Műsorújság
RTL Most

Nektek mi a kedvenc Harry Potter-emléketek?

Mivel nemsokára újabb J. K. Rowling sztori kerül a mozikba, bennünk túlcsordult a nosztalgia és elővettük az eredeti sorozatot. Megkönnyeztük és közben egy picit újra gyereknek éreztük magunkat. De nem csak mi gondolunk így vissza rá, hanem a szereplők is.

Megvan az a pillanat, amikor először nyitottátok ki a Bölcsek kövét és utána órákig beszippantott Harry története? Mifelénk konkrét hadicselt kellett kidolgozni, hogy megszerezzük a könyvet, hiszen karácsonyi ajándékként a ház egyik rejtett zugában pihent. Persze, hason csúszással és leleplezhetetlen manőverekkel megtaláltuk, és mivel anya épp akkor nyitott be a szobába, amikor a kincset vizslattuk, büntetésből előre megkaptuk. Micsoda büntetés… soha rosszabbat! Ez a mánia pedig az évek során egyre csak terebélyesedett, amikor pedig már a filmeket is csodálhattuk, egyenesen beleszerelmesedtünk!

De nem csak nekünk akadnak szép és libabőrt okozó emlékeink ezzel kapcsolatban, hanem a Harry Potter-filmek stábjának is! Nézzük, mire emlékeznek vissza a legszívesebben!

Daniel Radcliffe (Harry Potter)

 


A kiválasztott, akinek meg kellett küzdenie Voldemort nagyúrral, aki minden gardróbban kuksoló csöndes és visszafogott kissrácnak erőt adott ahhoz, hogy bizony, mindenkiben ott rejtőzik a varázslat. Radcliffe azon túl, hogy zokogva búcsúztatta el szeretett karakterét az utolsó forgatási napon – karöltve kollégáival, Rupert Grinttel és Emma Watsonnal –, egy-két jelenet felvételét különösen a szívébe zárta:

„Durván beijedtem Ralph Fiennes-tól. Sőt, ha belegondolok, a mai napig kiráz tőle a hideg valamilyen szinten. Persze a való életben egy végtelenül kedves ember. De ha a színészi játékéról van szó, simán eléri, hogy összecsináld magad.”

Emma Watson (Hermione Granger)Hogyha valakik kiskoruk óta folyamatosan együtt dolgoznak és mondhatni együtt nőnek fel, akkor nem kicsit fura lehet azt az instrukciót kapni, hogy akkor most szépen smároljátok le egymást! Így volt ezzel Watson is, akinek ugyebár az utolsó részben intenzív csókjelenete volt Rupert Grinttel. Amikor azonban két ember testvérként tekint egymásra, ez egy kissé nehézkes feladat lehet:

„Amikor eljött az idő, hogy felvegyük a Ron és Hermione közötti csókjelenetet, Ruperttel be voltunk rezelve. Majd meghaltunk a nevetéstől. Nagyon nehéz komolyan venni a helyzetet, annak ellenére is, hogy tudtuk, ezt meg kell csinálnunk, hiszen 10 éven és 7 filmen keresztül épült ez a románc. De a végére összehoztuk. Kuncogtam közben, de jó volt.”

Persze, a színésznőnek akadtak megbánt pillanatai is: egyrészt, hogy nem forgathatott sokat Ralph Fiennes-szal, és hogy nem tömte tele magát elég édességgel a forgatások alatt.

Rupert Grint (Ron Weasley)

 


Egy film felvételekor az első napon nem feltétlenül azt a jelenetet veszik fel először, amiben ténylegesen először tűnik fel a karakter a nagyvásznon. Így volt ez Ruperttel is, aki élete első felvételén a Bölcsek köve utolsó jelenetét vette fel:

„Rengeteg ember vett körül, és minden annyira zavaros és lenyűgöző volt. Imádtam az egészet! Attól a perctől imádtam, hogy Chris Colombus először kimondta, hogy felvétel. Teljesen felpörgetett.”

Alan Rickman (Piton professzor)

 


Sajnos a szigorú, ámde csupaszív professzort alakító színésztől már el kellett búcsúznunk. Azonban folyton azt mesélte, hogy mindig olyan érzés volt magára ölteni a köpenyét, mintha haza érkezett volna! Minden évben hét hetet azzal töltött, hogy Pitonként suhan a Roxfort falai között. Persze, neki is akadt olyan meghatározó élménye, amelyre mindig boldogan gondolt vissza:

„Még kissrácként a színházban néztem Michael Gambont (Dumbledore) és Maggie Smith-t (McGalagony), aztán egyszercsak egymás mellett ültünk és nevettünk a Harry Potter forgatási szüneteiben. Igazán különleges élmény volt.

Tom Felton (Draco Malfoy)

 


Az örök rosszfiú Feltonnak egy jó élmény helyett inkább egy viszonylag rossz maradt meg:

„Annyira féltem Alantől (Piton), hogy kemény öt évembe telt, hogy értelemesen el tudjak vele beszélgetni. Pedig annyira intelligens humora van. Miközben Piton egy rettentően ijesztő alak, Alan egy nagyon barátságos ember volt.”

Matthew Lewis (Neville Longbottom)


Az azóta kábé szexszimbólummá avanzsálódott színész, nem éppen a külsejével hódított a forgatások alatt. Pedig már akkor megindult a fejlődés útján, ebből azonban a környezete nem sokat vehetett észre, hiszen a karakterének megfelelően kellett kinéznie:

„Kövérebbnek öltöztettek a harmadik, negyedik, ötödik és a hatodik filmben is. Ráadásul a harmadik és negyedik film forgatásakor műfogakat kellett hordanom. Ez mondjuk egyáltalán nem érdekelt, egészen 14-15 éves koromig. Akkoriban mindenhol lányok voltak. Én meg csak azt kérdezgettem magamtól: miért pont én?!”

Robbie Coltraine (Rubeus Hagrid)


Hagrid. A név, aminek hallatán azonnal elmosolyodunk és melegség járja át a szívünket. A karakter, akinél drágább, kedvesebb és szeretnivalóbb nem igazán van még egy. És Robbie Coltraine, aki megajándékozott minket ezzel az óriási behemóttal:

„Egész életemben mindig rossz vagy vicces karaktereket játszottam. Nem igazán alakítottam még egy ennyire kedves valakit. Úgyhogy ez a 10 éves kitérő egy igazán jó élmény volt. A kis gyerekek a mai napig óriási szemekkel néznek rám a boltban. Ez persze egy picit fura.”

Julie Walters (Mrs. Weasley)A Weasley mama, aki mindenkit a szíve csücskeként szeretett – talán még minket is –, tényleg egy imádnivaló teremtés, és a Harry Potter-családja valóban anyukaként tekintett rá:

„Imádtam a filmbeli gyerekeimet! A negyedik filmben nem szerepeltem, és kaptam tőlük egy képeslapot, amiben azt írták, hogy ’Gyere vissza, anya! Apa nem bír velünk!’ Ebből is látszik, hogy a munka egésze olyan családias volt. Sosem láttam még ilyen sorozatot. Gondolom azért volt így, mert 10 éven keresztül figyelhettük, ahogy a gyerekek felnőttek, mi pedig velük öregedtünk meg. Sosem éreztem munkának!”

Ebben a családban egy picit azért mi is benne voltunk. Ennyi időt eltölteni ugyanazokkal a karakterekkel, külső szemlélőként és meghatározó élmény. És annyira, de annyira hiányzik!

Neked mi a kedvenc HP-emléked?

Forrás: Entertainment Weekly
Képek: Tumblr

Legnézettebb videók