Műsorújság
RTL Most

Még idén jön Reisz Gábor új filmje!

Decemberben kerül a mozikba a rendező Rossz versek című filmje. Reisz Gábor és stábja a film címét vetítette fel a számukra legfontosabb budapesti helyszínekre.

A videó nem a filmből tartalmaz jeleneteket, hanem a film helyszíneit járja be. Művészi koncepció volt, hogy a film címét olyan helyekre vetítsék, ahol forgattak vagy ahonnan az inspiráció jött.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Rossz versek / Bad poems (@rosszversek_badpoems) on

„A Rossz versek egy budapesti film. A videóban a film szelleme, inspirációs energiája  végigoson a városon, majd megérkezik a moziba.” – vallja Reisz Gábor rendező, aki egy rövid videóval idézte meg a film hangulatát.

„A kedvcsináló előzetest nagyon szórakoztató volt elkészíteni, igazi „barkács-film” lett: kölcsönautóval, kölcsönkért mozgó aggregátorral és a Cirkó-Gejzír mozi használaton kívüli vetítőjével készült. És ahogy a falakon futó felirat mögött, úgy a város a filmben sem csupán díszlet, hanem a történet szemtanúja. A Wesselényi utca, a Margit-híd, a Parlament lépcsője, az iskolai folyósok, a panelrengeteg, reklámügynökségi iroda, a belvárosi utcák, a rakpart és az uszoda: az élet terei, amelyek nem csak a szereplőknek, de a közönségnek is otthont adnak. A Rossz versek mindannyiunk története, végigfut a városon, és hamarosan megérkezik a mozikba.”

Reisz Gábor a négy éve bemutatott nagy sikerű első filmje, a VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan után ismét mélyen személyes filmet rendezett. Bár a Rossz versek önéletrajzi ihletésű, és a rendező a főszerepet is maga játssza, mégis fiktív történetet mesél el.

A 30-as évei elején járó rendező, Merthner Tamás magánélete váratlanul darabokra hullik, amikor párizsi ösztöndíját töltő barátnője, Anna szakít vele. Tamás összetörve tér vissza Budapestre, és mivel a jelenben nem talál vigaszt, a múltjába merülve igyekszik választ kapni arra, hogy hol veszítette el önmagát abban a valóságban, ami az elmúlt harminc évben körbevette Magyarországon.

A Rossz versek 2018. december 27-én kerül a hazai mozikba a Magyar Nemzeti Filmalap támogatásával a Cirko Film forgalmazásában.

Legnézettebb videók