Műsorújság
RTL Most

Összegyűjtöttük Robin Williams legjobb alakításait!

Nyugi, nem csaptunk csak úgy a hasunkra, kikutattuk, mely filmjeivel érte el a legnagyobb kritikai sikereket, és most azokat az alakításait szedtük egy nagy csokorba, amelyeket díjakra is válthatott.

Hiába kellett búcsút mondanunk – lassan már négy éve – a legendás színésznek, az imádnivaló, a cuki vagy akár a legkomolyabb szerepeivel örökké velünk marad. Rengeteg kedvencünk akad tőle, most azonban nem a saját ízlésünkre és lelkivilágunkra támaszkodtunk a válogatásnál.

Megnéztük, hogy melyik filmjeivel sikerült akár egy-egy Oscar szobrot vagy Aranyglóbuszt begyűjtenie.

Nézzük a legnagyobb díjátadós sikereit!

Jöjjön a legnagyobb elismerés, az Oscar:

Williams-t összesen négyszer érte az a megtiszteltetés, hogy az Akadémia is felfigyelt a munkájára. A jelölései közül ugyan csak egyet sikerült szoborra váltania, mégis, vannak olyan színészklasszisok, akiknek ennyiszer sem sikerült.

1997-ben sétálhatott fel a nagy pódiumra, hogy átvehesse első és egyetlen díját a Good Will Hunting-ban nyújtott alakításáért. Matt Damon mellett ő volt a legfontosabb pontja ennek a filmnek, amelyben egy pszichológus bőrébe bújva, egy igazán komoly és fontos karaktert keltett életre, nem is akárhogy. Járt neki az a Legjobb Férfi Mellékszereplő díj!

Amiért még jelölték:

  • Jó reggelt, Vietnam! (’88)
  • Holt költők társasága (’90)
  • A halászkirály legendája (’92)

Azért ez sem semmi, nézzük az Aranyglóbuszt:

A Golden Globe-on nagyobb sikereket ért el a színész, hiszen itt 11-szer is ott lehetett a jelöltek listáján, amelyek közül ötször győzni is tudott! Sőt, 2005-ben még a Cecil B. Demille díjjal is kitüntették.

De nézzük a díjnyertes alakításait:

  • Jó reggelt, Vietnam! (’88)
  • A halászkirály legendája (’92)
  • Aladdin (’93)
  • Mrs. Doubtfire (’94)

Ráadásul a ma esténket is a legendás színésszel és egyik Aranyglóbusz-díjas filmjével tölthetjük!

Ma este 21:45-kor kezdődik a Mrs. Doubtfire az RTL Klubon!

Nektek mi a nagy kedvencetek Robin Williams-től?

Legnézettebb videók