Műsorújság
RTL Most

Tanárt kellett hívni az ifjú Han Solóhoz?

Múlt héten jött a sokkoló hír, hogy a forgatás közepén kirúgták az előzménytörténet két rendezőjét, most újabb részleteket tudtunk meg a projektről. Egyre jobban aggódunk! Mi történik itt?

Eddig csupán annyit hallhattunk a botrányos sztoriról, hogy „kreatív ellentétek” miatt Phil Lord és Chris Miller nem tudott megegyezni a Lucasfilmmel, és ezért kirúgták őket. Majd jött a következő infó: a helyüket az a Ron Howard veszi át, akinek többek között olyan filmeket köszönhetünk, mint az Oscar-díjas Apollo-13, A túl az óperencián, A Grincs és még sorolhatnánk.

Azonban több rejlik a kulisszák sötétjében, mint gondolnánk!

Nemcsak a stúdiónak voltak problémái a rendezőpárossal, de a stábnak is. Többek között nem értették, hogy egy ilyen kaliberű filmnél, hogyan várhatják el a rendezők, hogy délután 1-kor kezdjék csak el a felvételeket? Ez egyáltalán nem megszokott a filmforgatásokon.

Amikor pedig eljutottak a tényleges munkálatokig, a felvételekkel is gondok voltak: egy jelenetnél, ami minimum 12-15 kamera beállítást igényelt volna, Lord és Miller csupán három szögből vetették fel az operatőrökkel. Ez pedig a későbbi utómunkálatoknál okozott gondot, hiszen a vágásnál behatárolja a vágók munkáját a túlzottan kevés alapanyag.

Ráadásul a forgatókönyv írói, Lauren Kasdan és fia is elégedetlenek voltak a látottakkal, amikor ellátogattak a forgatás helyszínére…

Nemcsak a „felsőbb vezetés” kételkedett, hanem a szereplők és a stáb is! A rendezők sokszor ráerőltették a színészekre, hogy térjenek el a megírt szövegektől és inkább improvizáljanak. Mindezt úgy, hogy közben egy sereg ember várta volna tőlük az utasításokat. Persze, a másik oldalról nézve, ezzel a szabadsággal nemcsak a humort, de a szereplők legjobb teljesítményét szerették volna kihozni… azonban ez nem jött össze.

Emellett a stúdiónak az sem tetszett, amit Lord és Miller a főszereplőjükből, a Han Solót alakító Alden Ehrenreich-ből hoztak ki. Ezért döntöttek úgy, hogy egy tanárt küldenek a helyszínre, hogy kijavítsa a hibákat. Ez persze nem lenne szokatlan húzás, azonban a forgatás ezen szakaszában már erősen meglepő, és nem túl sok pozitívumot ígérő fordulat.

Amikor mindenki megtudta a hírt, hogy végül kirúgták a direktorokat, meglepő volt a stáb reakciója: örömujjongásban törtek ki! Mindenki boldog volt, hogy Ron Howard váltja le az eddigi főnökeiket.

Júliusban fejezték volna be a forgatásokat, azonban a csere és a rengeteg probléma miatt egészen szeptemberig csúsznak a munkálatok!

Forrás: The Hollywood Reporter, Movieweb

Legnézettebb videók