Műsorújság
RTL Most

Szokott 11 óra után a párjával bulizni? Indonéziában verés jár ezért!

Az indonéziai Banda Aceh-ben az alkoholfogyasztásért is nyilvános verés jár.

Képzelje el a következőt: szombaton elmegy a szerelmével egy étterembe, vacsora közben persze alkoholt is fogyasztanak. Hazamennek, és együtt töltik az estét. Nálunk ez egy teljesen természetes hétvégi program.

Van azonban egy indonéz város, ahol önt és partnerét mindezért háromszor is elvernék: egyszer mert alkoholt fogyasztottak, egyszer mert nem tartott önökkel férfirokon, és mert házasság előtt éltek nemi életet. Ha motorral mentek, jár a negyedik verés is, de erről később. Banda Aceh ugyanis 2001 óta teljesen önállóan tartathatja be az iszlám erkölcsi és vallási vezérelvét, a saríát. És abba sem szól bele senki, hogy miképpen büntetik meg azt, aki ezt megszegi.


Ezért aki nem engedelmeskedik ennek az ősrégi vallási törvénynek, ami az élet valamennyi területére kiterjed, azt nyilvánosan alázzák és büntetik meg.


Többek közt a homoszexualitásért és a szerencsejátékért is vesszőzés jár.Egy asszonyt nemrég azért vertek meg brutális módon, mert lefeküdt a barátjával, és még nem házasok. A nyilvános vesszőzés egy mecset előtt történt, és nem ez a nő volt az egyetlen, akit megbüntettek a pénteki imát követően.


További három nőt és tizennégy férfit szexuális bűncselekmények és szerencsejáték miatt aláztak meg nyilvánosan.Korábban júniusban hat egyetemistát vesszőztek meg. Ők annyit tettek, hogy együtt töltötték a szabadidejüket anélkül, hogy házasok lettek volna.  A verést több ezer néző figyelte és üvöltötte végig.


Banda Aceh mindezen a szörnyűségen kívül is a világ egyik legabszurdabb városa: a nők szórakozóhelyekre 11 óra után például csak akkor mehetnek be, ha férjük vagy egy férfi családtagjuk társaságában vannak.És ahogy mondtuk: verés jár azért is, ha egy hajadon nő és egy férfi egy motorbiciklin utazik.   

(Dailymail.co.uk)
 

Legnézettebb videók