Műsorújság
RTL Most

Újabb DC-film maradt rendező nélkül

Sajnos a híres képregénykiadó filmjeire csúnyán rájár a rúd, ezúttal a Batgirl rendezője dobbantott.

Nem olyan rég még örömködhettünk, amiért a Bosszúállók rendezője, Joss Whedon kapta a lehetőséget, hogy vászonra vigye Barbara Gordon, azaz Batgirl történetét. A legfrissebb hírek szerint azonban eddig tartott az öröm, Whedon ugyanis otthagyta a képregényfilm rendezői posztját. Az amerikai THR-nek így nyilatkozott az okokról:

 „A Batgirl egy nagyon izgalmas projekt, a Warner/DC pedig annyira támogató és segítőkész munkapartner, hogy hónapokba telt rájönnöm, nem igazán van sztorim, amit feldolgozhatnék. Nagyon hálás vagyok mindenkinek a támogatásért, és azért amiért megértik, hogy… hát, hogy is mondjam, van jobb szó arra, hogy „elbuktam”?”

Hivatalosan tehát a megfelelő forgatókönyv hiánya miatt dobta be a törölközőt a rendező. Azóta persze több pletyka is szárnyra kelt az esetet illetően, állítólag eredetileg Batgirl debütáló képregénytörténetét szerette volna feldolgozni Whedon a filmben. A The Million Dollar Debut of Batgirl! (Batgirl millió dollárós debütálása) sztori 1967-ben jelent meg, a történet szerint pedig a Batgirl ruhát magára öltő Barbara Gordon, Batman, és természetesen Robin hárman vették fel a harcot a gonosz Killer Moth-tal (Gyilkos Moly).  

Egyesek szerint Whedon azért hagyta ott a projektet, mert a részben általa rendezett Igazság Ligája, elég kétes fogadtatásra lelt, mind a rajongók, mind pedig a kritikusok szemében.

A Batgirl ettől függetlenül még mindig prioritást élvez a DC/Warner fejesei szerint, és azt pletykálják, hogy jelenleg női rendezőt keresnek az elárvult film élére.

Forrás: THR, Screen Rant

Legnézettebb videók