Műsorújság
RTL Most

Vörös veréb kritika - Jennifer Lawrence Budapesten meztelenkedik (18+)

Pár nap, és mozikban a film, amit nálunk forgattak, és amiben Jennifer Lawrence levetkőzik! Ezzel el is mondtunk mindent...

Most csütörtöktől (márc. 1.) játsszák a mozikban a Vörös veréb című thrillert, amit két szempontból tarthatunk fontosnak: 1. Jennifer Lawrence, 2. a tény, hogy a film nagy részét Budapesten forgatták. Utóbbival nincs is gond, a helyszín remek választás volt, előbbivel viszont akadnak problémák…

A történet a nem túl távoli múltban/jelenben/jövőben játszódik: J.Law orosz balerinaként tengeti hétköznapjait, és próbál gondoskodni beteg édesanyjáról, ám az egyik előadáson lábba derékba törik karrierjét. Mivel sérüléséből felépülve többé nem tud színpadra állni, ezért elvállalja bácsikája, a „szegény ember Mads Mikkelsene” megbízását: csábítson el egy fontos embert.

J.Law ezt meg is teszi, de közben megölik a kuncsaftot, és hát J.Law ugyebár szemtanú… szóval választhat, hogy vállalja a Veréb-kiképzést, ahol fiatalembereket, férfiakat és nőket egyaránt megtanítanak használni a csáberejüket, hogy aztán azt Oroszország szolgálatába állítsák, vagy nem vállalja, de akkor meghal. Tippeljünk, mit választ.

 


Ja igen, és közben van egy CIA ügynök is, akit hazarendelnek Oroszországból, mert elszúr egy akciót, de ő csak meg akarta menteni a beépített kettősügynökét, úgyhogy végül visszaengedik. És aztán összetalálkozik V(örös)V(eréb) Jennivel, de tudja, hogy ő veréb, de VV Jenni is tudja, hogy ő CIA-s, de egyikük sem tudja, hogy mit akar a másik. Vagy mi.

No hát a sztori dióhéjban ennyi, nem volt könnyű követni, mert mindenki kém, aki meg nem, az Szabó Simon és Árpa Attila. A filmben egyébként több magyar színészt is kiszúrhatunk, jó páran VV Jennivel közös jelenetben láthatók, de akit legjobban vártunk, az Anger Zsolt volt - ő azonban sajnos nem kapott akkora szerepet, mint szerettük volna.

Bezzeg Budapest! Bp. önmagán kívül több várost is eljátszott, ezzel leiskolázva J.Law-t: a színésznő testi adottságainak megvillantásán kívül 2, azaz kettő darab arckifejezést mutat be a film alatt, a faarcot és az aggódó arcot, illetve utóbbinak egy speciális változatát, az aggódó arcot könnyekkel.

 


Értjük mi, hogy itt egy kemény, mindenre elszánt kémet alakít, de azért a színészi mesterség szélesebb skáláját is bemutathatta volna közben. Hozzá viszont tökéletesen passzol a férfi főszereplő, Joel Edgerton alakítása, aki a Bright c. filmben egy orkmaszkban több arcmimikát produkált, mint itt. Mellékszerepekben viszont olyan színészeket láthatunk, mint az Oscar-díjra jelölt Charlotte Rampling, vagy az Oscar-díjas Jeremy Irons - legalább.

A film legnagyobb hibája, hogy egy idő után unalomba fullad, talán úgy írhatnánk le a legjobban, hogy Atomszőke – akciójelenetek nélkül. És az a film már akciójelenetekkel sem volt túl acélos… A Vörös verebet azoknak ajánljuk, akik nagy J.Law rajongók, illetve akik szeretik viszontlátni Budapest nevezetes helyszíneit külföldi filmekben. Ami viszont kifejezetten plussz pont lehet, az a szinkron: nincs orosz akcentus, és Anger Zsolt magyar hangja Anger Zsolt!

Vörös veréb – március 1-től a mozikban!

Legnézettebb videók