Műsorújság
RTL Most

Mit gondol Mark Hamill a Star Wars 8 címéről?

Mindenki Luke Skywalkere végre megnyugodhat: kiderült a következő rész alcíme – The Last Jedi –, úgyhogy most már nem kell tovább titkolóznia, sőt a véleményét is elmondhatja róla.

Akkora kultusz lengi körül a Star Wars filmeket és szereplőiket, hogy manapság már nehéz elmenni a legújabb infók mellett kiborulás nélkül, ráadásul mindenki folyton a legfrissebb pletykák után nyomoz. De ez nem volt mindig így! Amikor még csak szárba szökkent az egész történet – kezdve az első, azóta már negyediknek számító, Új reménnyel – senki sem foglalkozott a filmekkel. Legalábbis annyira nem, mint most.

Jelenleg őrület van!

Ezt Mark Hamill is érzi. Így, hogy végre kiderült, a nyolcadik rész a The Last Jedi (Az utolsó jedi) címmel fut majd, a színész megnyugodhatott. Egy interjúban elmesélte, hogy már tavaly, a forgatás alatt elárulta neki a rendező – Rian Johnson – a címet, aminek egyáltalán nem örült:

„Azt kértem tőle: ne mondj el nekem semmit! Beszélek álmomban! Teljesen megfélemlítenek minket, hogy nehogy kikotyogjunk bármit is. Vicces, mert amikor még az eredeti hármat forgattuk, senkit sem érdekelt.”
És hogy mit gondol magáról a címről? Szereti benne, hogy egyszerű és minimalista és neki egyfajta szamuráj érzetet közvetít. Nekünk is, na!

És hogy kire utalhat a cím? A rajongók többsége szerint csakis Luke lehet ez az „utolsó jedi”, főleg mivel a kánon szerint Luke az egyetlen jedi Yoda halála óta. Ez azonban felveti a kérdést: mi lehet Rey-vel és Luke korábbi tanítványaival – akik között a sötét oldalra átállt Kylo Ren is ott volt? A hetedik rész középpontjában ráadásul Rey állt, és a hihetetlen képessége, hogy tudja használni az Erőt. Pont ezért gondolt mindenki arra, hogy Luke jedinek fogja kiképezni.

Azonban a The Hollywood Reporter érdekes részletre hívja fel a figyelmet: a jedi nem feltétlenül jelent egyetlen embert…

Utolsó poénként pedig érdemes megjegyezni, hogy nem ez az első SW, ami ezt a címet kapta, hiszen egy 2014-es rajongói film ugyanezzel a címmel futott.


Forrás: The Hollywood Reporter, EW

Legnézettebb videók