Műsorújság
RTL Most

Íme 10 érdekesség a Star Wars: A klónok támadásáról!

Ha vasárnap, akkor Star Wars! Ezen a héten A klónok támadása esedékes, de addig is íme néhány érdekesség!

Ha kimaradt volna a 10 érdekesség a Baljos árnyakról, akkor erre tessék, most pedig jöjjön a II. rész!

1. Miután Jango Fett Obi-Wannal harcol, beüti a fejét űrhajója zsilipjébe. Ez nem véletlen, hanem szándékos utalás a IV. rész híres rohamosztagos-fej-beverős bakijára.

2. Ugyan Dooku gróf a film főgonosza, és még a bevezető szövegben is szerepel, de első megjelenésére egészen 1 óra 16 percig várnunk kell!

3. Ez az első olyan Star Wars film, amiben Yoda teljesen számítógép által generált (és itt fénykardozik először). A Baljós árnyak idején még nem volt megfelelő a technológia mindehhez, de A klónok támadása idejére már igen.

4. A Star Wars: Bounty Hunter (2002) című videojáték meséli el, hogy miért Jango Fettet választották a klónhadsereg mintapéldányának. Dooku gróf őt és több fejvadászt is felbérelt, hogy kapják el és öljék meg korábbi tanítványát, Komari Vosa-t. Mivel a küldetés egy teszt volt, ami csak Fettnek sikerült, Dooku őt választotta. Fett beleegyezett a dologba, egy feltétellel: kapjon egy nyers klónt (Bobát).

5. Rob Coleman (animációs rendező) elmondása szerint egyetlen klónpáncélzat sem igazi a filmben: mindegyik klón számítógép által generált, a mozgásukat pedig az Industrial Light & Magic dolgozóiról mintázták, akiken max. sisak, vagy a lábpáncél-rész volt rajta.

6. A klasszikus trilógiában a filmek elején olvasható szövegben bizonyos fontos dolgokat nagybetűvel írnak (pl. HALÁLCSILLAG, GALAKTIKUS BIRODALOM) - ahogy itt is: KÖZTÁRSASÁGI SEREG. A Baljós árnyakban és A Sith-ek bosszújában ez nincs így.

7. Dooku gróf karaktere egy ponton még nő volt. Ezt az elgondolást nem kukázták teljesen: így született meg Asajj Ventress karaktere, akivel többször is találkozhattunk a Clone Wars animációs sorozatban, képregényekben és könyvekben is.

8. Az Obi-Wannak halálpálcikát kínáló idegent nem más alakítja, mint Matt Doran - a Mátrixban ő keltette életre Mouse-t, aki a piros ruhás nőt alkotta!

9. Ez az első olyan Star Wars film, ami egy évben jelent meg egy Star Trek filmmel: Star Trek: Nemesis. (Egyben ez volt az utolsó Star Wars film, ami videokazettán is megjelent).

10. ÁLLÍTÓLAG George Lucas eredeti ötlete a Klónháborúkkal kapcsolatban az volt, hogy a galaxisban mindenki a saját klónjával harcol... Azt azért megnéztük volna!

Ne felejtsétek: 

VASÁRNAP 18:55-TŐL A KLÓNOK TÁMADÁSA AZ RTL KLUB-ON!

Tartsatok velünk jövő vasárnap is, akkor A Sith-ek bosszúja következik!

Legnézettebb videók