Műsorújság
RTL Most

Lássunk, 5 eltérést A sötét ötven árnyalata című film és könyv között!

Már megszokhattuk, hogy egy regény filmre vitele során történhetnek változások a szereplők kinézete, a sztori vagy tulajdonképpen bármilyen momentum szempontjából. Azonban a romantikus film kapcsán bizony fontos különbségek születtek! Vigyázat SPOILER!

Azt már elárultuk, hogy szerintünk mi az a néhány dolog, amiért érdemes megnézni a nagy botrányt kavaró könyv mozi változatának második fejezetét.

Most megkíséreltünk néhány, olyan dolgot kiemelni, amiben a vászonra vitt sztori eltér a regényben leírtaktól:

1. Hol van Dr. Flynn?

Az első és legfontosabb pont Christian Grey (Jamie Dornan) pszichológusa, Dr. Flynn akit a mozi készítők egyszerűen kivágtak a történetből, pedig az egyik legpozitívabb momentuma lehetett volna a filmnek, ugyanis az előzetes híresztelések szerint Hugh Dancy alakította volna! Másfelől sokkal mélyebb betekintést nyerhettünk volna Grey lelki világába, elmélyíthette volna a karakterét, így pedig egy új színezetet kaphatott volna az egész történet!

2. Na és a szaftos jelenetek?

 


A pornóként még mindig elég nehezen jellemezhető film, második részében is egészen finomkodva bántak az erotikus jelenetekkel, pedig a könyv alapján extrémebb, de mindenesetre sokoldalúbb intimitásra számítottunk! Hiába az a pár érthetetlen segédeszköz és a sok szép felsőtest mindkét fél részéről, ha a regény cselekményének nagy részét szaftosabbnál szaftosabb szexjelenetek tarkítják!

3. A sötét oldal?

Amellett, hogy a filmben nem igazán ismerhetjük meg Grey különös szokásainak mozgatórugóját, az alkotók úgy tűnik, arról is teljesen megfeledkeztek, hogy egy kontrollmániás, nehezen meggyőzhető fazonról van szó, aki a könyvben az irányítása alatt akar tartani mindent és mindenkit, de főleg Anastasiát (Dakota Johnson). Legyen szó a lány étkezéséről, edzéstervéről vagy mondjuk a nem kívánt terhesség megelőzéséről.

4. A valódi izgalom!?

 


Ezúttal nem az ágyjelenetek túlfűtöttségéről van szó, hanem arról, hogy Grey előző alávetettje, az összeroppant és megszállott Leila valójában komoly fenyegetést is jelenthetett volna Anára nézve! Így ahelyett, hogy a moziban, megkísérelte volna eltenni láb alól, vagy mondjuk legalább a frászt hozta volna hősnőnkre, bánatos tekintettel meredt rá, amíg Grey térdre nem kényszerítette egyetlen szóval.

Hát itt volt az akció, a thriller meg a sötétség, amit meglegyintett A sötét ötven árnyalatának előzetese!

5. Sok kicsi sokra megy!

Mindezek mellett még rengeteg apróságban eltér a könyv és a film, de néha pont ezek a jelentéktelennek gondolt dolgok adják meg egy-egy sztori sava-borsát. Ahogyan A sötét ötven árnyalatának esetében is élhet a remény a rajongókban, hogy talán, ha ezekre jobban odafigyelnek lehetett volna jobb is a mozi.

Ilyen figyelmetlenségből adódott például az is, hogy Ana rögtön beadja a derekát a sötét múltú lovagnak, pedig a könyvben egy darabig azért kitart, kezdve azzal, hogy amiben csak lehet, ellentmond a férfinak, legyen szó az éttermi rendelésről, vagy arról, hogy a főnökével iszogat a munkaidő lejárta után, amikor egyébként Grey nem jelenik meg és nem szakítja félbe a rámenős férfi nyomulását. De az olyan hihetetlen és látványos jelenetek is elmaradtak, mint a már megszokott helikopterrel megyünk randizni dolog, vagy mondjuk a fantasztikus lakosztály, ami Christian Grey vitorláján található.

Arról a fogadásról nem is beszélve, amit a billiárd játszmájuk során kötnek és, aminek érdekes végkimenetele lesz.

Ezek egyszerűen kimaradtak A sötét ötven árnyalata című mozifilmből!

Forrás: cinemablend.com
Képek: tumblr.com

 

Legnézettebb videók