Műsorújság
RTL Most

Nem hiszitek el! Biztosan megcsinálják a Top Gun 2-t!

Ha a folytatások nagy mesterét keresnétek Hollywoodban, akkor elég Tom Cruise házáig sétálni, hiszen ezen a ponton már biztos: nincs olyan ikonikus filmje, aminek ne vállalná be egy újabb részét!

31 évvel ezelőtt, 1986-ban berobbant a Top Gun, benne az irtózatosan sármos Tom Cruise-zal, vadászrepülőgépekkel, szerelemmel, zseniális betétdallal, és tesztoszterontól áradó jelenetekkel. A film akkor mindent felbolygatott, az emberek megvesztek érte, nők milliói akarták levadászni Cruise-t, hogy feleségül vegye őket – most pedig úgy tűnik, az egész sikersztori tovább szárnyalhat.

Már jó pár éve benne van a levegőben egy Top Gun 2 lehetősége: maga a főszereplő áradozott róla többször is, hogy benne lenne egy ilyen projektben. Az eredeti tervek azonban nem úgy alakultak, ahogyan akarták, hiszen 2012-ben elhunyt Tony Scott – neki szánták volna a második felvonás rendezői székét. Ezek után új jelöltet kellett keresni, kicserélődtek a forgatókönyvírók is… a film pedig egy kicsit elveszett az éterben.

Cruise azonban nemrég megerősítette, hogy nem kell letenni a Top Gun 2-ről, hiszen valószínűleg már jövőre elkezdődhetnek a forgatások!

A hamarosan érkező, A múmia című filmje promózása közben ejtette el az infókat a rajongók előtt, úgyhogy kezdődhet is a tömegpánik: vajon ezt a folytatást is sikerre viszi a leállíthatatlan akciósztár?

Nem lepne meg minket, ha igen! Cruise a mai napig minden filmjében a 100%-ot akarja nyújtani, így például a legtöbb kaszkadőr mutatványt is maga hajtja végre a forgatások alatt – így tett például a Mission: Impossibble hatodik részének felvételeinél is.

Persze, ha a régi karakterek felélesztéséről beszélünk, Cruise még akkor sem győztes, hiszen Harrison Ford nemcsak a Star Wars-t, az Indiana Jones sztorikat, de most a Szárnyas fejvadászt is újjá éleszti.

Ezen a ponton viszont felmerül a kérdés: mennyi idő telhet egy-egy folytatás között? Manapság a feldolgozások mellett, az is kezd tendencia lenni, hogy a régmúlt sikereihez újabb történetszálat írnak. Teljen el akár 20, 30 vagy 40 év.

Legutóbb a Trainspotting kapta meg 21 évvel később a második részét, a Szárnyas fejvadász pedig 35 év után folytatódik! Vannak tehát meghökkentő sokadik részek dögivel.
 

Forrás: Collider

Legnézettebb videók