Matthew McConaughey a Galaxis őrzői második része helyett a Setét torony mellett döntött, és nem is volt ez rossz választás, ugyanis minden jel arra utal, hogy büszkén beállhat minden idők legfélelmetesebb főgonoszai sorába.

Matthew McConaughey Voldemort nagyúr nyomdokaiba lépett?

Stephen King könyvsorozata, a Setét torony immár a harmadik előzetesével robbantotta fel a világhálót, és ez sem okozott csalódást. Sőt! Bátran kijelenthetjük, hogy King regényeinek egyik legimpozánsabb filmadaptációja érkezik hamarosan a mozikba!

A thriller és horror nagymesterét Tolkien Gyűrűk ura-trilógiája ihlette meg, így nem meglepő, hogy a Setét toronyban a fantasy világába kalauzolja az olvasót. A film egyfajta road movie-nak is tekinthető, hiszen az Idris Elba által megformált Roland vitéz egy végeláthatatlan, tikkasztó sivatagon át, térben és időben ugrálva követi a feketébe öltözött embert (Matthew McConaughey), és a képkockákat szemlélve, akcióból sem lesz hiány!

Az új trailer egy cseppet sem veszít rémséges lendületéből. Gyors vágások villannak a szemünkbe, a feszültség kézzel tapintható. McConaughey továbbra is acélos tekintettel, hajmeresztően közeledik a kamera felé, miközben vérfagyasztó effektek varázsolják el a nézőt, és minden esély meg van rá, hogy hamarosan átvegye a stafétabotot magától Voldemort nagyúrtól.

Matthew McConaughey Voldemort nagyúr nyomdokaiba lépett?

Idris Elba is elismerősen mesélt az Oscar-díjas színésszel való közös munkáról, és egy kis kulisszatitkot is elárult:

„Már javában forgattuk a filmet Dél-Afrikában, mikor Matthew csatlakozott a munkálatokhoz. Mindez kilenc héttel a forgatás megkezdése után történt, így nem is találkoztunk az első közös jelenetünk leforgatásáig, és ettől vált igazán hitelessé a felvétel. Természetesen Matthew egy kiváló színész, félelmetes, ahogy eggyé vált a karakterrel.”


Nem véletlen hát a címadás: ez a film valóban sötétnek ígérkezik!

A jó hír már csak az, hogy alig másfél hónapot kell várnunk arra, hogy megcsodálhassuk Stephen King legújabb filmadaptációját, amit már nem győzünk kivárni!