik legnépszerűbb játéka volt. Játszották sporttelepeken és vidéki kocsmákban is. A teke mindig igazi népi sport volt. A rendszerváltással a tekét aztán kiszorította a bowling. Bábuk harca, a XXI. században.

  • A patkányokkal szemben kialakult félelem és undor nem új keletű, irtásuk a nagyvárosok kialakulása óta mindig is napirenden volt. Néhány éve a XXI. század is foglalkozott a témával, ezt a filmet most újra megnézhetik.

Legnézettebb videók