Műsorújság
RTL Most

Tim Burton és a Helena Bonham Carter gyilkosságok?

Ugyan 13 év után a pár úgy döntött, hogy külön folytatják az életüket, azt ők sem bírják meglépni, hogy ne dolgozzanak tovább együtt. Nem csodáljuk! Viszont érdekes végignézni a közös filmjeiken!

Helena Bonham Carter május 26-án ünnepli a születésnapját, ezért úgy döntöttünk, hogy egy rövid cikk erejéig megemlékezünk a csodás színésznő karrierjének legviccesebb és legérdekesebb „momentumairól”.

Ha a színésznőre gondolunk, akkor akarva akaratlanul is eszünk be kell jusson Tim Burton is! Esetükben két olyan kaliberű filmesről beszélhetünk, akik igazán karakteres részei a hollywoodi szcénának! Kettejük kollaborációi pedig már kihagyhatatlan részei a filmtörténelemnek, mondhatni valahol már elvárjuk: ha Burton filmet készít, Bonham Carternek minimum szerepelnie kell benne, sőt ha a rendező jót akar, akkor jóbarátjával Johnny Depp-pel is megfűszerezi a projektjeit.

Szerencsére, erre nem egyszer adódott már alkalom első közös filmjük (a 2001-es A majmok bolygója remake) óta.

Eddig kilenc filmet készítettek együtt, azonban ezek között is akad három, amelyek kitűnnek a tömegből. Miért?

Beszéljen helyettünk Johnny Depp:

„Nem tudom, hányszor öltem már meg a vásznon Helenát. Tim folyton azt akarja, hogy megöljem a feleségét a filmjeiben. Fogalmam sincs, ez mit is jelenthet.”


Minket valahol már meg sem lep ez a visszatérő tendencia, hiszen a rendezőt a vizuális zsenialitásán és különc látásmódján túl, a közel sem mindennapi történeteiről ismerjük. Ő az a picit sötét elme, aki eléggé morbid humorral és igazi látványorgazmussal csavarja meg az alkotásait.

De nézzük gyorsan, mely filmjeiben küldte a túlvilágra egyik legjobb barátja a volt feleségét!

1. Éjsötét árnyék

Dr. Julia Hoffman pszichiátert alakítja Helena Bonham Carter, aki szerelmes lesz a Collins család egyik felmenőjébe, Barnabas Collins-ba (Johnny Depp), aki egyébként vámpír. Így nem is csoda, hogy az érzéketlen férfi, végül megöli a nőt, aki rajongásával és orvosi kíváncsiságával az őrületbe kergeti őt. 

Ennek a filmnek az érdekessége, hogy a forgatások után Depp is feltette magának a kérdést, miért öleti meg vele Tim Burton minden filmjében a feleségét?

2. Sweeney Todd - A Fleet Street démoni borbélya

Miután Benjamin Baker (Johnny Depp) megjárta a poklot és elveszítette családját, bosszút esküszik, a gonosz Turpin bíró ellen! Borbély üzletet nyit és véres gyilkosságokba kezd szomszédasszonyával, a pitéket sütő Mrs. Lovett-tel (Helena Bonham Carter), aki a hullák eltüntetésében segíti. Ám a közös munka összehozza a párost, legalábbis a nő azt hiszi, amíg Baker saját csapdájába nem csalja!

3. A halott menyasszony

Egy olyan mese, amely a 19. század derekán játszódik és egy olyan fiatal fiúról, Victorról (Johnny Depp) szól, akit a szülei egy kényszerházasságba akarnak belehajszolni. Valójában Victornak tetszik a menyasszonya Victoria, de a házasságra még nem érzi készen magát. Egy véletlen folytán eljegyzi a Halott Menyasszonyt (Helena Bonham Carter), akinek szomorú története mélyen megrendíti az érzékeny srácot.

Tim Burton különleges világának és humorának a pikantériája, hogy ezúttal nem kellett megöletnie a feleségét, hiszen már alapból egy halott szerepet osztott rá!

Képek: tumblr.com

Legnézettebb videók