Műsorújság
RTL Most

Mennyire befolyásolhatják a rajongók a filmkészítőket?

Női James Bond, meleg szuperhősök, újraforgatott jelenetek, teljesen átalakított forgatókönyvek. Mennyi befolyása van az interneten tobzódó rajongóknak? A véleményeknek senki sem szabhat határt: kérdés, hogy a stúdiók mennyire nyitottak ezekre az ötletekre.

Az utóbbi időben rengeteg olyan rajongói trendről hallani, melyek egyrészt nem is olyan nagy blődségek, másrészt olyan erősen tudják megpörgetni az internetes köztudatot, hogy szinte esélytelen, hogy nem jut el egészen az alkotókig a gondolat. Persze, nem szabad tagadni, hogy vannak közöttük végtelenül szélsőséges elképzelések és kattanások is, melyek több mint valószínűtlenebbek, de attól még érdekes belegondolni, hogy mennyivel nagyobb erő lakozik a mai rajongók kezében, mint például pár évvel ezelőtt.

Az Amerika Kapitány harmadik része kapcsán alakult ki a legfrissebb Twitteres elborulás: tömegek követelik, hogy hozzák össze a Kapitányt Bucky Barnes-szal. Egy hashtaget is indítottak az ügy érdekében a #GiveCaptainAmericaABoyfriend névvel. Utalva ezzel az elégedetlenségükre, hogy Steve Rogers-t Peggy Carter karjaiba dobták. Erre a döntésre persze kicsi esély sincs, de attól még eléggé nagy hangsúlyt kapott a téma.

 


A James Bond-ügy viszont már egészen más irányt is vehet: rengetegen pörögtek rá a lehetőségre, hogy Tom Hiddleston legyen az új 007-es Daniel Craig dezertálása után. Maga a színész is kapható lenne a projektre, illetve a szelek is jó irányból fújnak, és nagy lehet rá az esély, hogy a Lokiként mindenki kedvencévé vált színészt választják ki a szerepre. Már pénzügyi szempontból is megfontolandó döntés lehet, hiszen óriási rajongótábort tudhat maga mögött (Loki’s Army néven futnak). Persze a Jane Bond ötletelésekkel mi se tudunk nagyon mit kezdeni…

És ha már a célba talált hatásokról beszélünk: a legújabb – immáron harmadik – Star Trek esetében konkrétan odáig tudtak elmenni az előzetesen felháborodott fanok, hogy a kritikáikkal szíven ütve a készítőket, a rendező visszarohant pótforgatni a színészekkel, hogy még mentsék a menthetőt… ezek után izgalmas lehet, hogy vajon mit hoznak ki a dologból.


Persze a kritikákból jól is kijöhetnek a rendezők, így volt ezzel például J.J. Abrams is a hetedik Star Wars-szal, hiszen igazi fanatikusként tudta, hogy mi az, amit nem szabad csinálnia. Mik azok a részletek, amiket még George Lucas is elrontott a Hayden Christensen erában – a megépített helyszínek, lények és bábuk hiánya többek között –, vagy a korábbi részekben mellőzött női főszereplők is berobbantak végre Rey karakterével, sőt a most decemberben érkező Zsivány Egyesben is!

Azt látva pedig, hogy a kritikák néha tényleg betalálnak és akár még hatásuk is lehet, egyre több vélemény, teóriá, javaslat és kreatív ötlet születik. És ezek akár még jó hatással is lehetnek a filmiparra, ki tudja...

Forrás: The Hollywood Reporter
Képek: Tumblr

Legnézettebb videók