Műsorújság
RTL Most

Már forog Enyedi Ildikó legújabb filmje

Új filmmel, egy klasszikus magyar regény feldolgozásával jelentkezik az Oscar-jelölt Testről és lélekről alkotója, Enyedi Ildikó.

Április 8-án Hamburgban kezdődött meg az Arany Medve-díjas és Oscar-jelölt Testről és lélekről rendezője, Enyedi Ildikó új filmjének forgatása. A Füst Milán több mint 20 nyelvre lefordított, irodalmi Nobel-díjra felterjesztett A feleségem története című regénye alapján készülő alkotás női főszereplője a világhírű Léa Seydoux francia színésznő, férfi főszereplője pedig Gijs Naber holland színész.

A holland hajóskapitány féltékenységi drámája a bájos és frivol francia nővel egy gyönyörű és gyötrelmes kapcsolat magasságait és mélységeit mutatja be. A nemzetközi színészgárdát felvonultató romantikus film összesen három országban forog majd, hazánkban, Franciaországban, valamint Németországban.

„Kamaszkorom nagy felfedezése volt ez a regény. Az a gazdag, Ezeregyéjszaka-szerűen dús, titokzatos világ, amelyben Störr Jakab, ez a szeretnivalóan, fájdalmasan becsületes hajósember mozog, nem csupán dekoráció. Épp ez által, elemi módon, az érzékeinken keresztül értjük meg az élet összetettségét, titokzatosságát, törékeny szépségét, megfoghatatlan, uralhatatlan jellegét. Egy szerelmi történet álarcában erről beszél a regény, és erről beszél majd ez a film is.” – árulta el a film rendezője, Enyedi Ildikó.

Premier 2020 őszén.

Legnézettebb videók