Műsorújság
RTL Most

Tom Hanks-nek olyan Forrest Gump, mint a borsónak a héja!?

A kétszeres Oscar-díjas színészt egyszerűen nem lehet nem imádni, ebben pedig nagy szerepet játszott a nem túl okos, de csupaszív karakter eljátszása is. Így hát úgy döntöttünk, a születésnapos sztárt egyik leghíresebb szerepéről összeszedett érdekességekkel köszöntjük!

1. Furcsa ebbe belegondolnunk, de eredetileg nem is Hanks-nek akarták adni a szerepet, hanem John Tarvoltának, ahogyan Jenny-t is Nicole Kidman-nel szerették volna eljátszatni.

Ám végül nyert Tom Hanks és Robin Wright, akik közül előbbi a második Oscar-díját, utóbbi pedig egy Golden Globe-díjat köszönhet a filmnek!

2. Sally Field a Forrest mamáját alakító színésznő, csupán tíz évvel idősebb Tom Hanks-nél.

3. A színész egyébként nem kapott fizettséget az egyik legikonikusabb szerepéért, helyette úgy egyeztek meg a stúdióval, hogy a bevételek bizonyos százalékát kapja majd meg. Nos, Hanks így sem járt rosszul, hiszen 40 millió dollárt hozott neki a mozifilm!

4. A szöveg, amit Gump akkor mond, amikor először találkozik Bubba Blue-val:

„A nevem Forrest Gump, az emberek pedig Forrest Gump-nak hívnak.”

Valójában nem szerepelt a szövegkönyvben, hanem Hanks improvizálta, a rendezőnek pedig annyira megtetszett, hogy benne hagyta a filmben.

5. Robin Wright megfázva forgatta a bárban gitározós jelenetet, de ez sem tántorította el, hogy ő maga énekeljen a jelenetben, aminek felvétele ráadásul huszonnégy órába telt. Ez azt jelenti, hogy a színésznő ez alatt végig meztelenül, egy szál gitárral, betegen dolgozott.

6. Forrest Gump az egyik jelenetben kitüntetést kap az USA elnökétől:

 A valóságban Tom Hanks-et is kitüntette Barack Obama az Egyesült Államok egykori elnöke.

7. Jenny vezetékneve Curran, ami egyébként sosem hallható a filmben, csupán egyszer látható és akkor is csak egy borítékon.

8. Amikor Forrest a vietnámi háború ellenes tüntetésen beszél és a mikrofon kihúzódik, a következőket mondja:

„Néha, amikor az emberek elmennek Vietnámba a lábaik nélkül mennek haza a mamájukhoz, néha pedig nem is mennek haza. Ez rossz dolog!”

9. Mivel Tom Hanks nem szeret futni, ezért az ilyen jelenetekben az öccse futott helyette, de nem ő az egyetlen, aki szerepel a filmben és valószínűleg nem szúrtad ki, ugyanis Kurt Russell kölcsönzi a hangját Elvis Presley-nek.

10. A „Mama mindig azt mondja, az élet olyan, mint egy doboz bonbon. Sosem tudhatod mit veszel belőle!" idézet a negyvenedik helyen szerepel a leghíresebb filmidézetek listáján!

+1. A Forrest Gump idén ünnepli huszadik évfordulóját!

Forrás: nypost.com, al.com, buzzfeed.com
Képek tumblr.com

Legnézettebb videók