Műsorújság
RTL Most

TOP 5 – Fedezd fel velünk a Valerian és az ezer bolygó városát

Kíváncsi vagy, hogyan vált valósággá Luc Besson álom projektje? Összegyűjtöttük nektek a legizgalmasabb tudnivalókat a francia akció sci-firől.

Vasárnap este 20:05-kor jön az RTL Klubon a Valerian és az ezer bolygó városa. Mielőtt elmerülnénk a francia rendező látványos alkotásában, nézzük, mit érdemes tudni róla.

 • Luc Besson élete nagy vágya volt, hogy megfilmesíthesse a híres francia képregény történetét. Mindent megtett, hogy megvalósulhasson: még a saját fizetéséről is lemondott.
   
 • Arról is konkrét elképzelése volt, hogy kinek kell eljátszania a főszerepet: mindenképpen Dane DeHaant nézte ki magának. Külön felkereste a színészt, hogy rábeszélje a munkára: „Egy reggelizőben találkozott velem, két utcányira a lakásomtól…” - mesélte DeHaan.
   
 • A másik címszerepre a modell Cara Delevingne-t kérték fel, aki a képregényektől eltérő külsőt kapott a filmben. Ennek egyetlen oka volt: Besson nem akarta, hogy az eredetileg vörös hajú karakter láttán mindenkinek az Ötödik elem szereplője LeeLoo (Milla Jovovich) jusson eszébe.
 

 

 • Rengeteg munkát fektettek a látványvilág megalkotásába, ami számokban mérve is sokkoló: 2734 speciális effektekkel készült képet láthatunk a filmben, ellentétben az 1997-es Ötödik elemmel, amiben csupán 188-at használtak.
   
 • A rendező nagyon komolyan vette a felkészülést: 200 különböző űrlényt láthatunk a filmben, amikről Besson egy 600 oldalas könyvet írt, amiben részletesen leírja, hogyan is néznek ki ezek a lények.

Ezek után pedig nincs más hátra, mint bekapcsolni a tévét!

Legnézettebb videók