Műsorújság
RTL Most

Más lett volna a Jurassic Park befejezése?

Hiába készült még két rész az első, ’93-as film után, és hiába indították be a Jurassic World szériát, az első felvonást véste mindenki igazán a szívébe. Most kiderült, hogy teljesen máshogy is alakulhatott volna a vége!

Nem tudjuk, ti hogy vagytok vele, mi az évek során már odáig jutottunk, hogy szinte kívülről fújjuk a Steven Spielberg rendezésében készült első Jurassic Parkot. Minden jelenet ott van a fejünkben, minden szöveget emlékezetből mantrázunk. Nagyot dobbantott akkor ez a film, hiszen visszahozta nekünk a gyerekkori dinó őrületet, ráadásul meglepően szép látvánnyal spékelte meg az egészet.

Azóta persze a filmvilág kellőképpen lerabolta a Michael Crichton regényein alapuló történeteket, és nem volt megállás: jöhettek a folytatások! Persze, most nem is ez a lényeg, de tény, hogy még mindig ugyanúgy pörög mindenki, ha felmerül a Jurassic szó. Nem is véletlen, hogy a Chris Pratt főszereplésével készült Jurassic World is robbantott a kasszáknál – annak ellenére is, hogy meg se tudta közelíteni az eredetieket –, sőt azóta már a folytatások is tervben vannak!

Nemrég azonban kiderült, hogy a ’93-ban debütáló első rész befejezése eredetileg teljesen más lett volna, legalábbis a tervek szerint. Az egyik Jurassic rajongói oldalra posztolták azokat a storyboardokat, amelyek alapján a jeleneteket is forgatták volna… persze ezekből végül semmi sem lett. De nézzük, milyen alternatív végkifejletet terveztek!

 


A tényleges befejezésben ugyebár egy nyugodt feloldást kaptunk, ahol a főszereplők megmenekülnek és egy helikopterrel maguk mögött hagyják a szigetet, miközben John Williams ikonikus zenei témája szól a háttérben. A T-Rex pedig nagyokat bömbölve uralma alá veszi a szigetet és nem foglalkozik az emberekkel.

Az eredeti elképzelés viszont egy akciódúsabb véget akart a szereplőknek: ebben a verzióban ugyanis a gyilkos dinoszaurusz a helikopter után kapott volna, és erőteljesen megrongálta volna az egészet. Úgyhogy a laboros kalandokkal nem ért volna véget a történet, és a T-Rexet nem csak arra használták volna a sztoriban, hogy szétkapja a raptorokat.

Szerintetek jobb lett volna ezzel a befejezéssel a Jurassic Park?
 

Forrás: Screenrant
Kép: Jurassic Time Facebook

Legnézettebb videók