Műsorújság
RTL Most

Újabb Star Wars rendező távozik! Mi történik?!

A Han Solo-film körüli őrület után, úgy tűnik, már megint egy SW-botrány van készülőben, hiszen a trilógia befejező része is rendező nélkül maradt.

Valószínűleg még senki sem verekedte magát túl a sokkon, hogy az egyik legikonikusabb Star Wars karakterről szóló spin-off film – igen, Han Solóról beszélünk – egy eléggé meglepő rendezőváltáson ment keresztül, a forgatások közepén.

Phil Lord és Chris Miller együtt rendezték az éppen készülő mozit, azonban a stúdió annyira elégedetlen volt az elkészült alapanyaggal, hogy megváltak a párostól. Négy hónap munka után döntöttek úgy, hogy „kreatív ellentétekre” hivatkozva dobbantanak (vagy inkább dobbantattják őket). A helyükre érkezett Ron Howard, aki állítólag megváltás volt az egész stábnak. Posztolgat is rendesen azóta is a helyszínről.

Ezek után most újabb fordulat következett be a Star Wars egén: Az ébredő Erővel útjára indított új trilógia befejező része is rendező nélkül maradt. Eredetileg az a Colin Trevorrow vezényelte volna a forgatást, aki a Jurassic World-öt is rendezte. Pár hete azonban már felmerült az aggály, hogy egyáltalán jó választás lenne-e egy ilyen epikus befejezés direktori székébe. Pláne úgy, hogy a Book of Henry címmel készített indie filmje kiakasztotta a kritikusokat, és óriási bukta lett.

 


Úgy tűnik, tényleg számít, hogy milyen előélete van egy rendezőnek!

Noha, a Jurassic World a mozikban óriási siker volt – ergo hozta a pénzt –, történetét és kivitelezését tekintve, ez sem volt egy filmes bravúr…

Ezek után már nem is annyira meglepő a hír, hogy mégsem Trevorrow rendezi a Star Wars 9-et!

A Lucasfilm persze most is kreatív ellentétekre hivatkozva vált meg rendezőjétől, és állítólag már meg is van az utódja: az SW 8-at jegyző Rian Johnson.

 

A post shared by Rian Johnson (@riancjohnson) on


Johnson ráadásul nemcsak rendezőként lett az új erás Csillagok háborúja mozik tagja, hiszen Az utolsó jedik forgatókönyvét is ő írta, sőt a befejező résznél is ott találjuk a nevét a forgatókönyvíró gárdában.

Egyre izgalmasabb ez a dráma, aminek úgy tűnik, sosem lesz már vége! Mindenesetre, idén ezerrel várhatjuk Az utolsó jediket, vagy aggódhatunk pluszban, hogy tényleg megcsinálják-e az önálló Obi-Wan filmet.
 

Forrás: Comingsoon

Legnézettebb videók