Műsorújság
RTL Most

Öt film, ami bizonyítja, hogy Mel Gibson tud rendezni!

A színész-rendező ma ünnepli 61. születésnapját ebből, illetve a közelgő Golden Globe - és Oscar-díjátadó gálák miatt úgy gondoltuk, érdemes végig vennünk miket köszönhetünk a sztárnak!

1. Az arc nélküli ember

A szinte már remeteként élő férfiről szóló dráma, biztosan mindenkit megérint, aki csak látja!

Mel Gibson 1993-as első rendezésében a főszereplő férfit több rejtély is övezi, az egyik a múltja a másik pedig, az a baleset, aminek következtében eltorzult az arca. Emiatt pedig leginkább csak kívülállóként él a kisvárosban, ahova egy 12 éves Chuck nevű fiú érkezik, hogy ott töltse a nyári szünidőt. A helybeliek számára két idegen hamar összebarátkozik.

2. A rettenthetetlen

Az viszont biztos, hogy a skót felkelő történetét mindenki ismeri!

Ha nem is, feltétlenül azért mert ezzel a filmmel Mel Gibson elnyerte a legjobb rendező Golden Globe-díját, vagy mert öt (legjobb film, rendező, operatőr, hangvágás és smink) kategóriában is Oscar-díjat nyert a mozi. Sokkal inkább emlékezetes maradt a kék arcfestéses, lobogó sörényes, bátor hős miatt, valamint a mindig csodaszép Sophie Marceau alakításáért.

3. A Passió

A film Názáreti Jézus életének utolsó tizenkét óráját mutatja be, olyan szereplőkkel, mint Monica Belucci, Maia Morgenstern és Jim Caviezel, ugyanis ezúttal Gibson valóban a kamera mögött maradt és kipróbálta, milyen, ha nem sajátmagát, hanem másokat kell rendeznie. Hiába azonban a hatalmas hírverés az alkotás körül, az Oscar-gálán végül nem sikerült, még abban a három kategóriában sem győzedelmeskednie, amiben jelölték.

4. Apocalypto

A szintén több díjra is jelölt film egy letűnt népről és kultúrájáról szól, akiket egy nap maja harcosok támadnak meg. A falut a maják lemészárolják, néhány embert pedig fogva tartanak, hogy feláldozhassák őket az isteneik előtt. A törzs egyik tagjának azonban sikerül megszöknie, akit ezután a dühödt maják vesznek üldözőbe.

5. A fegyvertelen katona

 


Mel Gibson közel egy évtizedig nem rendezett, ám a legújabb alkotását, A fegyvertelen katonát Andrew Garfiled főszereplésével, jobb lesz megjegyeznünk!

A magyar és a külföldi kritikusok egyaránt Gibson nagy visszatéréseként emlegetik a második világháborús történetet egy katonáról, aki több okból is úgy dönt, nemet mond az erőszakra, ezért nem hajlandó fegyvert fogva harcolni és öldökölni a csatamezőn és aki végül több társát is megmenti.

Még az is lehet, hogy A rettenthetetlen sikere után ismét Oscar-díjat nyer a szülinapos?

Mindenesetre irány a mozi A fegyvertelen katona című filmet december 29-óta megtekintheted!

Képek: tumblr.com

Legnézettebb videók