Műsorújság
RTL Most

Szülinapos akcióhős: ezek a kedvenc Bruce Willis filmjeink!

Egy német katonai bázison született, remek énekes, kiválóan játszik szájharmonikán, és senkinek sem áll jobban a vérfoltos fehér trikó, mint neki. Boldog 63. születésnapot Bruce Willis!

Die Hard-sorozat

Kezdjük a legnyilvánvalóbbal. John McLane vérgőzős, adrenalindús kalandjai minden akció-rajongó szívében különleges helyet foglalnak el, aki pedig még nem látta őket, ideje azonnal pótolni. A nyolcvanas-, kilencvenes évek igencsak bőséges akciófilm terméséből vitathatatlanul az egyik legjobb a Die Hard széria.

Az utolsó cserkész (The Last Boyscout)

Kevésbé ismert, ámbár annál szórakoztatóbb akció-komédia, a zseniális Shane Black (Halálos fegyver sorozat, Rendes fickók) tollából. Damon Wayans és Bruce Willis párosa felejthetetlen, akárcsak a film beszólásai.

Ponyvaregény (Pulp Fiction)

Ha a filmvilág legtökösebb karaktereit keressük, nem árt Quentin Tarantino filmjei körül szaglászni egy kicsit. Butch Coolidge a megvesztegethetetlen boxoló, aki szamurájkarddal és hányatott sorsú aranyórájával felszerelkezve nap végén elszáguld barátnőjével a naplementébe, természetesen egy Zedtől lopott motoron. És, ha azt kérdeznétek ki az a Zed? Butch-nak arra is megvan a tökéletes, félreérthetetlen válasza.

Armageddon

Valld be, bármennyire is giccses ennek a katasztrófafilm-klasszikusnak a befejezése, te is elérzékenyültél rajta. Az Armageddon igazi sztárparádé, amit minden hibája ellenére szeretünk.

Ötödik elem

Bár már 21 év eltelt a megjelenése óta, Luc Besson sci-fi klasszikusa még a mai napig lenyűgöző és élvezetes kalandozás az űrlények jövőbeli világában. Kétség kívül a legjobb science-fiction mozi, amiben Willis szerepelt.

A Sakál (The Jackal)

A változatosság kedvéért, Willis ezúttal nem a világmegmentő jófiú, hanem véreskezű bérgyilkos. Persze bármennyire is szimpatizálunk az ügyeletes jófiúval, Richard Gere-rel, egy részünk így is Bruce-nak szurkol ebben a végtelenül feszült akció-krimiben.

Hatodik érzék

Újabb filmklasszikus, ezúttal egy mára kissé letűnt rendezőtől, M. Night Shyamalantól. Bruce Willis ezúttal nem akarja megmenteni a világot, csupán egy halottlátó kisfiún szeretne segíteni, hogy végül a filmtörténelem egyik legnagyobb csavarjával vágjanak arcon minket, nézőket.

A sort még folytathatnánk, hiszen Willis nevéhez számos remek film fűződik még, de azokat majd jövő ilyenkor vesszük górcső alá. Addig is, ha nektek is megjött a kedvetek egy tökös Bruce Willis mozihoz, nézzétek meg a felsorolt filmek egyikét, vagy kapcsoljatok a Film +-ra, csütörtök este 21:00 órakor, és nézzétek meg a Red című filmet!

Legnézettebb videók