Műsorújság
RTL Most

Tom Ford fétis filmje, az Éjszakai ragadozók téged is magával ragad!

Az alkotó megmutatta a világunkban általa bálványozott dolgokat, mi pedig imádtuk, sőt rájöttünk, nekünk is lehetnének ezek a zenék, ruhák és emberek a kedvenceink! A hideg fog futkosni a hátadon a gyönyörűségtől!

A rendező legújabb alkotásával olyan hatással volt ránk, hogy azóta sem volt könnyű elszakadnunk a látottaktól.

Az amerikai designer, fotós és divattervező le sem tudná tagadni a múltját, de ahogyan elnéztük, esze ágában sincs! A tökéletesen megkomponált környezetet már első filmjében, az Egy egyedülálló férfi esetében is megszokhattuk, így ez az Éjszakai ragadozók-ban sem maradhatott el!

A film Susanról (Amy Adams) a kiábrándult művészettörténészről szól, akinek az élete fényűző, látszólag pedig tökéletes, a szexi és sikeres üzletember férjével (Armie Hammer). Majd az ő története kezd lassan kibontakozni előttünk volt férjének, az író Edward-nak (Jake Gyllenhaal) köszönhetően, aki nemsokára megjelenő könyvét a nőnek ajánlotta és el is küldi neki, hogy elolvashassa. A könyv egy háromtagú család borzalmairól szól, ami mélyen megrendíti Susan-t.

A cselekmény közben megismerjük a könyv történetét és az egykori szerelmesek életét is, de emellett a rendező és forgatókönyvíró Ford-nak még arra is volt ideje, hogy nem kevés társadalomkritikát is a képünkbe toljon, a művészi igényességgel felvett snittek között.

Ha valakinek a filmben látott partyk-ról és galéria megnyitókról, vagy csupán a főhősünk konyhájáról egy divatlap hasábjai ugranának be, akkor minden valószínűséggel nem tévedne nagyot! A mozi helyszínei egyszerre makulátlanok és modernek, valamint festőien idézik fel számunkra a Hollywood aranykorából származó filmek világát, amire csak még jobban ráerősít az aláfestő zene, ami folyamatosan ott pulzál a cselekmény alatt.

Tom Ford precízen megtervezett világa mellett feltűnhet a rendező különös vonzódása a vörös hajú nők iránt is, ami arcul csapja a nézőt, mind vizuálisan, mind pedig a sztori szemszögéből. Ugyanis a vörös szín kiizzik a fekete-fehér ruhák, a letisztult díszletek közül, de még a poros sivatagból is.

Az Éjszakai ragadozók különleges ritmusát pedig ezeknek a szinte már steril, műalkotás szerű képeknek és a mocskos, elborzasztó történéseknek a váltakozása adja. A lassú lefolyású, kimerevített snittek esetében mintha festményeket néznénk, a cselekmény nagy részénél pedig azt kívánjuk, bárcsak ne látnánk, de nem tudjuk levenni róla a szemünket!

 


A színészek esetében: Amy Adams, ha idén nem kap Oscar-díjat, akkor semmikor! Amellett, hogy csodaszép, szó szerint fájdalmasan jó, ahogyan Jake Gyllenhaal is teljesen új arcait mutatja meg brutálisan őszintén. Michael Shannon a seriff szerepében örökre az eszünkbe vésődik, ahogyan reméljük Hollywood-nak is!

Aaron Taylor-Johnson-t pedig jobb lesz mostantól komolyan vennünk, mert amit ez a fiatal - eddig úgy tűnik, teljesen méltánytalanul elhanyagolt - színész nyújt a vásznon, az hátborzongató és vérlázító!

Összességében a mélypszichológiával átitatott különös thriller - film a filmben megoldással - a művészetekre és a vizualitásra fogékonyaknak igazi csemege, a rettegni vágyóknak főnyeremény, aki pedig egyszerűen egy nagyon jó filmet akar látni, az mindenképpen nézze meg!

Képek: tumblr.com

Hasonló videók

  • A megcsalás szabályai: Ha állandó kapcsolatod van, és valaki mással szexelsz. Nem minősül megcsalásnak, ha különböző az irányítószámotok. Nem minősül megcsalásnak, ha annyira be vagy állva, hogy nem is emlékszel rá, mert ha nem emlékszel rá, akkor igazából nem is történt meg. Nem minősül megcsalásnak, ha egyszerre két emberrel csinálod, mert érvénytelenítik egymást. De tutira megcsalásnak minősül, ha felveszed videóra és valaki véletlenül postázza a kazettát a csajodnak. Legnagyobb rémületére egy az egyben ez történt Josh-sal (Breckin Meyer) is. Josh ugyanis videóra vette egy röpke pásztoróráját, amit véletlenül élete szerelmének címezve adott postára. Valahogy utol kell érni a bűnjelet, mielőtt mindent végleg elront...

  • Az éjszakai munkából hazatérő Jillt (Amanda Seyfried) döbbenetes hír fogadja: testvérét, Mollyt (Emily Wickersham) elrabolták. Jillt egy évvel korábban szintén elrabolták, de megmenekült. A lány meggyőződése, hogy ugyanannak a sorozatgyilkosnak a fogságába került Molly is. A rendőrség őrültnek tartja a lányt, ezért nem akarnak segíteni neki. Jill érzi, hogy Mollyt megöli az elrablója, ezért maga indul a gyilkos nyomába, hogy megmentse testvérét.

  • Az angol miniszterelnök rejtélyes körülmények között meghal, és temetése kötelező minden nyugati vezető számára. De ami a világ legjobban őrzött eseményének indul, kiderül, hogy egy jól tervezett halálos támadás a világ legbefolyásosabb emberei ellen, hogy elpusztítsák az angol főváros összes nevezetességét. Csak három ember tudja megállítani ezt: az Egyesült Államok elnöke, Mike Banning (Gerard Butler), a titkosszolgálat vezetője és Benjamin Asher (Aaron Eckhart) angol ügynök, aki jogosan nem bízik senkiben.

  • Kate (Sandra Bullock) a munkája miatt megválik a gyönyörű tóparti házától. A postaládában üzenetet hagy a következő lakónak. Alex (Keanu Reeves), az építész megdöbbenve egy elhanyagolt házat talál. Előveszi Kate levelét és válaszol rá. Kiderül, hogy Alex és Kate nem egy idősíkban, hanem kétévnyi távolságban élnek egymástól. Levelezni kezdenek és egy nap úgy döntenek, hogy megpróbálnak találkozni.

  • Parapolis (Luciano Catenacci), a hírhedt görög tartja a markában Miami kaszinóit és fogadóirodáit. O'Connor admirális (Woody Woodbury) megelégeli a dolgot és hadat üzen az alvilágnak. Johnny Firpo hadnagyot (Terence Hill) bízza meg az akció lebonyolításával. Féltestvére, Charlie (Bud Spencer) régen szerencsejátékosként kereste a kenyerét, most betanítja a kártyatrükkökre testvérét is, így a két fivér együtt indul harcba a maffia ellen a kaszinóban.

  • Javában dúl a második világháború. A lelkes és mindenre elszánt ifjú, Steve Rogers (Chris Evans) is jelentkezik a hadseregbe, ám a gyenge fizikuma miatt eltanácsolják. Ezért örömmel jelentkezik a titkos katonai kísérleti programba, melynek keretében szuper katonát csinálnak belőle. Az izomkolosszussá fejlődött Amerika Kapitány feladata megállítani a nácik titkos tudományos részlegét, a Hydrát, melyet a világuralmi törekvéseket dédelgető, rettegett Vörös Koponya (Hugo Weaving) vezet.

  • Wilbur Walsh (Bud Spencer) és Matt Kirby (Terence Hill) a kikötőben bóklászva próbálnak munkát szerezni. Ám a furcsa párosnak nincs nagy szerencséje, munka helyett néhány helyi gengszter és pár autó szétpüfölésével kell vigasztalódniuk. Ezért úgy döntenek, hogy kirabolnak egy szupermarketet, de az akció balul sül el. A bolt hátsó bejárata helyett a helyi rendőrőrs ajtaján robbannak be. Hogy elkerüljék a letartóztatást, beállnak rendőrnek. A törvény jó oldalán állva sem hazudtolják meg önmagukat, aktuális pofonzáporaik között nyomozni kezdenek egy kínai titokzatos halála után, és miközben a szálakat gombolyítják, előszeretettel teszik helyre a környékbeli rossz fiúk állkapcsát és más, ütésre zsibbadó testrészeit is.

  • Will Strongholddal (Michael Angarano) szemben nagyok az elvárások. Szülei, Steve (Kurt Russell) és Josie (Kelly Preston) a világ legnépszerűbb és legbátrabb szuperhősei. Nem csoda, ha a szuperhős-csemeték sulijában mindenki nagy várakozással tekint az érkezése elé. A srác azonban csalódást okoz. Még egyetlen szuper képessége sem fejlődött ki. Egyik nap azonban felbukkan a főgonosz, aki nemcsak barátait és az iskolát, de Will családját is halálos veszélybe sodorja. Itt az ideje, hogy Will végre szuperhős legyen…

  • Charlotte (Diane Keaton) tökéletes karácsonyról álmodik, és mindent el is követ ennek érdekében. Az idillt semmi nem ronthatja el, még az a tény se, hogy házassága Sammel (John Goodman) romokban, a lányuk, Eleanor (Olivia Wilde) meglehetősen frusztrált, míg fiuk, Hank (Ed Helms) egyedülálló apaként próbál kislánya mellett helytállni. De a többiek se különbek. Húga, a kleptomániás Emma (Marisa Tomei) a börtönbe tart, apja, Bucky (Alan Arkin) pedig karácsonyi ajándékként egy pincérnőt, Rubyt (Amanda Seyfried) viszi haza. Lehet tökéletes az ünnep ennyi tökéletlen emberrel az asztalnál?

  • Maria Altmann (Helen Mirren), az idős zsidó asszony hosszú útra kel, hogy visszaszerezze a nácik által elrabolt családi kincseit, köztük Klimt híres festményét. Tapasztalatlan, de vakmerő fiatal ügyvédjével, Randy Schönberggel (Ryan Reynolds) hosszas küzdelem elé néznek az osztrák elittel és az amerikai legfelsőbb bírósággal szemben. Az út során Mariának a családjához kötődő, súlyos tényekkel is szembe kell néznie.

Legnézettebb videók