Műsorújság
RTL Most

Lássuk a kedvenc Leia-Han pillanatainkat!

A Star Wars több szempontból is fontos része a filmtörténelemnek, de az is biztos, hogy soha jobb castingja nem lehetett volna az eredeti trilógiának. Az egyik kedvenc párosunk megtestesítette a legizgalmasabb férfi-nő dinamikát. Nézzük a kedvenc jeleneteinket!

Nők és férfiak között ritka a teljes nyugalom, főleg a Star Wars univerzumán belül. Itt a hölgyek karakánok, akaratosak és legalább annyira kemények, mint a férfiak.

Ezt a fajta dinamikát az egyik kedvenc szerelmespárunk, Leia hercegnő és Han Solo tökéletesen testesítik meg. A se veled, se nélküled kapcsolatuk, ami állandó jelleggel felperzselte az egész galaxist, rengeteg emlékezetes pillanatot eredményezett.

Kíváncsi vagy a listánkra? Nézzük együtt!

5. A féltékenység még Hannál is befigyel

A hatodik részben (A jedi visszatér) két olyan jelenetet is kapunk a párossal, ahol nemcsak érzékenységük tör előtérbe, de a kétségeik is. Az Endor bolygó úgy tűnik többször is kihozta ezeket a mély érzélmeket belőlük: az ewokok falujában Han elpattan, és nem bírja tovább, hogy Leia nem mond el neki valamit, összevesznek, majd – természetesen – egy perc alatt feloldják a konfliktust. A másik zseniális jelenet, amikor Han újabb féltékenykedését Leia semmissé teszi az „Ő testvérem” bombával… Han feje priceless!

4. A pillanat, amikor először felsejlett a szerelem

Az Új remény egyik jelentős pillanata, amikor Han először találja szemben magát a karakán hercegnő kontráival – a kiszabadításakor. Nem is habozik, már ekkor meglegyinti az űropera egyik legfontosabb szálát: ha nem öli meg a hercegnőt, valószínűleg halálosan beleszeret!

3. Szerelem / gyűlölet á la Hoth bolygó

A Birodalom visszavág nem egy csodás Leia-Han jelenetben bővelkedik, az egyik első ilyet már a film kezdetén megkapjuk, amikor Han lelépne és mindent maga mögött hagyna, miközben Leia és Luke azt akarják, hogy maradjon. A pikírt adok-kapok vége egy wookie csók kontra és nem egy gunyoros félmosoly mindenki kedvenc csempészétől. Ki nem veszekedett még így a szerelmével…?

2. A csók

Nem kell ezt túlmagyarázni: amikor először találkoztak, a rajongók már akkor tudták, ez az tán tényleg egy galaktikus szerelem lesz, ami sosem unalmas. Az első csókjuk sem volt az, ami ráadásul az Ezeréves Sólymon csattant el, és azért is imádtuk igazán, mert most először a hercegnő sem tűnt annyira harciasan bátornak, mint szokott! Aztán persze C-3PO – szokásához híven – a legrosszabbkor toppant be a képbe.

1. A legikonikusabb mondat, amit mindenki hallani akar

Az egyik kedvenc részünk A Birodalom visszavág, nemcsak azért mert merész befejezést álmodtak neki, de azért is, mert Han Solo bebizonyította, hogy nála férfiasabb férfi nincs a világon. Mert egy sziklának elég annyit mondani – miközben a halálba fagyasztják – arra, hogy szeretlek: „Tudom”.

Mi azóta is tudjuk, hogy Han és Leia megismételhetetlenek, és örökké a kedvenc párosunk maradnak! Pont ezért se hagyjátok ki a ma esti részt, ami 18:45-kor kezdődik!

Legnézettebb videók