Műsorújság
RTL Most

TOP 10 – A Thor 3. része rengeteg meglepetést tartogat! Mutatjuk őket!

A szuperhős harmadik, önálló mozija teljesen újragondolta Thort és a köré épített mítoszt. A humorban és látványban is színes Ragnarök rengeteg érdekességet és titkot rejteget.

Összegyűjtöttünk nektek 10 olyan izgalmas kulisszatitkot, amitől még jobban megjön a kedvetek a filmhez. Indulhatunk?
 

1. Anthony Hopkins eredetileg elutasította, hogy harmadik alkalommal is életre keltse Thor édesapját, Odint. Azonban amikor végig olvasta a forgatókönyvet, meggondolta magát.
 

2. Mielőtt lebontották volna a 2016-os Doctor Strange díszleteket, a Thor: Ragnarök rendezője (Taika Waititi) lecsapott rá, mert mindenképp szeretett volna egy közös jelenetet Strange és Thor között. Ezzel pedig megnyílt a lehetőség, hogy Benedict Cumberbatch hősét jobban bevezessék a Marvel Univerzumba az önálló filmje után.
 

3. Cate Blanchett azért fogadta el Hela szerepét, mert a fiai óriási képregény rajongók. Nagyobbik csemetéje ráadásul azzal is rápirított, hogy egy ilyen szereppel még jobban felpöröghet a karrierje.
 

4. A színésznő mellett Charlize Theron volt még a nagy esélyes Hela eljátszására.


5. Miközben Chris Hemsworth játszotta (ebben a filmben is) Thort, bátyja, Luke a filmben feltűnő színházi jelenetben alakította a pörölyös istenséget. Sőt, ha jól figyelünk, akkor ebben a pár snittben feltűnik még Matt Damon (mint Loki) és Sam Neill is (Odinként).
 

6. Miközben a film története szerint a főgonosz, Hela is Odin gyermeke, akárcsak Thor és Loki, az északi mitológiában, valamint a képregényekben Loki az édesapja.
 

7. Cate Blanchett megtanult capoeriázni, hogy tökéletesen felkészülhessen a Harc istennőjének szerepére.
 

8. Nemcsak az előző pont jelentett kihívást a színésznőnek: szerepe szerint Hela bármikor képes megváltoztatni a külsejét, ennek érdekében egy különleges „motion-capture” ruhát kellett hordania. Ez az effekt-mágusok munkáját segítette, azonban Blanchettnek sokkal többet kellett használnia a képzelőerejét.
 

9. Hela különlegessége még, hogy ő volt az első női főgonosz a Marvel történetében.
 

10. Jeff Goldblum korábban esélyes volz Hulk szerepére is. Erre a Ragnarökben is utalnak, amikor a gladiátor arénában úgy jelenti be Hulkot, mint akihoz „különleges kapocs fűzi”.
 

Forrás: IMDb

Legnézettebb videók