Műsorújság
RTL Most

Íme 10 érdekesség a Star Wars: Baljós árnyakról!

Vasárnap este az RTL Klub-on láthatjátok az idén 20 éves Baljos árnyakat - ki ne hagyjátok!

1. A legtöbb díszletet a színészek fejmagasságáig építették fel. Liam Neeson annyira magas volt a többiekhez képest, hogy 150 ezer dollárral megdobta a gyártási költségeket!

2. Amikor megjelent a legelső kedvcsináló a filmhez, rengeteg rajongó csak azért vett teljes árú mozijegyet, hogy megnézhesse. Miután lement a trailer, kisétáltak a vetítésről.

3. Az angol eredetiben egyszer sem hangzik el a "lightsaber" szó. Amikor Anakin beszél Qui-Gonnal, a "laser sword" kifejezést használja.

4. A szolgálólány, aki Jabba mellett látható a fogatverseny előtt, ugyanolyan ruhát viseli, mint Leia A Jedi visszatérben.

5. Eredetileg Benicio Del Toro alakította volna Darth Mault, de kiszállt a projektből, miután George Lucas kihúzta a karakter legtöbb szövegét. Del Toro Az utolsó Jedikben tért vissza a Star Wars-hoz, mint DJ!

6. A forgatókönyvből kiderül, Watto miért repül állandóan: nyomorék. Ha jól figyelünk, láthatjuk, hogy az egyik lába rövidebb mint a másik. Illetve azért beszél oldalasan, mert a törött agyar zavarja a kiejtésben.

7. Ahmed Best (Jar Jar) elmondása alapján Jar Jar szerepéért Michael Jackson kampányolt, de Lucas nem őt választotta, mert a sztár státusza "veszélyeztette" volna a filmet.

8. Darth Maul duplapengéjű fénykardját egy '96-os képregénysorozat ihlette, melynek címe "Tales of the Jedi: The Sith War".

9. Qui-Gon J-327-es modellként azonosítja a Hercegnő hajóját. A 327-es hangárban landolt a Falcon a Halálcsillagon a IV. részben, illetve ez volt annak a leszállópályának is a száma, amin Felhővárosban szálltak le. Sőt, az egyik fogat is 327-es!

10. Darth Maul összesen 6 percen keresztül látható az egész filmben, ezalatt háromszor szólal meg.

Ne felejtsétek: 

VASÁRNAP 18:55-TŐL BALJÓS ÁRNYAK AZ RTL KLUB-ON!

Tartsatok velünk jövő vasárnap is, akkor A klónok támadása következik!

Legnézettebb videók