Műsorújság
RTL Most

Nehéz bevallani, de jöjjön 5 remake, ami jobb, mint az eredeti!

A feldolgozás szó nem mindig sugallta azt a silány minőséget, mint amit napjainkban takar egy-egy mozi kapcsán. Éppen ezért összegyűjtöttünk néhány olyan újra gondolást, ami van olyan jó, mint az azt megelőző alkotás, sőt van, hogy az újabb verzió túlszárnyalja elődjét!

Arról nem is beszélve, hogy gyakorta esünk abba a hibába, hogy nem is vagyunk tisztában azzal, hogy egy remake-t nézünk, így nemcsak arra figyeltünk, hogy különösen jó feldolgozásokat szedjünk össze nektek, hanem, hogy az alkotások meglepőek is legyenek:

1. Egy asszony illata

Al Pacino két feldolgozásért is Oscar-jelölést kapott, az egyik a Keresztapa II. volt, a másik pedig az Egy asszony illata, amiért végül meg is kapta az aranyszobrot, amin persze nincs is min csodálkozni, hiszen kevés ennél fantasztikusabb filmet, illetve alakítást láthattunk. A film eredetije egyébként egy 1974-es olasz alkotás.

2. A hét mesterlövész

Akira Kurosawa az egyik legtehetségesebb alkotó a filmtörténet során, írásai, rendezései és sajátos stílusa minden tekintetben kiemelkedővé tették. Nem csoda, hogy A hét szamuráj című művének feldolgozása, ugyanakkora siker lett, mint az eredeti. John Sturges A hét mesterlövész című filmje ugyanis szintén filmtörténeti alkotássá vált, ami a sztori legújabb remake-jéről már kevésbé mondható el, pedig látszólag a készítők mindent megtettek az ügy érdekében!

3. A muzsika hangja

Julie Andrews egyik legemlékezetesebb alakítása, olyan legendát teremtett, hogy azóta is dúdoljuk és táncoljuk az ikonikussá vált dallamokat és koreográfiákat, ahogyan egy életre megjegyeztük Christopher Plummer nevét is. Azt azonban már annál kevesebben tudják, hogy ez a csodálatos és megható mozi egy 1956-os német alkotás újabb verziója!

4. A tégla

Mind tudjuk, hogy Martin Scorsese egy zseni, ezt pedig az is bizonyítja, hogy nem csak saját ötleteit képes sikerre vinni, hanem már meglévő elképzelésekből is ki tudja hozni a legjobbat! Így történt ez A tégla című mozi esetében is, amiben ráadásul Mark Wahlberg-et, Matt Damon-t és Leonardo DiCapriot láthattuk, ezek után pedig még nehezebb elképzelnünk, hogy eredetileg egy Hong Kong-i film volt, ami még 2002-ben készült!

5. 12 majom

Brad Pitt zseniális játéka klasszikussá tette az időutazós filmet, nem is csoda, hogy Oscar-jelölést kapott érte, már csak azt nem értjük, hogy miért nem kapta meg! Na, de működhetne-e a sztori a sztár nélkül is? Merthogy ugyebár az eredeti ’62-es francia filmben nem szerepel Pitt. Mi pedig váltig állítjuk, hogy a 12 majom című film csak miatta lett olyan, amilyen!

Forrás: tasteofcinema.com
Képek: tumblr.com

Hasonló videók

  • Sean Vetter (Vin Diesel) rendőrtiszt partnere segítségével kézre keríti a mexikói drogkartell fejét, akinek a helye nem sokáig marad üresen: Diablo, a könyörtelen szállító kerül a kokain-birodalom élére. Az újdonsült drogbáró azonnal parancsot ad Vetter likvidálására. Az ügynök ugyan megússza a támadást, gyönyörű felesége azonban meghal a tűzharcban. Bosszúra éhesen, mindent feladva Vetter a végső leszámolásra készül...

  • Chris Kyle (Bradley Cooper) az amerikai hadsereg mesterlövésze, mind közül a legjobb, 150 ellenséggel végzett. Gyerekkorában az apjával járt vadászni, akkor ismerkedett meg a fegyverekkel. Tengerészgyalogos kommandósként az első vonalban harcolt Irakban, társai életét védte és mentette a hajszálpontos, halálos lövéseivel. Ezért is kapta a Legenda becenevet, míg ellenségei Ördögként emlegették, és vérdíjat tűztek ki a fejére. Hazatérve egészen másfajta csata várta, arra törekedett, hogy jó apa és férj legyen.

  • Ben Randall (Kevin Costner), a legendás vízi mentő egy szerencsétlen bevetés során elveszíti egész csapatát. Ben beleveti magát a tanításba, de szabadelvű oktatási módszerével rövid időn belül felborítja a gondosan kidolgozott tantervet. A csoport egyik tagja, a fiatal úszóbajnok Jake Fischer (Ashton Kutcher), akinek eltökélt szándéka, hogy ő legyen a legjobb a csapatban. Fischer nem könnyű eset, de Randallnek kemény munkával sikerül elérnie, hogy a fiúból valóban elhivatott vízi mentő váljék.

  • Dave Harken (Kevin Spacey) megalomán marketinges, Dr. Julia Harris (Jennifer Aniston) szexmániás fogorvos, Bobby Pellitt (Colin Farrell) pedig mindent tönkretesz maga körül. Ők hárman a világ legutálatosabb főnökei. Kurt (Jason Sudeikis), Nick (Jason Bateman) és Dale (Charlie Day) a szenvedő alkalmazottak, akik felbérelik Jonest (Jamie Foxx) három piszkos munkára. Jones azonban csak tanácsadóként hajlandó közreműködni, és azt tanácsolja, egymás főnökeit tegyék el láb alól. Az amatőr banda a sorozatokból vett fogásokkal vág neki a feladatnak.

  • Kalifornia lakói mindenre fel vannak készülve, csak erre a katasztrófára nem. Amikor 9-es erősségű földrengés dönti romokba San Franciscót, Ray, a profi pilóta (Dwayne Johnson) és válófélben lévő felesége, Emma (Carla Gugino) vállalják a lehetetlent. Megpróbálják felkutatni és megmenteni a romok között maradt lányukat. De amikor azt hiszik, túl vannak a nehezén, akkor jön csak a java.

  • Dastan (Jake Gyllenhaal), az utcagyerekből lett herceg kénytelen szövetségre lépni a gyönyörű, de veszélyes Taminával (Gemma Arterton), hogy megmentsék pusztulástól az egész világot. A veszélyt maga a herceg okozta, akit a gonosz Nizam (Ben Kingsley) csellel rávett, hogy eressze ki a mágikus homokórából az idő homokját, ami az egész ország lakosságát félelmetes démonokká változtatta. Dastanon a sor, hogy helyrehozza a hibáját, ám ehhez az idő tőrjére és őrzőjére, Taminára is szüksége van.

  • A pesti bérházak rengetegében áll a Parkoló. A Parkoló ura Légiós (Lengyel Ferenc) egy saját kis birodalmat hozott létre a tűzfalak tövében, és nem akarja, hogy a külvilág káosza betörjön ide. Egy nap azonban olyan vendég érkezik, aki felforgat mindent. Imre (Szervét Tibor), a gazdag üzletember 1968-as Ford Mustangjának keres biztonságos parkolóhelyet. Hamarosan egy fordulatos, meglepetésekkel teli párbaj veszi kezdetét a belváros két magányos harcosa között a hullámpalával fedett parkolóhelyért.

  • Turk Henry (Antonio Banderas), a híres rocksztár Chilében nyaral. A gondtalan napoknak azonban egy csapásra vége szakad, amikor szupermodell felesége, Sheila (Olga Kurilenko) emberrablók fogságába kerül. A helyi hatóságok tehetetlenségét látva a rocksztár akcióba lendül, hogy megmentse feleségét.

  • Will Turner (Orlando Bloom) és Elizabeth Swann (Keira Knightley) összefognak régi ellenségükkel, Barbossával (Geoffrey Rush), hogy megmentsék Jack Sparrow kapitányt (Johnny Depp) és Bill Turnert. Ehhez azonban szükségük van a világ végére vezető térképre, amire a titokzatos sárkányasszony is igényt tart. Will és Barbarossa végül a tengerfenéken találja meg Jack Sparrow kapitányt és hajóját, a Fekete Gyöngyöt. Árulás és hűtlenség között navigálva szövetségeseket keresnek, hogy megvívják utolsó döntő csatájukat.

  • A gyönyörű és tiszta szívű fiatal lány, Demóna (Angelina Jolie) idilli körülmények közt nevelkedik, ám egy nap hadsereg szállja meg a királyságot. A népét védelmező Demóna hamarosan árulás áldozatává válik, amelynek hatására szíve kővé változik. A lány és az ellenséges király örököse közt ádáz küzdelem veszi kezdetét. Demóna bosszúból megátkozza ellenfele újszülött kislányát, Csipkerózsikát. Ahogy a gyermek kezd felcseperedni, Demóna kénytelen rádöbbenni, hogy Csipkerózsika kezében van a királyság békéjének és saját boldogságának a kulcsa is.

Legnézettebb videók