Műsorújság
RTL Most

Sztárok, akik majdnem meghaltak forgatás közben

Van, akinek egy verekedős jelenet, van, akinek fulladás és van, akinek egy lenge öltözet került majdnem az életébe. Egy biztos, filmsztárjaink élete nem csak játék és mese. Összegyűjtöttünk nektek 5 színészt, akik majdnem az életükkel fizettek egy-egy, azóta már híressé vált jelenetért.

Kedvenc világsztárjaink, bizony sokszor kerülnek veszélyes helyzetekbe, melyeket halált megvető bátorsággal vállalnak, csupán azért, hogy mi a mozivászon előtt megkapjuk azt a bizonyos katartikus filmélményt. Erre persze mondhatnánk, hogy ilyen ez a popszakma és hogy erre találták ki a kaszkadőröket. Viszont számos színész olyannyira komolyan veszi szerepét, hogy esze ágába sincs helyettest használni. Hihetetlenül bátrak vagy megőrültek? Elvetemült maximalisták vagy szerencsétlenül járt áldozatok? Talán valahol mindegyik igaz.

Johnny Depp

A jóképű színész a Magányos lovas forgatásán került életveszélyes helyzetbe. Egy vágta közben ugyanis meglazult a nyereg, amiből Depp kicsúszott és fejjel lefelé került, néhány centire a vágtató ló patájától. Szerencsére, volt annyi lélekjelenléte, hogy kiszabaduljon és leugorjon.

Kate Winslet

A színésznő volt olyan bevállalós és őrült, hogy búvárruha nélkül alakította a haldokló Rose-t a Titanic forgatása közben. Ennek köszönhetően komoly tüdőgyulladást kapott. Ám nem ez volt az egyetlen balesete a filmklasszikus készítése alatt, ugyanis az egyik jelenetben majdnem vízbe is fulladt, influenzás is lett, sőt, egy csont is elrepedt a könyökében. Így nem meglepő, hogy kijelentette: soha többé nem hajlandó James Cameronnal dolgozni.

 


Jennifer Lawrence

Az Éhezők viadala: A kiválasztott című film forgatásán egy katasztrófafilmbe illő jelenet játszódott le egy meghibásodott ködgép miatt, mely majdnem a színésznő életébe került. Épp egy sötét alagútban forgattak, amikor arra lett figyelmes mindenki, hogy a színésznő és a stáb eltűnik a ködben. Sokan elkezdtek sikítozni, köhögni és fulladozni. Mindenkit a szellőző irányába próbáltak terelni, ám Lawrence-t nem találták. A mentőcsapatok azonban szerencsével jártak, s bár komolyabb dolog nem történt, állításuk szerint, mikor megtalálták Jennifert, a lány remegett a félelemtől.

Daniel Day-Lewis

Aki Daniel Day-Lewis rajongó, tudja, hogy a színész végtelenül maximalista és alaposan felkészül karaktereire, a film készítése alatt nem lép ki az általa alakított szerepből. Így esett, hogy a New York bandái forgatása alatt végig a kornak megfelelő öltözékben flangált, és hát, mint tudjuk, 1863-ban még nem volt jellemző a polár pulcsi és a derékmelegítő. Elvakultságának meg is lett az eredménye egy szép tüdőgyulladás formájában, melyet a színész időhiány miatt nem kezeltetett. Az orvosok aztán megfenyegették, ha ez így megy tovább, belehalhat a betegségbe. Ennek hatására szerencsére időt utazott és visszaugrott a jelenbe, egyenesen egy kórházi ágyikóba.

Sylvester Stallone

Sokakban felmerült a kérdés: vajon miért lettek annyira élethűek a Rocky IV. bunyós részei? Nos, mert a színészek igazából püfölték egymást. És ha ez nem lenne elég, az utolsó jelenetben, amikor Rocky vesztésre áll, Stallone igazából megkérte Lundgren-t, hogy üssön akkorát, amekkorát csak bír. Végül megkapta, amire vágyott, ugyanis egyenesen  a kórházba vitték, ahol nyolc napig volt az intenzíven szívdagadás miatt.

A felsorolás is bizonyítja, világhírű színészeink élete nem csak csillogásból áll. Mi pedig hálásak lehetünk, hogy akár életüket is hajlandóak kockáztatni azért, hogy minket szórakoztassanak. Na és persze a soknullás fizetésért.

Forrás: Dailymail, Moviepilot
Képek: Tumblr

Legnézettebb videók