Műsorújság
RTL Most

Mennyi idősek voltak a valóságban kedvenc gimis filmjeink hősei?

Sosem értettük, miért nincsenek olyan gimnazista fiúk, mint mondjuk Heath Ledger vagy Channing Tatum! Hát most kiderült miért, ahogyan az is, hány sztár játszott már el egy-egy kamaszt miután már régen túl voltak saját tinédzserkorukon!

1. Tíz dolog, amit utálok benned

Heath Ledger rosszfiúja - aki ha teheti, inkább elkerüli az iskola területét - nem véletlenül nézett ki jobban és persze idősebbnek, mint társai, ugyanis a színész a forgatások alatt már a huszadik életévét is betöltötte.

2. A csodálatos Pókember

Nem csoda, hogy az Oscar-díjra jelölt sztár után, most tényleg egy tejfelesszájú hálószövőt kapunk Tom Holland személyében! Andrew Garfield ugyanis 29 éves volt, amikor először magára öltötte Pókember jelmezét, miközben Peter, a történet szerint még csak a középiskola padjait koptatta.

3. Bajos Csajok

Akárhányszor megnézzük ezt a filmet, mindig eszünkbe jut mennyire elrugaszkodott az amerikai gimik berendezkedéséről szóló történet. Nincs ez másképp a szereplőkkel sem, hiszen a koránál jóval idősebbnek tűnő, de kivételesen nem is annyira öreg Lindsay Lohan mellett, Rachel McAdams-nek huszonöt évesen sikerült megformálnia, az egyébként a sztori szerint tizennyolc éves méhkirálynőt.

4. Amerikai Pite

A jó öreg klasszikusban bizony a színészek sem voltak éppen tinédzserek, persze azért annyira öregek sem, volt például a csajozásban nem túl jártas Jim, az őt alakító Jason Biggs a forgatások alatt vált nagykorúvá.

5. Grease – Pomádé

Listánk egyik legmeglepőbb tinivígjátékban tulajdonképpen egyetlen kamasszal sem találkozhatunk, hiszen a szereplők többsége már régen elmúlt tizennyolc is, nem, hogy húsz! Vegyük például a szende jó kislányt játszó Olivia Newton-John-t, aki majdhogynem harminc éves volt a film felvételekor, de a szerelmét megformáló John Travolta is már betöltötte a huszonnégyet!

6. Rómeo + Júlia

A fiatal szerelmesekről szóló Shakespeare-történetet Baz Luhrmann is feldolgozta, nem is akárhogy! Az eredeti szöveget megtartva helyezte a drámát a modern korba, a szereplők valós életkorára azonban nem igazán figyelt, így történhetett meg az is, hogy az ifjú Rómeót a huszonkét éves Leonardo DiCaprio játszhatta el.

7. Kegyetlen játékok

Az alkotásban a Ryan Phillippe által megformált Sebastian elhatározza, hogy elcsábítja a gimi új igazgatójának egyetlen szeme fényét, a lányát, akit nem más alakít, mint Reese Witherspoon. Nos, ez a szerelmi történet sem nevezhető kamasz szerelemnek, főleg, ha figyelembe vesszük, hogy Phillippe huszonöt, míg az Oscar-díjas színésznő huszonhárom éves volt a film forgatása alatt.

8. Step Up

 


A táncos film egészen új megvilágításba helyezte a műfajt, ahogyan azt is, hogyan is kell kinéznie egy gimnazista lánynak, illetve fiúnak. Előbbi a dögös, kamaszproblémákkal még látszólag sem küzdő táncosnő, akit Jenna Dewan Tatum játszik, és aki egyébként huszonhat éves volt a forgatások alatt. Utóbbi pedig a szintén huszonhat éves, kigyúrt Channing Tatum, aki azonnal betáncolta magát nők millióinak a szívébe, korosztálytól függetlenül!

9. Euro Túra

Mit csináljon a szerencsétlen amerikai diák, ha vége a középsulinak és nem akar egész nyáron unatkozni? Elutazik Európába, ahol ahelyett, hogy magára szedne némi kultúrát, inkább bugyutábbnál bugyutább kalandokba keveredik. Ezen nincs is nagyon mit csodálkozni, azon ahogyan kinéznek, már sokkal inkább. Az Euro Túra főszereplőjét alakító színész, Scott Mechlowicz ugyanis huszonhárom éves volt ekkor.

10. Alkonyat

A romantikus történet, mikor a sármos és halhatatlan vámpír beleszeret, a teljesen átlagos, legfőképpen pedig halandó lányba, mindenki számára ismerős lehet. Kristen Stewart egyébként tizennyolc éves volt, mikor először játszotta el Bellát és talán még az is megbocsájtható, hogy a huszonkét éves Robert Pattinson alakítsa, az egyébként több mint száz éve tizenhét éves Edward Cullen-t.

Forrás: NME.com
Képek: tumblr.com

Hasonló videók

  • A megcsalás szabályai: Ha állandó kapcsolatod van, és valaki mással szexelsz. Nem minősül megcsalásnak, ha különböző az irányítószámotok. Nem minősül megcsalásnak, ha annyira be vagy állva, hogy nem is emlékszel rá, mert ha nem emlékszel rá, akkor igazából nem is történt meg. Nem minősül megcsalásnak, ha egyszerre két emberrel csinálod, mert érvénytelenítik egymást. De tutira megcsalásnak minősül, ha felveszed videóra és valaki véletlenül postázza a kazettát a csajodnak. Legnagyobb rémületére egy az egyben ez történt Josh-sal (Breckin Meyer) is. Josh ugyanis videóra vette egy röpke pásztoróráját, amit véletlenül élete szerelmének címezve adott postára. Valahogy utol kell érni a bűnjelet, mielőtt mindent végleg elront...

  • Az éjszakai munkából hazatérő Jillt (Amanda Seyfried) döbbenetes hír fogadja: testvérét, Mollyt (Emily Wickersham) elrabolták. Jillt egy évvel korábban szintén elrabolták, de megmenekült. A lány meggyőződése, hogy ugyanannak a sorozatgyilkosnak a fogságába került Molly is. A rendőrség őrültnek tartja a lányt, ezért nem akarnak segíteni neki. Jill érzi, hogy Mollyt megöli az elrablója, ezért maga indul a gyilkos nyomába, hogy megmentse testvérét.

  • Az angol miniszterelnök rejtélyes körülmények között meghal, és temetése kötelező minden nyugati vezető számára. De ami a világ legjobban őrzött eseményének indul, kiderül, hogy egy jól tervezett halálos támadás a világ legbefolyásosabb emberei ellen, hogy elpusztítsák az angol főváros összes nevezetességét. Csak három ember tudja megállítani ezt: az Egyesült Államok elnöke, Mike Banning (Gerard Butler), a titkosszolgálat vezetője és Benjamin Asher (Aaron Eckhart) angol ügynök, aki jogosan nem bízik senkiben.

  • Kate (Sandra Bullock) a munkája miatt megválik a gyönyörű tóparti házától. A postaládában üzenetet hagy a következő lakónak. Alex (Keanu Reeves), az építész megdöbbenve egy elhanyagolt házat talál. Előveszi Kate levelét és válaszol rá. Kiderül, hogy Alex és Kate nem egy idősíkban, hanem kétévnyi távolságban élnek egymástól. Levelezni kezdenek és egy nap úgy döntenek, hogy megpróbálnak találkozni.

  • Parapolis (Luciano Catenacci), a hírhedt görög tartja a markában Miami kaszinóit és fogadóirodáit. O'Connor admirális (Woody Woodbury) megelégeli a dolgot és hadat üzen az alvilágnak. Johnny Firpo hadnagyot (Terence Hill) bízza meg az akció lebonyolításával. Féltestvére, Charlie (Bud Spencer) régen szerencsejátékosként kereste a kenyerét, most betanítja a kártyatrükkökre testvérét is, így a két fivér együtt indul harcba a maffia ellen a kaszinóban.

  • Javában dúl a második világháború. A lelkes és mindenre elszánt ifjú, Steve Rogers (Chris Evans) is jelentkezik a hadseregbe, ám a gyenge fizikuma miatt eltanácsolják. Ezért örömmel jelentkezik a titkos katonai kísérleti programba, melynek keretében szuper katonát csinálnak belőle. Az izomkolosszussá fejlődött Amerika Kapitány feladata megállítani a nácik titkos tudományos részlegét, a Hydrát, melyet a világuralmi törekvéseket dédelgető, rettegett Vörös Koponya (Hugo Weaving) vezet.

  • Wilbur Walsh (Bud Spencer) és Matt Kirby (Terence Hill) a kikötőben bóklászva próbálnak munkát szerezni. Ám a furcsa párosnak nincs nagy szerencséje, munka helyett néhány helyi gengszter és pár autó szétpüfölésével kell vigasztalódniuk. Ezért úgy döntenek, hogy kirabolnak egy szupermarketet, de az akció balul sül el. A bolt hátsó bejárata helyett a helyi rendőrőrs ajtaján robbannak be. Hogy elkerüljék a letartóztatást, beállnak rendőrnek. A törvény jó oldalán állva sem hazudtolják meg önmagukat, aktuális pofonzáporaik között nyomozni kezdenek egy kínai titokzatos halála után, és miközben a szálakat gombolyítják, előszeretettel teszik helyre a környékbeli rossz fiúk állkapcsát és más, ütésre zsibbadó testrészeit is.

  • Will Strongholddal (Michael Angarano) szemben nagyok az elvárások. Szülei, Steve (Kurt Russell) és Josie (Kelly Preston) a világ legnépszerűbb és legbátrabb szuperhősei. Nem csoda, ha a szuperhős-csemeték sulijában mindenki nagy várakozással tekint az érkezése elé. A srác azonban csalódást okoz. Még egyetlen szuper képessége sem fejlődött ki. Egyik nap azonban felbukkan a főgonosz, aki nemcsak barátait és az iskolát, de Will családját is halálos veszélybe sodorja. Itt az ideje, hogy Will végre szuperhős legyen…

  • Charlotte (Diane Keaton) tökéletes karácsonyról álmodik, és mindent el is követ ennek érdekében. Az idillt semmi nem ronthatja el, még az a tény se, hogy házassága Sammel (John Goodman) romokban, a lányuk, Eleanor (Olivia Wilde) meglehetősen frusztrált, míg fiuk, Hank (Ed Helms) egyedülálló apaként próbál kislánya mellett helytállni. De a többiek se különbek. Húga, a kleptomániás Emma (Marisa Tomei) a börtönbe tart, apja, Bucky (Alan Arkin) pedig karácsonyi ajándékként egy pincérnőt, Rubyt (Amanda Seyfried) viszi haza. Lehet tökéletes az ünnep ennyi tökéletlen emberrel az asztalnál?

  • Maria Altmann (Helen Mirren), az idős zsidó asszony hosszú útra kel, hogy visszaszerezze a nácik által elrabolt családi kincseit, köztük Klimt híres festményét. Tapasztalatlan, de vakmerő fiatal ügyvédjével, Randy Schönberggel (Ryan Reynolds) hosszas küzdelem elé néznek az osztrák elittel és az amerikai legfelsőbb bírósággal szemben. Az út során Mariának a családjához kötődő, súlyos tényekkel is szembe kell néznie.

Legnézettebb videók